Cavalier King Charles wandelclub

Wandelinfo

BELANGRIJK! Vanaf mei 2019 stopt het Meuteke met het organiseren van wandelingen.  De website zal mettertijd verdwijnen, voor diegene die nog een leuke wandeling in het vooruitzicht hebben mogen dit steeds posten op de facebook groep .

Volgende wandelingen (klik op onderstaande link voor meer info)

Diegene die nog geen lid zijn en wel eens willen meewandelen, lees zeker alles hieronder

Zal ik de weg wel vinden?

Eens het dorp van afspraak bereikt vind je pijlen bij elke invalsweg. De pijlen van de Vlaamse Wandel en Joggingliga zijn wit met rode letters waarop “Wandeling” staat. De pijlen van Aktivia zijn rood met witte pijlen waarop “Mars” staat. Als je ze nauwkeurig volgt kom je vanzelf bij de inschrijving. Wij zitten daar waar veel cavjes zich verdringen onder de tafel. De weg naar het desbetreffende dorp kan je steeds vinden bij Google maps

Is het wandelweer?

Er bestaat geen slecht weer, enkel een slechte uitrusting. Degelijke wandelschoenen of joggings, een Kaweetje, en paraplu is de standaard. Kleed je in laagjes zodat je bij een onverwachte blauwe hemel toch wat kan uittrekken.Via buienradar.be kan je steeds een indruk krijgen hoe het weer gaat verlopen.

Wandelparkoers

De structuur van de wandelingen wordt in de wintermaanden meestal verzorgd door de Vlaamse Wandel en Joggingliga ofAktivia. Deze organisaties zijn toegankelijk voor elke wandelaar, met of zonder hond. Zij zorgen voor een prachtig uitgestippeld parkoers, rustplaatsen om de 5km met broodjes, taart en drank aan democratische prijzen en toiletten. Dit alles wordt verzorgd door vrijwilligers van de organiserende wandelclub. Een bijdrage aan de organiserende club van 0.75ct tot 1€ geeft recht op een noodnummer en extra verzekering.  Men komt je dan ophalen bij b.v. een verzwikte enkel. Wij nemen voor onze Cavjeszondag steeds op voorhand contact met de organiserende club om te zien of het parkoers van onze keuze geschikt is voor onze cavjes.

Als het weer beter wordt organiseren wij een uitstap op volledig eigen initiatief, dan wordt het verloop van de wandeling ook volledig omschreven en neem je best een picknick mee, tenzij we onderweg een gezellige taverne vinden waar we zowel zelf meegebrachte boterhammetjes als van de kaart kunnen eten. De dranken consumeren we daar dan wel als compensatie voor hun gastvrijheid. Want niet elke taverne is gesteld op een meute honden in de gelagzaal.

Pop-upwandelingen 

Sinds 2016 organiseren wij ook Pop-up wandelingen. Wandelingen die spontaan ontstaan zonder al te veel voorbereiding, als het weer toevallig veelbelovend is. Het verschil met de maandelijkse wandelingen laat zich raden : geen zekerheid qua afstand, rustpauzes en uur van aankomst. Ook het uur van vertrek kan variëren. Het zijn wat avontuurlijker wandelingen waarbij je in groep al eens het verkeerde pad kan inslaan. De tijd om die wandelingen grondig voor te bereiden is er namelijk niet. Meestal niet geschikt voor hondenbuggy’s en hondjes die geen langere afstanden aankunnen. Van pop-up wandelingen wordt geen verslag gemaakt en geen foto’s getoond op de website. Pop-ups worden kenbaar gemaakt via mail en sociale media.

Hoelang zijn de wandelingen en houden mijn cavje(s) en ik dat wel vol?

Om een idee te krijgen : 3km/uur is recreatief, 4km/uur is wandelen, 5km/uur is stappen, 6km/uur is een soldatenmarch. Elke 5 tot 6 km wordt een rustplaats voorzien in een plaatselijk lokaal of kantine. Zelf gemaakte soep, broodjes, bier, koffie, frisdrank, taart en veelal nog extra’s naargelang de fantasie van de organiserende wandelclub. Er is een groot deel van onze leden die zelf hun boterhammetjes meebrengen. Zo ben je altijd verzekerd van de nodige calorietjes.

Wij hebben diverse wandelgroepen:
– Een A-groep van sportieve stappers tussen 15 en 20 km/dag aan een tempo van 5 tot 6 km/uur hebben we ooit geprobeerd, maar de meesten zakken weer af naar de gezelligheid van de grote hoop in de B-groep, en beslissen dan om op een andere dag sportief te zijn. Voor het ogenblik is er dus geen A-groep meer, maar bij voldoende deelnemers kan die steeds weer heropgestart worden.
– De B-groep is de meest populaire en een gezinstocht die wandelt tussen de 10 en 15km/dag. Hier staat samenhorigheid en solidariteit op de eerste plaats, niet de sportieve prestatie. Wij vragen wel aan onze leden om het tempo van 4 km/uur te respecteren om nog contact te kunnen houden met de C-groep die in de aankomsthal op ons zit te wachten.
– De C-groep die op eigen tempo recreatief stapt tussen de 6 en 10 km/dag (beslissen ze zelf ter plaatse) lange pauzes neemt en waar de nadruk ligt op het gezellig samenzijn. Zeer geschikt voor oudere hondjes, puppies, mensen met jonge kinderen en mensen die voor de eerste keer in groep wandelen en langzaam willen opbouwen tot de B-groep.

Op de startplaats gebeuren de nieuwe inschrijvingen. Het is onmogelijk te wachten op laatkomers, dus hou rekening met wegomleggingen in ons Vlaamse landschap en met de tijd die een inschrijving vraagt.

We verzamelen om 10u30, tenzij anders opgegeven bij de wandeling zelf. Bij het einde van de wandeling is het de bedoeling dat de diverse groepen gezellig samen in de kantine napraten om het contact onder de leden te behouden.

Onze rustpauzes duren zolang onze echtgenoten hun pint niet leeg is. En zelfs cavjes met overgewicht lopen gezwind mee tot op het einde. Ze willen kost wat kost meelopen met de meute, en werken zo met plezier aan hun lijn. Ze doen enorm veel nieuwe indrukken op en slapen achteraf als een roosje.

Lid worden? voor meer info: klik hier

Wat keuvelen met andere cavjeseigenaars?

Geen weer om te wandelen? In dat geval kan ik je onze facebookpagina aanbevelen. We hebben twee groepen :
1) de groep In een Meuteke lopen waar we wetenswaardigheden uitwisselen over onze cavjes.
2) de groep Mijn hond mag mee in de zetel. Daar hoort natuurlijk een zetelfoto bij als bewijs. Gewoon voor de gezelligheid, als je daar op foto’s klikt krijg je alle zetelhonden te zien in de meest aandoenlijke pozes.