Cavalier King Charles wandelclub

De dokter zegt

Wat uitleg over kwalen alfabetisch :

Anaalklierproblemen
Darmen (gevoelige)
Energie (teveel aan)
Eten voor een inspanning
Hondenjasje slecht voor de vacht?
Kennelhoest(= infectieuze laryngotracheïtis)
Melktand persisterend
Ogen vies : Keratoconjunctivitis
Schildklier problemen
Syringomyelia, een persoonlijke getuigenis
Wormen

Bijzondere mededeling : Eerst de tekst over Kizzy lezen (klik hier) als bij je hond één van volgende diagnoses zijn gesteld :
Syringo, Hernia, LPA, GME, Tumor, Spondylose, Polyartritis, Artrose

VOEDING : BARF (BONES AND RAW FOOD)
De kant en klaar korrelvoeding voor onze honden wordt alom gepromoot omdat hiermee veel geld gemoeid is. Het is goed even stil te staan bij de basisvoeding van ons huisdier. Korrels zijn toegelaten, en zijn evenwichtig samengesteld, maar kunnen niet de nodige zuurtegraad in de maag van de hond in evenwicht houden. Dat maagzuur zorgt voor het doden van slechte bacteriën. Honden worden al vlug “slechte eters” waarvoor men dan weer variatie in de korrels aanbiedt. Alles draait om kassa kassa.
Versvoer (ook diepvries) zorgt voor een gezonde darmflora en goede spijsvertering, wat het gewicht van je hond onder controle houdt, en zo ook zijn levensduur aanzienlijk verlengt. Regelmatig rauw vlees aan je viervoeter voeren naast korrels, is dus een goede zaak. Zorg er in de mate van het mogelijke voor dat de korrelvoeding geen bewaarmiddelen of geur- en kleurstoffen bevat. Veel A-merken blinken uit in toevoegmiddelen die allergiën veroorzaken waarvoor je weer een duur dieetvoer moet kopen enz…Voor meer info over wat je hond wel of niet mag eten: http://www.barfplaats.nl

GEZOND ZIJN EN BLIJVEN (externe links)
Ervaringen van Happy met foto’s bij de acupuncturist
Dierenartsen op je vakantiebestemming (gratis pakket)
Kinesitherapie voor je hond
Wellness voor honden (zwembad) : ervaringen van Pruts en Happy

JE CAVJE VERLOREN GELOPEN?
Hopelijk overkomt het je nooit. Maar moest het zijn : direct gratis melden bij:
BinnenBeest
je chip-organisatie (zie hieronder)

DE CHIP VAN JE CAV CONTROLEREN
De nummer van de chip/tattoo behoor je zelf te hebben, bewaar hem in het inentingsboekje. Is je cavje verloren gelopen, dan kan je hem onmiddellijk als verloren melden op de website van de chip/tattoo. Er zijn chips/tattoo’s van verschillende organisaties. Tracht uit te zoeken via je DA van welke organisatie die van jouw cavje is. Staat hij hier niet bij, laat het dan weten, wij zoeken dan de website op en vermelden hem hieronder.
Het is altijd goed eens na te kijken of de registratie wel juist is verlopen:
Abiec-Bvirh