Cavalier King Charles wandelclub

De cavjes kraamkamer

Onze cavjes zijn allemaal sportieve, goede stappers!

Wij hebben geen beroepsfokkers onder onze leden, maar af en toe besluit een baasje/vrouwtje om haar lieveling een nestje te bezorgen. De dekreu wordt zorgvuldig uitgekozen zodat de puppies een maximum aan kwaliteiten meekrijgen. Niet zelden is ook de dekreu lid van onze wandelclub.

Wij hebben toelating van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu
Dienst Dierenwelzijn en CITES, om nestjes aan te bieden voor mensen die niet beschikken over een HK nummer.

“In een meuteke lopen…!” geeft aan haar leden de mogelijkheid om hun spruiten hier voor te stellen en info over een cavjesnestje aan een groter publiek kenbaar te maken. Ben je geen lid van ons Meuteke en wil je graag je nestje promoten, stuur ons dan even een mail om de voorwaarden te kennen.

Alvorens je besluit een pup aan te schaffen, kijk dan eerst eens op onze adoptiepagina, wie weet vind je daar de perfecte huisvriend en word je zo gespaard van alle opvoedingsproblemen die een pup met zich meebrengt.

Het herkennen van een broodfokker waar je niet mag kopen vind je HIER

Voorbeeld van een probleem, pup sterft na 6 weken :

Het pupje dat ik pas in een winkel gekocht heb, is na 6 weken gestorven. Volgens mijn dierenarts was het besmet met de kennelziekte. Heb ik verhaal tegen deze winkel?

Dieren worden door het Burgerlijk Wetboek als “roerende goederen” beschouwd. De wettelijke garantiebepalingen zijn dus op hen van toepassing.
De verkoper is verplicht om de klant een goed af te leveren dat “conform” is, m.a.w. in overeenstemming met het contract; dat “goed” kan een dier zijn. De kennelziekte waaraan uw pupje leed binnen de 6 eerste maanden nadat het werd verkocht, wordt verondersteld te hebben bestaan op het moment van de levering.

Let wel: dit gebrek zal als niet bestaand worden beschouwd als u er op het ogenblik van het sluiten van het contract van op de hoogte was of redelijkerwijs van op de hoogte had moeten zijn (hoest, enz.).

BELANGRIJK : Een pup is voor de wet een consumptiegoed, een product, zoals een wasmachine en een paar schoenen en dus geen levend wezen.
Hun voorstel is steeds, niet tevreden dan zullen we de pup ruilen! Maar wie doet dat nu, een sukkelaar waar je al aan gehecht bent terug geven met de zekerheid dat hij wordt afgemaakt.
Hier speelt de garantie van 2 jaar. Bij aankoop van een zieke pup moet je GOED de teksten hieronder aangaande de wetgeving lezen om je rechten te kennen. Niemand is hier praktisch van op de hoogte.

Heel belangrijk want de dierenwinkels zijn alles behalve content dat toch meer en meer consumenten schermen met deze garantie.

Kijk hier naar onze gewezen en toekomstige nestjes :