Cavalier King Charles wandelclub

Adopties

Adoptiedagboeken (klik op de naam):

Caramel(1), Odie(1), Choupetchie, Wiske, Liro, Ruby, Gitan en Bijou, Dotje, Lynneke, Casper, Lotje en Chelly, Yarike, Anoniempje (nu Caramel), Belle, Bruni, Max, Charline, Sanshi, Odie(2), Qarrotje, Lady & Fientje, Baloe, Freggel, Roebie & Timo,  Sammeke, Amor en Jolly, Cleo & Ayla, Nanou, Witse, Milo, Romy/Dotje, Flor, Spot, Laiko, Nesta

Fokkers waar je niet mag kopen

Veel van onze leden zijn erg goede zielen die hun Cavje hebben geadopteerd. Af en toe wordt ons gevraagd een Cavje te plaatsen. Op deze bladzijde kan je lezen hoe de adoptie van een Cavaliertje verloopt.

We zijn gesticht in 2004, toen waren er nog geen sociale media. En het bleek een noodzaak te zijn voor ons om Cavaliertjes te herplaatsen, we kregen legio hondjes aangeboden, en zoals je kan lezen in onderstaande adoptiedagboekjes. Werden ze met succes herplaatst.

We zijn nu vele jaren verder en de sociale media hebben een belangrijke plaats ingenomen. Mensen bereiken zelf een groter publiek. Dus hebben wij onze adoptiedienst aangepast.

We herplaatsen niet meer zelf, maar onze kennis en contacten in de cavjeswereld willen we nog wel met je delen. Ben je in het geval dat je genoodzaakt bent je cav af te staan, neem dan gerust contact met ons. We zullen je helpen met raad en daad om de juiste oplossing te vinden. Vrijblijvend.

Wie overweegt een tweede hond in huis te nemen leest best wat artikels over roedelgedrag en rangorde. Ook al is het een cavalier, een rangorde is er altijd en het is best mogelijk dat de nieuwkomer boven de oude bewoner komt te staan. Je moet bereid zijn dit te accepteren of je honden zullen nooit in vriendschap met elkaar kunnen leven. Honden kiezen hun rangorde zelf, een eigenaar mag dit niet bepalen want dat wordt niet aanvaard.

In de dagboeken die je hieronder vindt kan je zien dat een adoptie van een cavalier steeds erg goed verloopt, ze passen zich prima aan aan de nieuwe omgeving. Lees enkele dagboekjes voor je de stap naar een asielcav zet. Het ene baasje schrijft al wat geanimeerder dan de andere. Je hebt keuze genoeg.

Wees op uw hoede voor oplichting via het internet lees meer over wanpraktijken bij herplaatsers