Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Oelegem 08-04-2018

Verslag : Robin De Ridder
Foto’s : Robin De Ridder, Evy Hansen, Christine Coppé, Chris Verboven

Verslag B/C-groep :

Een thuismatch deze keer voor mij, volledig uitgestippeld op maat voor onze viervoeters in het groene Oelegem, de weergoden zijn onze deze keer eens gunstigd gestemd want met 23 graden in het vooruitzicht en volop zon kan onze dag niet meer stuk.

’s Morgens vroeg nog even snel de loopschoentjes aangetrokken om heel het parcours nog eens te inspecteren,  op het eerste zicht lijkt alles oke buiten een enkel overstroom paadje waarvoor we een avontuurlijke omweg moeten voor zien te vinden 😉

En dat we er zin in hebben mag duidelijk zijn, reeds iets na 10 uur komen we aan de Remise aan in provinciaal domein Vrieselhof en wat blijkt we zijn niet de enige.  Regine met cavje Niki komt gelijktijdig met ons aan op de parking. En hier komt dan het slechte nieuws…  Helaas heeft Regina Maya, het beste kameraadje van Niki, haar eerder in de week moeten laten inslapen op 11.5 jarige leeftijd.  Haar fysieke toestand was zo verslechterd dat er geen andere optie meer was.  Iedereen weet hoe moeilijk en hard het is om je trouwe viervoeter te verliezen en we wensen dan ook Regine veel sterkte toe.

Reeds om 10 uur is de temperatuur al zo goed dat iedereen buiten plaats neemt op het terras en geniet van het uitzicht van de omgeving en kasteel.  Geleidelijk aan arriveren baasjes en cavjes en de groep dikt aan tot wel 36 woefjes!  Zo een grote bende hebben we nog niet veel gehad!  Stipt om 11 uur staat iedereen klaar om de wandeling aan te vangen.

We zetten er meteen de tred in om een kleine kilometer net buiten het park even halt te houden tot iedereen terug samen is.  Blijkbaar hebben de baasjes van Florreke  die iets na elven aankwamen de groep ook nog gevonden mits wat hulp van het personeel van de Remise.  Te laat komen op een wandeling in Oelegem als Florreke zelf in Oelegem woont, toch straf 😉

We zetten de wandeling verder en passeren het Fort van Oelegem waar een zeer grote vleermuizenkolonie leeft.  Iets verder komt dan de eerste uitdaging, weliswaar vrij te kiezen.  Links een verhard pad, rechts een ‘iets’ meer modderig pad, wie zal welk nemen?  Ondanks de hint dat buggy’s en rolstoelen best links blijven neemt Marcel toch de uitdaging aan om rechts te nemen met de buggy.  Voor baasjes was dit meer een oefening koorddansen met alle grote plassen en zeer smalle paadjes om dat nat te vermijden, voor onze viervoeters was het dan weer een welkome verkoeling om door al die modderplassen te ploeteren.  Maar we geraken erdoor en zetten moedig verder.   Even verderop moeten we door een overstroomd pad nog wat hindernissen overwinnen maar iedereen helpt elkander en geraken er uiteindelijk wel door.

En zo komen we aan de Lievekenshoeve aan, de week ervoor ook al eens gepasseerd om te melden dat we een stop zouden maken daar, maar wederom altijd moeilijk om in te schatten met hoeveel we gaan zijn: 5, 10, 20, 30 ?  Zoveel factoren die dit kunnen beïnvloeden en met de recordopkomst van vandaag was de bazin er helaas niet echt op voorzien om alle hongerigen te spijzen. We genieten van het zonnetje en bijhorend drankje om uiteindelijk te beentjes terug te strekken en richting Remise terug te wandelen.

Vlak voor de aankomst spotten we nog een mooi plekje aan de kasteelvijver voor de gekende groepsfoto, iedereen een beetje dichter bij elkander anders krijgen we niet iedereen op de gevoelige plaat vast gelegd…
In de verte zien we het terras van de Remise, zoals verwacht overvol maar de bazin heeft zoals beloofd voor ons enkele tafels gereserveerd zodat we toch nog kunnen nagenieten bij een deugd doend drankje van deze schitterende wandeling!

Tot volgende maand in Averbode!

Deden mee :  Princeke, Fien, Woody, Pepper, Tina, Flora, Maddy, Lady, Lucy, Tasha, Charly, Timo, Roebie, Jelle, Nestor, Letty, Xam, Kira, Darko, Nikki, Sammy, Pinky, Balou, Bruce, Asha, Hadya, Mila, Nobel, Inca, Maya, Fleur.

PS. Diegene die facebook hebben, vergeet zeker geen lid te worden van onze groep

Linkje naar het foto album vindt je hier