Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Rijkevorsel 11-02-2018

Verslag : Robin De Ridder
Foto’s : Robin De Ridder, Isabeau Vrancken

Verslag B-groep :

Zondag morgen 5u15 rustig aan het slapen wetende dat het maar een half uurtje rijden is en ik de wekker niet hoef te zetten…klopt er plots jouw bedgenoot op de schouder met de melding ‘ik voel me precies uitgeslapen’…. Euhmm ja leuk voor jou maar laat mij verder slapen dank u wel πŸ™‚ Toch nog even omgedraaid en proberen verder te slapen maar om 7u15 staan we dan toch op. Koffietje (of 4 a 5) er bij en even achter de computer settelen om het kmi te bestuderen en het ziet er wederom goed uit, echte regen wordt niet voorspeld en later op de dag blijkt dit dan ook te kloppen, heel de wandeling droog gebleven (buiten de voetjes en pootjes welteverstaan)

Enkele koffiekoeken later springen we in de auto richting Rijkevorsel. Daar aangekomen is het zoeken naar een parkeerplaatsje maar we hebben geluk, een vroege vogel die de wandeling al gedaan heeft zien we richting zijn auto stappen en achtervolgen hem stilletjes πŸ˜‰ In de zaal lijken we als eerste aangekomen zijn, snel even inschrijven zodat we ook verzekerd zijn tijdens de wandeling, een uitschuiver is snel gebeurd, om dan ons neer te zetten en wachten op de rest. En die volgen al snel, de ene na andere komt binnen gevallen tot zelfs iets voor vertrek uur (11u! πŸ˜‰ ) Iedereen lijkt in vorm te zijn want unaniem wordt beslist om de 12 kilometer te doen, dat wintervet moet eraf!

Iets na elven gaan we dan toch naar buiten om de wandeling aan te vatten, maar zoals elk jaar is er altijd nog wat jenever over van de nieuwjaarsdrink dus opnieuw kleine pauze waarbij iedereen geniet van een lekker glaasje. En dan wordt er de tred goed ingezet, snel richting kanaal, voetgangersbrug over het kanaal om dan meteen het bos in te duiken en niet meer uit te komen. Van het ene paadje naar het andere, enkel bos te zien en dit is wat de cavjes willen πŸ™‚ Iedereen geniet volop van de omgeving, bos, vlonderpaden en mooie uitzichten en voor we het weten zijn we al 6km verder en aangekomen aan onze rustpost. We genieten volop van een soepje en drankje en hier en daar zien we door de warmte enkele kleine oogjes bij onze cavjes (Fientje? πŸ˜‰ ) Tijd om dus op te staan en de weg verder te zetten.

We zetten de weg verder richting gebied “Gemeenteheide” en genieten wederom van de natuur die de omgeving rondom Rijkevorsel ons te bieden heeft. Hier vinden we dan ook een mooi plekje voor de obligatoire groepsfoto en snel even pauze en poseren maar. Verder onderweg even commotie omdat Liesl blijkbaar haar tijdsrecord wil verbeteren richting start maar gelukkig kan baasje Helga haar op andere ideΓ«en brengen en we zetten onze weg richting eindpunt verder. Eenmaal aangekomen aan het kanaal zien we in de verte de brug over het kanaal waar we gestart zijn en zetten er de tred erin om de kopgroep in te halen. Hevig zwaaiend kunnen we ze duidelijk maken om even halt te maken zodat we kunnen inhalen maar ook heel begrijpelijk: mooie omgeving, ideaal weer en een leuke babbel onderweg doen veel!

Uit de reacties van iedereen kan ik toch uitmaken dat dit zeker een leuke wandeling was en voor herhaling vatbaar πŸ™‚

Tot volgende maand!

Deden mee : Fien, Maddy, Lady, Charlie, Tasha, Charly, Timo, Roebie, Jelle, Liesl, Sammy, Henri

PS. Diegene die facebook hebben, vergeet zeker geen lid te worden van onze groep

Linkje naar het foto album vindt je hier