Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Steenokkerzeel 14-01-2018

Verslag : Robin De Ridder
Foto’s : Ann Therie, Chris Verboven, Robin De Ridder

Verslag B/C-groep :

Na een nachtje weggeweest te zijn en maar enkele uurtjes slaap gehad te hebben is het belangrijk om het hoofd erbij te houden en zien dat we niets vergeten mee te nemen…wat achteraf wel blijkt 😉 De jenever en glaasjes liggen al van de dag ervoor in de auto klaar, dat kunnen we al niet vergeten. Nog even snel Casper (en Tinne) in de auto zetten en we kunnen vertrekken. Onderweg lacht de zon ons tegemoet, het belooft een prachtige wandeling te worden! Eenmaal aangekomen zie ik Martha al aan de start staan, snel even de jenever in haar handen geduwd en kan de zoektocht naar een parkeerplaatse beginnen, het kmi gaf al enkele dagen aan dat het vandaag prachtig weer zou worden en dat trekt de nodige wandelaars aan blijkbaar. Enkele minuutjes later toch iets gevonden en trekken we richting de inkom waar ze tot buiten staan aan te schuiven om in te schrijven.

Gezien de drukte beslissen we om aan de overkant te gaan staan waar het wat rustiger is. Geleidelijk aan stroomt het Meutekes volk toe en zien we ook enkele nieuwelingen verschijnen. Als een goede voorzitter betaamt wil ik de blaren erbij nemen om in te schrijven en de gegevens van de nieuwkomers noteren maar… al ÊÊn ding dat we vergeten zijn. Dus nieuwkomers, willen jullie meer info of lid worden stuur me gerust een berichtje en anders doen we dit zeker een volgende wandeling, mea culpa!

Iets voor 11 lijkt iedereen aanwezig te zijn en kan de jenever boven gehaald worden om te klinken op het nieuwe wandeljaar. Gretig verhuizen de flessen van hand tot hand en drinken we een glaasje (of twee, drie, …we moeten toch alle smaken eens geprobeerd hebben 😉 ) Plots vraagt iemand waar de pralines zijn…hmm precies nog iets vergeten te kopen… Een kwartiertje later wordt er aanstalten gemaakt om te vertrekken richting de eerste rustpost, zowel B als C groep blijven gedurende het eerste gedeelt samen wandelen. Na een kleine kilometer zien we al een leuke locatie voor de groepsfoto en pauzeren we even voor het traditionele kiekje. Nog een kilometer later komen we bij een markt aan, hopla weer een kleine pauze zodat er nog enkele hongerigen kunnen gespijsd worden met braadworst of hamburger.

Genietend van het zonnetje zetten we de wandeling verder en zien we af en toe een boeing/airbus zeer laag overvliegen, dat blijft toch elke keer een fenomenaal zicht! Een uurtje later komen we aan de rustpost aan waar het ook weer overvol is. Diegene die naar het toilet gaan moeten geduld hebben. We blijven deze keer buiten staan en wachten geduldig tot iedereen terug is. Hier splitsen de wegen van B en C groep en steken we een tandje bij richting tweede rustpost. Waar het eerste gedeelte vooral straten waren komen we nu meer velden tegen. Eindelijk kunnen de cavjes los en zien we ze genieten en rondcrossen. Onderweg blijkt Charlie van Martha en Louis een beetje dementerend te worden en beslist hij terug te crossen richting eerste rustpost. Mario zet de sprint in, spannend! Een nek aan nek race waar Mario het nipt haalt, proficiat Mario! Extra jenever voor jou volgende keer! Martha springt uit haar rolstoel en wil een vreugdedansje van geluk doen waarbij ze pardoes op haar poep valt, hilariteit alom en Louis staat erbij en kijkt ernaar 😀 Na deze kleine intermezzo zetten we de wandeling verder en lopen we vlak langs de luchthaven, de ene na de andere jumbo jetter vliegt ons rakelings voorbij. Uiteindelijk komen we aan de 2de rustpost aan (zelfde als 1ste rustpost) en deze keer drinken we wel nog iets en smikkelen nog een stukje taart op.

Voldaan wordt de tred ingezet richting finish waar we vrij snel aankomen. Nog even binnen piepen of er nog plaats is om iets te drinken maar helaas het zal voor een volgende keer zijn, nog altijd een bomvolle zaal. We nemen dan maar afscheid en trekken richting auto naar huis. We zullen er volgende keer dan wel eentje extra drinken.

Bedankt aan alle leden en nieuwkomers voor de talrijke opkomst! Gezien de overschet kan er volgende maand nog wel een jenevertje af 🙂

Tot volgende maand!

Deden mee : – lijst vergeten mee te nemen 🙂 –

PS. Diegene die facebook hebben, vergeet zeker geen lid te worden van onze groep

Linkje naar het foto album vindt je hier