Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Dessel 12-11-2017

Verslag : Robin De Ridder
Foto’s : Robin De Ridder

Verslag B/C-groep :

Dit moet wel in heel de geschiedenis van het Meuteke de wandeling zijn met het minst  aantal deelnemers…  Oké, de weersvoorspelling ziet er niet goed uit en tot kort voor de wandeling blijft het maar regenen maar de website buienradar voorspelt beter, vanaf 11u/11u30 zou het ergste voorbij moeten zijn.  We vertrekken hoopvol richting Dessel en een 35 minuutjes komen we ter plekke aan.  Nog steeds donkere wolken maar rekenen op de info van buienradar.be dat het beter gaat worden.

Helaas vermoed ik dat er enkele leden het zekere voor het onzekere hebben genomen en toch maar niet zijn gekomen.  Uiteindelijk daagt Greet met Miro nog op die staat te popelen om de wandeling te starten.  We wachten geduldig en hopen dat er nog volk komt opdagen maar nee, geen enkel cavaliertje dat we aan de inkom zien verschijnen.  Stipt 11 uur starten we dan de wandeling met in gedachte dat we de 12km gaan doen, eventueel afgekort tot 7.5 km afhankelijk of we het droog gaan houden. En zowaar! We zijn nog maar net aan het wandelen en het heerlijke herfstzonnetje komt in de verte al opzetten.  We zetten beiden een goede tred in en genieten van de prachtige natuur die Dessel ons te bieden heeft.

Na 45 minuutjes gewandeld te hebben blijken we al aan de eerste stop gearriveerd te zijn.  Bijna 5 km op 45 minuten…van een snel stempo gesproken! Het valt op dat er tegenover verleden jaar een pak minder deelnemers zijn, plek zat terwijl het toen zoeken was naar een vrij plaatsje.  We genieten van wat lekkers en overleggen welke afstand we verder gaan doen.  Gezien het goede weer beslissen we unaniem de 12km te doen en vertrekken richting de finish.

Opnieuw wordt er goed doorgestapt en praten we naarstig over allerhande onderwerpen waardoor we blijkbaar een splitsing gemist hebben van … de 7.5 en 12 km…. Verdekke hebben we het gemist of was het bord verdwenen, wie zal het zeggen?
Na een dik half uur stappen beginnen we de omgeving van de startplaats te herkennen en vragen we ons af waar de pijl hebben gemist.

Maar soit, gedurende bijna 8km hebben we het droog gehouden, volop genoten van de zon, en kunnen we huiswaarts keren met een meer dan blij en voldaan hondje op de achterbank slapend 😉

Zoals altijd : de afwezigen hadden weer ongelijk 🙂

Tot volgende maand!

 

Deden mee : Miro en Casper

PS. Diegene die facebook hebben, vergeet zeker geen lid te worden van onze groep