Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Westmalle 08-10-2017

Verslag : Kris Dufraing, Ann Therie
Foto’s : Kris Dufraing, Ann Therie

Verslag B-groep :

Zondagochtend… cavjesdag, we zijn uitgenodigd om mee te komen wandelen met de wandelclub van Westmalle, een mooie natuurwandeling door velden, bossen, parken, dreven en kastelen. Maar toen ik mijn ogen opendeed en vooral men oren spitste hoorde ik het buiten nog steeds goed door regenen, de goesting was over en heb me nog is omgedraaid, een uurtje later bleek dan toch de zon er door te komen, ze hadden het ook voorspeld en heb dan toch maar besloten om te gaan wandelen… nog snel naar de bakker… en weg ben ik…

Martha heeft vandaag de leiding genomen om de leden en de nieuwe mensen te verwelkomen, want Robin heeft andere verplichtingen, nl. de maraton van Eindhoven gaan lopen…

Aan de parochiezaal toegekomen zie ik al direkt een nieuw lid verschijnen en heb deze dan maar de nodige uitleg gegeven qua inschrijving enz. want Martha en Louis zijn er nog niet, ze waren verkeerd gereden en zaten al in Lille ipv naar Oostmalle te rijden en dan verder naar Westmalle. Een weinig later komen ze dan toch opdagen, gelukkig want zij hebben de aanwezigheidslijst bij…

Na de nodige koffie en andere drankjes en iedereen ingeschreven te zijn, met vandaag weer 3 nieuwe leden, kunnen we de wandelingen aanvatten, de C groep vat de 7km aan en de B groep gaat voor de 12km… We zijn al verplicht om meteen de groepsfoto te nemen aangezien beide groepen een andere richting ingaan… Ann neemt deze voor haar rekening en ze doet dat met liefde, dat zie je zo… Nog snel gsm nummers van Ann en mij gewisseld om elkaar onderweg te kunnen bereiken, je weet maar nooit waar dat goed voor kan zijn… héla mannen wacht op mij hé, de B groep was al bijna zonder mij weg, … ze staan scherp precies… maar dat verandert al snel gezien het weer niet is wat ze voorspeld hadden… al gauw liepen we in de gietende regen en was schuilen onder de bomen geen optie meer, het regent er gewoon doorheen… dat maken we bij het Meuteke toch niet dikwijls mee, en dat laat zich ook voelen tijdens de rustpauze die terug in de parochiezaal plaatsvond… De meesten hebben eigenlijk geen zin meer om nog opnieuw te vertrekken, maar na de innerlijke mens wat versterkt te hebben met broodjes, soep en nog ander lekkers, komen we overeen om toch nog de afstand van 4km te nemen ipv de 2de helft van de 12km, iedereen van de B groep gaat akkoord en we zijn weer vertrokken.

Het grappige is dat het tijdens de rustpauze buiten droog was en dat we weer in het 2de deel getrakteerd werden op een natte bui, gelukkig niet zo erg als in het begin, maar toch. Het is weer leuk bijpraten met zowel de al wat oudere leden en kennis te maken met de nieuwe… een toffe bende en zoals altijd is Louis wel in voor een grap als we bijna aan het einde zijn van de wandeling om met Martha in de rolstoel het skateboardparkoers op te vlammen en Martha te laten gillen… Gezien de kortere afstand vandaag, ik denk iets van een 10 km ongeveer voor de B groep… was het alweer een leuke dag, vroeger terug dus ook vroeger terug thuis. Ik had het veldrijden opgenomen, komt nu goed uit, kon ik het nog afkijken want het zal maandagmorgend weer vroeg dag zijn voor mij… hopelijk zie ik jullie weer verschijnen bij de volgende wandelingen.

Verslag C-groep:

Onder de dreiging van grijze wolken komen Eddy, Sammy en ik aan in Westmalle en vinden we voor een keer een parkeerplaatsje bijna aan de voordeur van de parochiezaal. Gelukkig want het begint net te druppelen. En we zijn dan ook nog eens de eersten, maar al snel komen de ene na de andere moedigen opdagen. Martha en Louis hebben de papieren bij maar komen net als het sjiek volk een beetje later toe en zorgen dan wel dat alles netjes afgehandeld wordt en ook de nieuwkomers ingeschreven worden.

Eentje daarvan is onze “bijna” buurvrouw die met Sammy zijn vriendje Django ook de rit vanuit Vilvoorde gemaakt heeft.  En natuurlijk willen ze eerst spelen met elkaar, maar dan is het echt wel tijd om te vertrekken.

Nog even de opties bespreken en we zouden met heel de groep de 7km doen.

Maar als we buitenkomen is er een zalig zonnetje en waren er ineens heel wat moedige wandelaars die toch de 12 km wilden doen, dus bleven we voor de 7km nog maar met 5 baasjes en 5 woefkes over. De “anciens”, aheum, Eddy en ik dus, samen met de “newbees” Marianne, Petra en Serge (die ons vorige keer in Beringen jammer genoeg is misgelopen).

De hondjes zijn allemaal mannekes dus moet er eerst vastgesteld worden wie er baas mag zijn en wordt er over en weer wat stoer gedaan, maar dat duurde niet lang en al snel stappen ze alle 5 mooi mee en kunnen de baasjes verder kennis maken en wordt er lustig gebabbeld.

We wandelen wat verder en al snel begint het toch te druppelen en als we voorbij de mooie molen lopen, begint het pijpestelen te regelen en gaan we eventjes onder wat bomen schuilen tot het ergste voorbij is. Dat duurt gelukkig niet lang en kunnen we verder.

Voor we er erg in hebben zijn we al op de rustpost.  Deze keer niet van de wandelvereniging maar een cafeetje waar we met de hondjes welkom zijn.

Daarna een stapje verder langs het kasteel, waar we een groepsfoto willen maken. Jammer genoeg zit het kasteel te veel verstopt achter bomen. Dan maar een fototje op de weide. Als we verder wandelen is de regen weer gestopt, maar valt het ons wel op dat we deze keer bijna constant langs gewone wegen lopen en we stellen de nieuwkomers gerust dat we meestal veel meer in afgelegen gebied wandelen waar ook de hondjes vrij kunnen lopen, want we zouden het jammer vinden als ze hierdoor zouden beslissen om niet meer mee te komen in de toekomst.

Intussen is onze Sammy toch wat onder de indruk van al die stoere mannen en blijft mooi bij Eddy in de buurt. De andere Sammy gaat, zoals het een cavalier betaamt mooi rond de plassen en wil zich liever niet vuil maken.

Flupke en Scooby zijn stoere jongens en baasje Serge was er niet gerust op dat het met al die testosteron goed zou komen, maar zijn rakkers hebben zich voorbeeldig gedragen.

En de 11 maand oude Django… wel, die was duidelijk niet van plan om zich te laten doen door al die stoere venten en zou wel eens tonen hoe onbevreesd hij wel niet is door vlijtig in de plassen en modderpoelen te trappelen (niet echt op zijn cavaliers).

Intussen beginnen de grijze wolken weer dichter opeen te pakken, maar net als het weer begint te druppelen zijn we terug bij het parochiehuis en zeggen we dag tegen Petra en vervolgens ook Marianne. Serge, Eddy en ik drinken er nog eentje en daarna keren ook wij huiswaarts.

Ondanks het weer en de vele wegen, was het een hele leuke wandeling en doordat we met een klein groepje waren, konden we ook heel fijn babbelen. We hopen Sammy, Flupke & Scoobie en Django volgende keer terug te zien en de baasjes natuurlijk ook he ;-).

Tot volgende maand iedereen!

Deden mee : Liesl, Sammy, Dixie, Miro, Balou, Charlie, Django, Sammy, Flupke en Scoobie

PS. Diegene die facebook hebben, vergeet zeker geen lid te worden van onze groep

Linkje naar het foto album vindt je hier