Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandelingen Beringen 10-09-2017

Verslag : Robin De Ridder
Foto’s : Ann Therie, Evy Hansen, Robin De Ridder

Verslag B-groep :

Na bijna een hele week slechte weersvoorspellingen worden we toch ’s morgens weeral wakker met een mooi zicht buiten op een klare hemel. Snel even een koffie en een douche en vijfitg minuutjes later zijn we bijna op de bestemming. Ettelijke honderden meters voor de taverne passeer ik Kris, Inge en Isabel die zich blijkbaar van taverne vergist hebben en op weg zijn naar de pauze plaats…even gestopt en gezegd dat ze wat verder moeten rijden, een GPS en de website eens goed lezen kan soms wonderen doen 😉

Iets voor half elf arriveren we dan aan de taverne en blijkt dat er al twee nieuwkomers zijn, namelijk Charlie van baasje Katleen & co en Tasja van baasje Marita. Geleidelijk aan vult de taverne zich met cavaliertjes en baasjes en om elf uur stip zetten we dan de tred in de eerste lus van vier kilometer.

De Vallei van de Zwarte Beek is als ÊÊn van de meest waardevolle beekvalleien in Vlaanderen de plaats bij uitstek om te wandelen in Beringen. Met meer dan 1500 hectare natuur, vanaf de bron in Hechtel tot de monding in Diest, is het ook het grootste natuurgebied van Natuurpunt. In Koersel is de kronkelende loop van de Zwarte Beek nog het meest intact. We wandelen langs mooie (vlonder)paadjes richting het militair domein dat enkel toegankelijk is tijdens het weekend. Bijna aangekomen worden we getrakteerd op een (gratis) luchtshow van Sanicole dat in Hechtel plaats vindt. Regelmatig genieten we van overvliegende jets in formatie of worden we verrast door het oorverdovend geluid van een laagvliegende straaljager. Een dik uurtje later arriveren we in het parochiaal centrum waar we gezien het (goede) droge weer nog buiten op het terras kunnen plaatsnemen om te genieten van een lekkere dagsoep met een ovenverse en warme Limburgse ‘kraker’ (pistolet in het Antwerpse). Er wordt lustig gelachen en gepraat en de tijd vlieg vooruit, tijd om in te grijpen om iedereen aan te porren zich klaar te maken voor hetvolgende deel. Ann en Eddy besluiten wijselijk huiswaarts te keren, gezien ze maar enkele uurtjes hadden geslapen na een huwelijksfeest, dus nog even snel een groepsfoto maken en de wandeling wordt verder gezet.

We genieten van de omgeving en wanen ons even in Maasmechelse heide met de typerende paarse struikheide die je ook hier terug vindt. Even later passeren we langs de plonsvijver waar er duidelijk een bordje staat van ‘hondjes niet toegelaten’, maar daar trekken de cavaliertjes zich niets van aan. In groep wordt de sprint ingezet en enkele seconden later zien we het water langs alle kanten opspatten met duikende cavaliertjes. Baasjes die sprintend even nadien aankomen om al roepend en trekkend ze er proberen terug uit te krijgen… Ze hebben hun plezier weeral gehad 🙂 Van daaruit gaan we de bossen van Koersel in en zetten koers richting de finish.

Eenmaal aangekomen genieten we nog van een hapje en drankje en kunnen we weeral beginnen nadenken waar de volgende wandeling gaat plaats vinden… 😉

Tot volgende maand iedereen!

Deden mee : Maddy, Lady, Charlie, Timo, Jelle, Roebie, Beau, Nuri, Akira, Sammeke, Miro en nieuwkomers Charlie en Tasja

PS. Diegene die facebook hebben, vergeet zeker geen lid te worden van onze groep

Linkje naar het foto album vindt je hier