Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Kasterlee 14-08-2017

Verslag : Robin De Ridder
Fotoreportage: Chris Verboven, Evy Hansen, Robin De Ridder

Verslag B wandeling: 

En we staan weer vroeg op, klaar voor een volgende Meutekes wandeling.  Traditioneel zet ik me nog even achter de computer, kijk even op kmi en zie dat het goed wandelweer wordt  🙂 Snel de douche in, zien dat we Caspertje niet vergeten en hop de auto in richting het prachtige Kasterlee.  Eenmaal bij aankomst lijkt het een overrompeling te zijn, na enkele minuutjes zoeken voor een parkeerplaats stappen we naar de start. Blijkbaar hebben wel meer mensen dezelfde gedachte om een wandeling te doen en de benen wat te strekken.

Nog snel een pistoletje met hesp en een cola als ontbijt en we kunnen de wandeling starten.
Vrij snel splitst de B en C groep al en wordt er nog snel even geposeerd voor de alomgekende groepsfoto.  Vanaf dan zetten we er de tred goed in en genieten we van de mooie natuur die Kasterlee ons te bieden heeft.  Bruggetjes, paden, rivieren en bos wisselen elkander af en voor we het beseffen zijn we al meer dan een uur aan het wandelen en aangekomen bij de rustpost.  Blijkt de C groep hier ook aangekomen te zijn via een ander parcours en kunnen we samen genieten van een welverdiend drankje en versnapering.

Na de ‘kleine’ rust vertrekken we richting de finish, nog 4,9 km te gaan. Niemand die moe is, het voelt of we zelfs nog niet gewandeld hebben 😉 Wederom wordt er goed bijgepraat.  Lachen en genieten zijn de sleutelwoorden van de wandeling.  Hier en daar worden de paadjes in het bos wat te nauw en heeft de rolstoel een ‘lift’ nodig maar niets wat Louis niet aankan.  Een kilometer voor de finish komen we aan een “niet officiële rustpost” 😎 uit waar we beslissen om nog even te stoppen en onze dorst te lessen.  We maken nog kennis met een toevallig koppel met een puppy cavje die het Meuteke al via internet gevonden hebben, wie weet zien we ze op één van de volgende wandelingen.

De glazen zijn leeg en we zetten de laatste kilometer in richting finish via de kabouterberg. Verschillende groepen kinderen met een rode pinnenmuts op zijn volledig in de ban van wat de vertelster aan het vertellen is over de kabouters in het bos.  Allemaal zijn ze naarstig aan het zoeken naar kabouters in de uitstekende wortels van de bomen of stappen ze stilletjes naar het volgende vertelpunt.  Zelfs Helga is volledig in de ban 😉

Uiteindelijk aangekomen aan de finish heeft niemand vermoeide benen, het voelde zelfs absoluut niet aan als 10km, waarschijnlijk omdat iedereen zich weer goed geamuseerd heft zeker 🙂

PS. Welkom aan Heidi en Kurt met cavje Balou en Indira met cavje Lexi. Hopelijk zien we jullie in de toekomst nogmaals!

Tot volgende maand!

Deden mee : Dixie, Balou, Lexi, Casper, Woody, Pepper, Flora, Benji, Charlie, Jelle, Roebie, Timo, Maddy, Lady, Maya, Nikki, Nesta, Nyo en Pinky

Linkje naar het foto album vindt je hier