Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke BBQ 11-06-2017

Verslag : Robin De Ridder

Fotos : Evy Hansen, Chris Verboven, Anita Proost, Armand Scheerens en Robin De Ridder

En het is zondag ochtend 6u…gezonde stress zorgt ervoor dat we vroeg opstaan om alles klaar te zetten voor de BBQ.  Zijn we niet iets vergeten? Moeten we nog iets klaarmaken? Het to do lijstje wordt wel tig keer herlezen totdat we (met nog wat twijfel) in de auto stappen en richting Boutersem vertrekken onder een mooie opkomende zon.

De dag ervoor hebben we al de drank gaan koel zetten en het zal nodig zijn, met 28 graden in het vooruitzicht zullen er veel dorstjes gelest moeten worden. Langzaam aan arriveren de andere helpers : Liliane die zoals elk jaar de handen uit de mouwen steekt, Chris en Jef, harde werkers achter de toog Eddy en Ann, en Anita die weer aanwezig is met haar stand met zelfgemaakte tekeningen. Kijk ook even op deze pagina moest je hiervoor interesse hebben : http://www.cavaliermeuteke.be/cavjeskunst/

Enkel Kristien moeten we helaas missen dit jaar, door andere verplichtingen kan zij de kassa niet doen en moeten we op zoek naar een vervanger die we al snel vonden : Tinne 😊

Om 12u beginnen dan ook de eerste gasten te arriveren, een uurtje vroeger dan verwacht, maar ook zij steken meteen een handje bij.   Vlak daarna arriveren de nieuwkomers Linda en haar man en hun twee schattige pupjes Sjefke de tricolor en Dincky de blenheim.  Dat deze twee cavjes veel succes oogsten bij de andere gasten mag wel duidelijk zijn.  En we mogen ook niet Xammeke van Monique en Armand niet vergeten die voor de eerste maal kennis maakt met het Meuteke.  Geleidelijk aan arriveert de rest, er wordt gelachen en gebabbeld en alle cavjes zijn druk bezig het terrein te verkennen of kennis te maken met de andere rasgenootjes.

Isabeau had dan ook een prima idee gelanceerd in de facebook groep om zwembadjes te voorzien zodat de hondjes wat verkoeling zouden hebben en deze wens werd blijkbaar goed ingevuld : 4 zwembadjes werden aangeleverd waarvan we er uiteindelijk twee vulden.  Voor de sportievelingen en kindjes hadden we dit jaar ook een badminton net voorzien waarvan gretig gebruik werd gemaakt.

Eerst wordt er nog getwijfeld of de wandeling zouden laten doorgaan omwille van de hoge temperatuur maar enkele blikken van cavjes en baasjes spreken boekdelen : de wandeling gaat door!  Het wordt zoals vorig jaar een wat kortere wandeling omwille van de warmte, net voldoende om de spieren en pootjes wat te strekken en op tijd terug te zijn om onze snel opkomende dorst opnieuw te lessen.

Terug aangekomen is het tijd voor onze jaarlijkse aperitief, een glaasje cava geserveerd met een spiesje van de  overheerlijke aardbeien die Anita naar jaarlijkse gewoonte meeneemt.  Maar vooraleer er kan geklonken worden op het afgelopen wandeljaar volgt nog eerst een belangrijke mededeling van onze voorzitster Chris.

Na zoveel jaren trouwe en vooral harde inzet beslist Chris om het voorzitterschap over te dragen aan de volgende generatie.  Eerst werd er gespeeld met het idee dit pas te doen nadat Bink er niet meer zou zijn, maar onze stoere cavalier sukkelt al een tijdje met zijn gezondheid en de wandelingen worden steeds moeilijker voor hem.  We gaan het succesverhaal van Chris en Jef (en uiteraard Ann en Eddy) proberen verder te zetten en de BBQ was daar al een eerste test van.

Nog eens van harte bedankt Chris en Jef dat we door het Meuteke, door jullie, zoveel goede vrienden hebben leren kennen en onze cavaliertjes hun maandelijks pleziertje hebben met de vriendjes.

En dan is het tijd voor de cavjesrun. Zoals elk jaar zijn het de jonge snaken die als eerste mogen van start mogen gaan. Eric heeft de start- en finishlijn reeds klaargelegd en de cavjes staan zenuwachtig en aangemoedigd door hun baasjes aan de overkant klaar om te starten.  Na enkele valse starten, sommige cavjes worden precies toch wat te hard aangemoedigd 😉, fluit Eric en spurten ze richting finish naar de baasjes.

Herbij dan ook de resultaten van de cavjesrun :

0-4 jarigen : Sammeke van Ann en Eddy

4-8 jarigen : Liesl van Mario en Helga

8 plussers : Maya van Regina Sneyers

Dit jaar voor de verandering eens geen Victoria juweel, omdat onze sponsor Dominique op pensioen is, maar een prachtig handgemaakte tekening van Anita.

Langzaam aan zien we de neusjes van de cavjes richting BBQ te gaan: het vlees is klaar, het buffet staat klaar en iedereen rept zich naar binnen om mee aan te schuiven.  Zoals verleden jaar zijn er weer meer dan voldoende groenten voorzien en schept iedereen lustig op.  Overal horen we complimenten over het lekkere eten, wat ons wederom bevestigt dat we deze traiteur goed moeten koesteren.

Helaas blijkt er stilletjes aan een tekort aan frisdrank en water te zijn en wordt het wat behelpen met hetgeen er nog is van vruchtensappen. Bij nazicht van de leveringsbon blijkt de brouwer te weinig geleverd te hebben en mag hij er zeker van zijn dat hij hiervoor op de vingers zal getikt worden zodat dit volgend jaar niet meer gebeurt. 😉

Langzaamaan laten we het eten zakken terwijl binnen het dessertenbuffet wordt klaargezet.  Geen werk van de traiteur, we proberen het betaalbaar te houden, maar onze eigen selectie die jaar na jaar goed wordt gesmaakt : verse aardbeien met slagroom, verschillende soorten chocomousse, profiterollen, ijs, de overheerlijke zelfgemaakte fruitsla van Liliane met andere woorden keuze te over en dat merken we ook aan onze gasten die met goed gevulde borden terug naar buiten huppelen.

Stilletjes aan loopt de BBQ ten einde en alle leden en gasten volgen onze vraag dan ook goed op.  Alle borden, afval en glazen worden netjes weggebracht, tafels en stoelen worden terug binnengezet zodat wij nadien ook nog tijdig naar huis kunnen vertrekken.

Aan iedereen nog eens bedankt om van deze BBQ een geslaagd feest te maken, zeker niet te vergeten Ann, Eddy, Liliane en Anita die zoals elk jaar weer prachtig werk geleverd hebben.

Linkje naar het foto album vindt je hier