Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Averbode 14-05-2017

Verslag : Robin De Ridder
Fotoreportage: Robin De Ridder

Verslag C wandeling: 

Met een paar uur slaap na een avondje weggaan staan we vol goede moed op, het zonnetje schijnt en het is de tweede zondag van de maand dus dat belooft weer een mooie dag te worden tesamen met de cavalierbende. Door een kleine misrekening van de GPS (of een tekort aan slaap) zijn we iets vroeger aangekomen op de bestemming maar en besluit ik dan maar tenvolle gebruik te maken van het aanwezige ontbijt ginds, lekkere sandwiches met kaas en hesp. Blijkbaar dacht Regine er hetzelfde over want zij staat reeds aan te schuiven aan de inschrijvingen met Maya als ik binnen kom.

Genietend van een lekker zonnetje buiten op het terras wachten we op de rest van de groep die geleidelijk aan arriveren. Iets voor elven zijn we met een man of zeven en besluiten we naar de ingang te gaan om de wandeling te starten, een beetje verbaasd over de lage opkomst, zeker gezien de mooie omgeving waar we gaan wandelen. Maar daar zien we plots een pak meer volk klaar staan om mee te wandelen. Snel nog even de aanwezigheidslijst opnieuw boven gehaald en het aantal deelnemers is al snel meer dan verdubbeld.
We verzamelen ons bij Kristien met de 4 cavaliertjes die wijselijk niet durfden binnen te gaan vanwege een acute diarree aanval door waarschijnlijk een niet goed bekomen kippenwit portie (de cavaliertjes welteverstaan 😉 ) Even een kleine enquete onder de leden en iedereen beslist unaniem om de acht kilometer tesamen te doen, samen uit samen thuis!

En dan vertrekken we onder begeleiding van een heerlijke lentezon richting de bossen. Na een kilometer stappen arriveren we in de mooie bossen van Averbode en kunnen al snel de hondjes loslopen. Een dik half uur later arriveren we aan de abdij van Averbode en komen we een splitsingsbord tegen : 5km, 5km rolstoel, 30km , 35km… Tiens hebben we nu iets gemist ergens? We bekijken het bord van links naar rechts, van boven naar onder, nergens een 8 km route te bespeuren. Enkele andere wandelaars die arriveren zitten met dezelfde vraag, naar het schijnt zouden er borden zijn weg genomen door enkele snoodaards? Spijtig, maar we kiezen dan de wandeling noodzakelijk te verkorten naar 5 km en dit te combineren met een bezoekje aan de zeer mooie abdij van Averbode. Enkele cavavaliertjes negeren glimlachend het verbodsbord van de ‘vijver’ te betreden en genieten van de verfrissing die dit teweeg brengt. Gezien de mooie omgeving wordt er hier ook de groepsfoto genomen met enkele natte tenen als gevolg.

We hervatten de wandeling maar maar we geraken niet voorbij de ijskarretjes die in de ‘lekdreef’ staan, blijkbaar zéér bekend en lekker. Dus opnieuw kleine pauze en baasjes en cavaliertjes genieten van het lekkere ijs dat Averbode ons te bieden heeft. Met een volle buik hervatten we de wandeling en gaan we in volle tred richting de finish door de mooie bossen van Averbode, volop genieten voor iedereen. Gezien de afwezigheid van de waterratten van Louis en Martha besluit Henri van Isabeau en Jente een volwaardige vervanger te zijn, van de ene plas crossend/woelend naar de andere… ik vermoed dat hier deze avond nog een badje/douche te pas aan zal komen.

Een tijdje later komen we dan terug aan de start, waar zijn we toch verkeerd gelopen?? Lag het aan ons, hebben we niet opgelet of lag het aan iets anders? En dan komt de aap uit de mouw! Het bord vlak aan de uitgang waarop stond dat de 8km anders meteen startte bleek omgevallen te zijn toen we vertrokken… Maar uiteindelijk is iedereen tevreden van de dikke zes kilometer die we hebben gewandeld en we beslissen nog na te genieten van een lekker drankje op het terras. Verrassend genoeg dagen Mario en Helga met cavje Liesl nog op aan de finish, zij bleken verkeerd gereden te zijn en de start gemist te hebben maar uiteindelijk hebben zij toch de 8km gedaan, het bord bleek toen terug recht gezet te zijn…

Tot volgende maand op de BBQ!!

Deden mee : Benji, Fidji, Dixie, Henri, Maya, Nikki, Miro, Nuri, Ayla, Woody, Tina, Pepper, Flora en Liesl

Linkje naar het foto album vindt je hier