Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Merksplas 12-03-2017

Verslag : Robin De Ridder
Foto’s : Willem Wilbrink, Robin De Ridder

Verslag B-groep :
Wat een schitterende hemel als we opstaan, het belooft een zonnige dag te worden en ideaal wandelweer voor onze maandelijkse Meutekes activiteit. Eenmaal aangekomen merken we dat er al een pak volk te aanwezig is en haasten we ons naar binnen om ons in te schrijven en nog snel iets te drinken. De opkomst is weer talrijk en we kunnen enkele nieuwkomers verwelkomen, weliswaar wat (te) kort, maar dat maken we een volgende keer zeker goed.

De B groep kiest unaniem voor de 15km, de C groep twijfelt bljkbaar nog tussen de 5km en 8km… wat gaat het worden?
Bijna worden er drie groepen gevormd tot de groep van 8km de andere kan overtuigen om toch net iets langer te wandelen. 5km is toch wel net iets te weinig, zeker gezien het goede weer en de mooie omgeving die ons te wachten staat.

De splitsing van 8km en 15km is al onmiddellijk bij de start dus wordt iedereen nog snel bij elkander geroepen voor de groepsfoto. Daarna splitsen de wegen en wordt er direkt een goede pas ingezet richting de landloperskolonie. Elke groep krijgt een knooppuntenkaart mee en de te volgen route, heel eenvoudig, de organisatie was dan ook weer dik in orde. Dikke chapeau voor Rhytm Art!

De omgeving in Merksplas is dan ook adembenemend mooi, we wandelen langs mooie dreven, waterplassen en bossen richting de vroegere landloperskolonie, niet onterecht op de wachtplaats voor een plaats in het werelderfgoed. Iedereen geniet van het mooie weer en omgeving en de stevige tred wordt mooi verder gezet. Na een dikke 8km wordt er besloten om pauze te nemen in cafe ‘Breebos’ gezien we niet wisten wanneer de ‘soepstop’ ging komen van de wandeling. De bazin was er blijkbaar een beetje van onder de indruk zoveel volk en hondjes te zien binnenkomen… Ik bestel een cola en een Tongerlo en krijg een tonic en een Leffe maar dat werd met de glimlach onmiddellijk rechtgezet.

Na een welverdiende (en nodige) pauze voor pootjes en beentjes wordt er weer een stevige pas ingezet richting de volgende stap die een 2km verder is aan de prachtige kerk in de kolonie. Ondanks ik er al een aantal keer ben geweest blijf je toch versteld staan van de mooie omgeving in Merksplas, gemeente van de ‘Spetsers’. Vlak aan de indrukwekkende kerk nemen we pauze en genieten we van de mooie historische gebouwen en het vlakbij gelegen asielcentrum plus gevangenis. De heerlijke tomaten-groentensoep gaat vlotjes naar binnen en we hebben weer voldoende energie binnen om de laatste 5km richting finish in te zetten.

Na een kilometer of 13 beginnen we wel hier en daar een zucht te horen, de beentjes beginnen het te voelen en de pootjes blijkbaar ook. Tja… die eerste zonnestralen, 15 graden, en dan direkt 15km, we zijn het blijkbaar niet meer gewoon… Uiteindelijk wordt er goed doorgewandeld en arriveren we terug aan de zaal ‘de Kunstvrienden’ waar er nog een pak volk zit van de C groep, nagenietend tussen pot en pint . Helaas geen plaats meer buiten (wie had het nu verwacht dat het zo een goed weer zou worden) maar de organisatie ziet dit meteen en begint spontaan een verhuis van tafels naar buiten, zodat we bij de rest kunnen zitten. Zo goed als iedereen bestelt nog een lekkere spaghetti zodat we moe maar zeker voldaan huiswaarts keren.

Deze wandeling is zeker voor herhaling vatbaar en dikke merci aan Fabienne voor de tip!

Deden mee : Casper, Tess, Miro, Charly, Roebie, Timo, Jelle, Lucky, Woody, Pepper, Tina, Flora, Marcel (Cocker), Benji, Oscar, Flor, Nuri, Marcel en Liesl

PS. Diegene die facebook hebben, vergeet zeker geen lid te worden van onze groep

Linkje naar het foto album vindt je hier