Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Oelegem 12-02-2017

Verslag : Chris Lamers
Foto’s : Robin De Ridder, Chris Verboven, Evy Hansen

Vleermuizenwandeling

Verslag B wandeling

Een eigen organisatie, dat zijn altijd de beste wandelingen want die zijn volledig afgestemd op onze hondjes. Mensen komen daarbij op de tweede plaats. En we hebben weer een nieuwkomer! Florreke uit Oelegem

 

Afspraak in de Remise van het Vrieselhof, mooier kan het haast niet. We zijn van harte welkom met heel onze bende in hun mooie veranda. En daar verzamelen we dan ook tussen 10:30 en 11:00. De weergoden houden het droog vandaag, er hangt lente in de lucht. En dat mag wel, want het heeft heel lang grijs geweest. Op school leerden we dat dit de schuld was van het Ruhrgebied, want toen was er nog niet zo veel verkeer. Nu horen we dat de slechte luchtkwaliteit aan onszelf te danken is. Te veel auto’s en te veel open haarden. Wat gaan we nu geloven?

Vandaag gaan we ons daar niet druk over maken, hondjes goedgezind, baasjes ook, en we hebben nog wat jenever over van de Nieuwjaarsdrink in Januari. Een borreltje voor we vertrekken smeert de gewrichten, en weg zijn wij.

Zelf wonen we rond het Antwerpse, maar eigenlijk hebben we geen gedacht hoe groen Oelegem wel is. Van bij de aanvang lopen onze hondjes los over goed begaanbare paden. Er zijn geen honderden voor ons geweest en dat merk je, geen modder door overdadig beloop van stapschoenen. Prachtige bossen en prachtige heidelandschappen wisselen elkaar af. En ons groepje is alleen in al dat moois.

De groepsfoto is dan ook een prachtig exemplaar in die mooie natuur.

Robin is een Oelegemnaar en hij had op voorhand alles goed uitgedokterd, dus had hij ook een rustpost gevonden waar we iets konden eten. Nu, dat “iets” is wel beperkt tot soep en een croque uit het vuistje. Maar dat is goed verzorgd, en dus smaakt het opperbest. Deze keer hebben we ook maar  1 groep : B en C smelten samen in een wandeling van 8.5km. en voor wie meer wilt kan er nog een lus bij aangebreid worden van 2.5km.

Na de versterking van de innerlijke mens, wandelen we verder. Maar owee, ik heb te vroeg victorie gekraaid! Hier komt de modder…niet door stapschoenen, maar door een boer die het nodig vond alles om te ploegen met een tractor. De grote bandensporen lijken wel loopgraven waar je tot je enkels in wegzakt. En je kan het niet vermijden, heel de breedte van het pad is zo omgewoeld (zie de foto’s). Erdoor is de enige optie. Robin stelt zich op om zijn kiekje van het jaar te maken. Hij verwacht immers dat er wel iemand uit zal schuiven in de modder, maar niemand gunt het hem om een totter te doen. Volgende keer meer geluk Robin! Je zal moeten tevreden zijn met een kiekje van modderschoenen en moddercavjes!

En wat verder komt het prachtige kasteel Vrieselhof in het zicht, en daarbij horend de remise waar we vertrokken waren. Enkelen moeten thuis zijn en vertrekken meteen, maar het grootste deel trekt met modderschoenen en moddercavjes naar de Remise waar men ons nog steeds met de glimlach bedient. We blijven er zitten om te genieten van al het lekkers dat de Remise te bieden heeft.

Dit is een wandeling die voor herhaling vatbaar is, volgende keer een beetje uitgebreider voor de B-groep zodat het de moeite is dat zij hun sportieve kuiten insmeren.

Tot een volgende keer

Deden mee : Flor, Bink en Wiske, Darko en Kira, Maddy en Lady, Maya en Niki, Pinky, Sammy, Woody en Tina en Pepper en Flora.

En dan hebben we de baasjes niet meegerekend van de hondjes die onlangs overleden zijn. Zij komen met ons mee uit sympathie, waarvoor dank.

Linkje naar het foto album vindt je hier