Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Steenokkerzeel 08-01-2017

Verslag C wandeling : Chris Lamers
Fotos : Ann Therie, Robin De Ridder

De zachte landing tochten.

Verslag C wandeling

Sneeuw is leuk als je verlof hebt, dus die zaterdagmorgen was dat toppie!!! Maar toen kwam de regen, die maakte alles nat! En Antje Pantje Kevertje geraakte door de ijzel niet op pad! Wat gaat dat morgen zijn? Ze voorspellen dooi, maar als de ondergrond nog koud is… dat wordt afwachten.

De dag nadien is het cavjeszondag. De sneeuw is reeds weg, de dooi is ingezet. We vertrekken vol goede moed naar onze Nieuwjaarsdrink. Een selectie van 6 van onze leden hun lievelingsjenever en een kilootje pralines gaan mee zorgen voor de goede sfeer. En zijn we met weinig…dan zullen we veel pralines eten (-;
Maar zoals dat bij onze Meute dikwijls is, er is weer volk! We bouwen langzaam maar zeker een nieuwe “die hard” kern op, deze keer situeert zich dat in de C-groep. Die zijn weer goed vertegenwoordigd. We wensen elkaar natuurlijk het beste van het beste toe, en dat onze cavjes nog lang mogen leven enzovoort en zoverder.

In de zaal van de gastvereniging durven we niet zomaar de jenever boven halen. Zij verkopen nog warme wijn. Maar de pralines kunnen al rond gaan. Bij het uur van vertrek denken we aan de nieuwe regeling waarbij de B-groep sneller en verdere gaat stappen dan ze tot nu toe deden. En de C-groep het verder op hun gemakje zullen doen. Dus zeg ik heel parmantig : vertrekken jullie al maar, wij (C-groep) drinken onze koffie nog op want we hebben tijd genoeg. Waar ik niet aan dacht is dat de groepsfoto zo in het water viel. We hebben er met de C-tjes wel eentje genomen, maar die is niet volledig want onze B-tjes waren er niet bij )-: sorry allemaal! Volgende keer beter.

Martha is nog in revalidatie en besluit om in de zaal op iedereen te wachten bij een dik boek kruiswoordpuzzels, terwijl hare Louis mee stapt met de B-groep. Hun hondjes hebben ze deze keer thuis gelaten, anders waren er nog vier cavjes meer geweest.
We hebben dus iemand die de jenever kan bijhouden, dat is gemakkelijk.
Bij vertrek klinken wij dan maar al op het nieuwe jaar, en dat doen we na afloop nog eens met de B-groep. Tenslotte zijn wij bij de C niet de sportievelingen maar de levensgenieters.

En dan vertrekken we, al snel komen we in open landschap. Wat zijn de vergezichten mooi! Het weer is zacht, de sjaals gaan uit. Geen zuchtje wind en af en toe een streepje zon. Meer moet dat niet zijn. En onze cavjes genieten met volle teugen van de modder. Want die is er inderdaad, op sommige plassen ligt nog een laagje ijs. Krikkrak erdoor met de pootjes, baasjes en vrouwtjes meiden deze stunts liefst. Het vallen zou anders foto’s opgeleverd hebben die doen denken aan modderworstelen. We stappen ongeveer voor de helft op verharde wegen met modderplassen en voor de helft op asfalt of beton. Onze hondjes kunnen onbezorgd loslopen, een enkeling waagt zich op de grof omgeploegde velden. De rest blijft mooi bij de groep. En de baasjes krijgen weer uitgebreid de tijd om bij te babbelen.

Onze wandeling is er eentje zonder tussenstop, en dat is spijtig, want op de tussenstop zou er beuling gebakken worden. Die moeten we deze keer missen. Om 14:00 zijn we terug, dus hebben we tegen ongeveer 2.5km/uur gestapt, de pauzes die we zelf creërden inbegrepen. Dus neem 3km/uur om ongeveer juist te zijn. Dat gaan we volgende keer eens correct noteren, de meeste smartphones hebben wel een gps om dat uit te pluizen.

Bij terugkomst zit ons Martha op ons te wachten. Eindelijk krijg ik eens de kans om met haar over onze kleinkinderen te semmelen. Een half uurtje later is de B-groep daar en stiekem halen we nu toch de jenever uit de rugzak en de pralines gaan rond tot de doos leeg is, de borrels zijn nog niet leeg, maar jenever bederft niet, er is nog genoeg om in februari nog eens te klinken op het nieuwe jaar. En dat, beste vrienden, gaan we zeker en vast doen.

 

Deden mee : Akira, Benji, Bink en Wiske, Casper, Darko en Kira, Fidji, Maddy en Lady, Sammy.

Linkje naar het foto album vindt je hier