Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Heppen 11-12-2016

Verslag C wandeling : Chris Lamers
Fotos : Chris Verboven

Winterwandeling.
Wandelen door een bosrijke omgeving

Verslag C wandeling

Verslag Wandeling Heppen

Wie houdt het nog voor mogelijk, 10 graden, geen zuchtje wind, en af en toe het zonnetje. Beter wandelweer kunnen we ons niet voorstellen. En we gaan naar Limburg, Heppen tegen Leopoldsburg. We waren er vroeger al eens, een prachtige streek, veel bossen. Onze verwachtingen zijn hoog.

Bij aankomst zien we weer een prachtige zaal die de naam Buurthuis kreeg. Daar stel je je iets kleiners bij voor. Dit is luxe voor zo een klein dorp als Heppen. Ruimte genoeg, voorraad genoeg. De Limburgers heten je welkom…de groep Antwerpenaars is vandaag in de meerderheid. Ze hebben allemaal weerom ver gereden. En ik mag het horen…

We starten de wandeling gewoon in het bos, en we zijn het bos niet meer uit geweest. De organisatie zit deze keer iets anders in elkaar. Elke wandeling is een lus zonder rustpost, dus moeten we optellen. Na overleg beslissen we om 6 + 4 te doen. En we vertrekken en stappen tot we een 6 zien staan, dat is toch het plan, en we stappen en stappen maar er komt geen 6, we komen terug uit bij af. We zijn een tweetal kilometer onderweg geweest. Die aaduiding lijkt niet erg goed te kloppen. We herbeginnen, deze keer gaan we het goed doen. Bij de eerste aanduiding lezen we 5. We denken dat het een 5 is, we zien weer geen 6, dan maar 5. Na een kilometer of twee lijkt het toch niet helemaal dat, de zoveelste 5 geeft aan dat het geen 5 is maar de tekening van een rolstoel! We zijn op het rolstoelcircuit beland, en dat is 7,5 km. Tja dat kunnen we beslist aan. Na overleg doen we dus het rolstoelcircuit dat met het ommetje al meteen aftikt op 9.5km. En tegen alle verwachtingen in, is dat ook puur bos en puur genieten. Gedeeltelijk verharde boswegels, gedeeltelijk echte bospaden, ideaal voor onze hondjes en voor de baasjes.

En zoals gewoonlijk verliezen we onszelf in gebabbel en geklets, tot iemand de pijl van 9km ziet staan. Wie heeft er zin in een wat langer circuit? Er zijn idd kandidaten, en zij beloven een stevigere tred te houden om zo toch ongeveer samen aan te komen aan de eindmeet. Maar onderweg komen ze nog een kapelletje tegen, en er wordt een kaarsje gebrand, en er wordt een fit-o-meter uitgeprobeerd. Dus uiteindelijk komen ze toch ¾ uur later aan dan wij, hoeveel ze meer gestapt hebben dan wij, blijft een raadsel. Maar dat geeft niet, de broodjes en de soep smaken.

En daarmee is onze wandeling weer voorbij. Maar hou jullie vast! In 2017 gaan we het tempo van de B-groep terug brengen naar zijn oorspronkelijke staat. Dat wilt zeggen : tegen het einde van het jaar moeten we terug 15km kunnen stappen met de B-groep tegen een tempo van 5km/uur, en met korte sportieve pauzes. De C-groep heeft het streven niet meer onder de 8km te gaan tegen een zelf gekozen tempo en met veel langere pauzes. En net zoals dat vroeger was, proberen we op die wijze, samen te komen aan de finish zodat de beide groepen niet vervreemden van elkaar. Dit zijn reeds onze intenties voor het nieuwe jaar.

We zien elkaar op de Nieuwjaarsdrink weer, en dat is deze keer erg vroeg, op 8 januari 2017

Deden mee : Bink en Wiske, Dixie, Fidji, Maddy en Lady, Nuri, Nesta, Pinky, Sammy.

Linkje naar het foto album vindt je hier