Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Wechelderzande 14-08-2016

Verslag C wandeling : Chris Lamers
Fotos : Robin De Ridder, Chris Verboven, Corrie Mans

Hartje der Kempen-wandeling – Walk 2 Gether-tocht
Prachtige landschapswandeling in het hartje van de Antwerpse Kempen via vele smalle wegeltjes door bos, heide en natuurgebieden zoals Lilse Zegge en Blommerschot.

Verslag

En nu het verslag van de C-groep. Na een weekje kleinkinderen op bezoek is dit terugkeren naar het dagelijkse leven. En we waren met velen! Het weer was gunstig, en het was verlengd weekend, en de streek was heel mooi en bosrijk. Wat kan je nog meer verlangen.

Idereen mooi op tijd, en we konden weer wat nieuwkomers inschrijven  : Letty, Nikki, Nyo en Dixie. En we hebben ook een logeetje Charlie. Die voor één keertje meestapt.
Welkom in ons wandelgroepje, we hopen dat jullie snel babbelpartners vinden! Dat jullie cavje het leuk vindt, daar twijfelen we geen seconde aan.

We stappen samen met de B-groep voor een heel korte tijd, ik schat een 200 meter, en dan splitsen we reeds. Zo hebben de snelle stappers geen last van ons getalm. Want dat mag in de C-groep : rustig foto’s maken, drinkpauzes en dat alles aan het tempo van de traagste stapper. Zoals gebruikelijk stapt de C-groep over goed begaanbare wegen, en dat is nodig want we hebben buggy’s bij. Ook Bink gaat vandaag oefenen om in een buggy te zitten. Dik tegen zijn goesting, want hij snuffelt liever rond. Maar hij is al 12 en als hij de 7 km helemaal moet uitstappen, mankt hij de dag nadien.

En er zijn meer buggy’s, voor het jonge grut, en voor diegenen die gewoon eens graag in een buggy zitten, want toegegeven, dan zijn we hoger dan de rest en kunnen we denken dat we een Berner Senne zijn in plaats van een cavje.
Na enkele mooie villawijken komen we al snel in bosrijk gebied aan. Ook hier mooie paden, enonze cavjes kunnen los lopen. Het is weer een gejoel om de vriendjes en vriendinnetjes te vinden in de groep. Logeetje Charlie heeft al onmiddellijk aantrek van de jonge Nyo. Haar naam doet het niet vermoeden, maar Charlie is een teefje, en het zusje van Bink. Ze is dus ook een dame van 12 en erg onderdanig. Dat is nu net aantrekkelijk voor de jonge Nyo. Hij probeert zijn versierkunsten uit op Charlie die hem na enige tijd toch durft af te wijzen.

Onder de baasjes en de vrouwtjes worden weer nieuwtjes uitgewisseld. En ik probeer met iedereen een babbeltje te doen. Dat vind ik nu net leuk aan ons Meuteke : het publiek verschilt naargelang de streek waar je wandelt. Sommigen heb ik weer een hele tijd niet meer gezien, anderen zijn er altijd bij. Sommigen verkiezen om niet te ver te rijden, anderen malen niet om een km meer of minder. En net zoals in de maatschappij verzamelen wij ook hier verschillende mensen met verschillende inzichten en levensstijlen, en behoort er respect te zijn voor wie anders is. Onze cavjes geven alvast het goede voorbeeld. Heel de weg lang zijn ze vrolijk gemutst en rennen ze zich moe.

Op de rustpost schijnt het zonnetje een beetje te fel voor onze rakkers. We verhuizen een tafel onder de bomen en kunnen daar rustig ons middagmaal gebruiken. Het grootste deel van de wandeling hebben we dan achter de rug. Dus tijd genoeg om te blijven genieten, de B-groep is vermoedelijk toch nog onderweg. Eens we besloten hebben verder te gaan, zijn we op een goed half uur aan de eindmeet. En wonder boven wonder…wie zit daar voor de eerste keer sinds dit jaar op ons te wachten? Juist, de B-groep. Die hebben zeker en vast een stuk overgeslagen want ze moesten 11km doen.
En ik krijg nog eens de kans om een babbel te doen met de leden van de B-groep, geweldig is dat! Robin mag volgende keer terug een stukje overslaan, voor ons is het prettiger dat we opgewacht worden!

Deden mee :  Bink en Wiske en Charlie,  Casper, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Hatchi en Shadow, Holly, Liesl, Maya en nieuwkomer Nikke, Molly, Nesta, Pinky, Watson en Emma, Woody en Tina en Pepper.
Meer nieuwkomers : Letty, Nyo en Dixie

Linkje naar het foto album vindt je hier