Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Hoegaarden 12-06-2016

Verslag B wandeling :Robin De Ridder
Verslag C wandeling: Guido Roox
Fotos : Robin De Ridder, Chris Verboven

Sint-Gillistochten met de wandelclub Trip-Trap Kumtich in en rond Hoegaarden de streek van het bekende witbier

Verslag B wandeling

We bekijken nog even het weerbericht ’s morgens en dat voorspelt niet veel goeds maar ondertussen weten we al van al de vorige Meutekes wandelingen dat ze ook wel eens mis kunnen zijn en zo ook vandaag…

Stipt om 10.30u kom ik aan het prachtige historisch Sint-Maria gebouw aan en zie dat al enkele leden gearriveerd zijn.  We drinken nog snel een colaatje en eten een pistoleke om dan met vol energie te vertrekken.  Gezien het mooie domein waarin we vertoeven wordt er beslist om de groepsfoto op het binnenplein te nemen zodat we de B en C groep tesamen hebben.

We passeren de Hoegaarden brouwerij en na een kilometer of twee komen we aan de splitsing van de 6/13km.  Van daaruit met niets dan mooie velden en uitzichten gaan we omhoog-omlaag richting de tussenstop, het ongelooflijk mooie Sint Jans College.  We genieten van de mooie omgeving met zijn vele klaprozen en velden met kleine blauwe bloempjes, wat een mooie kleurenpracht!    Na een uurtje of 2 wandelen arriveren we aan het mooie kasteel. Net toen iedereen binnen was begonnen de eerste druppels te vallen maar iedereen die binnen geniet van een hapje en drankje terwijl het buiten regent, van timing gesproken! De mooie schilderijen en fotos aan de muur vertellen de hele historie die zich hier heeft afgespeeld.

Eenmaal iedereen zijn glas heeft leeg gedronken wagen we een poging naar buiten en wat blijkt, opnieuw droog met een zonnetje dat af en toe komt kijken 🙂 Maarten neemt af en toe de rolstoel over van Louis, wat zeker welkom was gezien het heuvelachtige parcours.  Maar iedereen geniet met volle teugen van de mooie zichten, klaproos velden, (netels 😉 ) en het zonnetje dat volop aanwezig is.

Drie kilometer voor de aankomst passeren we het pleintje waar we in 2010 de groepsfoto namen en wat ziet ons scherp oog?  Ijssalon San Marco, tijd voor wat lekkers!

Unaniem wordt er beslist nog een extra stop in te lassen om te genieten van een lekker ijsje dat zowel baasjes als hondjes kan bekoren.  Na deze pauze zetten we de eindsprint richting finish via de mooie tuin van Hoegaarden/Heden.  Een half uurtje later komen we dan terug aan het Sint-Maria complex, en wederom van een mooie timing gesproken, we zijn nog maar net binnen en het begint te regenen…  We keuvelen nog wat na tussen pot en pint over de wandeling om dan moe maar absoluut voldaan richting thuis te vertrekken.

Tot de volgende wandeling iedereen!

Verslag C wandeling 

Om iets na elven vertrokken samen met de wandelaars die kozen voor de 12 km. De 6 km-wandelaars sloegen al vroeg af – en toen waren we nog met 4: Chris, Christiane, Christiane en Guido – en 3 cavkes waaronder onze Kwispel.

Het was een prachtig en zeer afwisselend en goed aangeduidt parcours, dat liep door straten, langs veldwegen en kleinere paden.

Een stuk over halverwege zijn wij doorgegaan omdat onze kinderen op maandag met examens starten.

 

Deden mee : Akira, Casper, Charly, Jelle, Timo, Roebie, Darko, Kira, Hatchi, Miro, Molly, Nesta, Pinky, Woody, Tina, Pepper, Yuna, Lady, Dutske en Kwispel

Linkje naar het foto album vindt je hier