Cavalier King Charles wandelclub

BBQ Meuteke 15-05-2016

Verslag : Chris Lamers 
Fotoreportage :
Robin De Ridder, Willem Wilbrink, Viviane Franken, Chris Verboven
Film : Jill Anna Huyts & Robin Verjans

Meuteke BBQ, Cultureel Centrum Boutersem

Verslag :

We laten ons niet ontmoedigen door het weerbericht, het is onze BBQ vandaag, en alhoewel we onderweg regen hebben, rijden we toch richting droger weer…

Als we aankomen zijn onze vrijwilligers al druk in de weer : tafels uitplooien, bier in de bar rangschikken, terrein afbakenen waar nodig. En wij komen daar ook nog eens aan met een koffer vol gerief.
Bink en Wiske herkennen de locatie meteen, ook Bink gaat het terrein afbakenen, daar heeft hij heel wat werk mee. Het is vandaag ook zijn verjaardag. Bink wordt 12 en onzen bompa onder de cavjes doet het nog steeds goed. Iedere keer als er iemand in het deurgat verschijnt, gaat hij kijken of er geen cav bij is, en in de meeste gevallen heeft hij geluk. Het grootste geluk dat hem te beurt valt is de komst van Darko. Zijn lieveling, heel de dag zal hij naast Darko doorbrengen. En Wiske is niet jaloers, ze weet dat hare Filou al eens een scheve schaats rijdt. Geluk ligt in kleine dingen…

Andere jaren zijn onze gasten wat aan de late kant, maar dit jaar zijn ze net wat vroeger. We zijn nog druk in de weer als de eerste koffies besteld worden. En O ramp, we zijn de koffiekopjes vergeten. Dan maar koffiefilters geschonken in een Leffeglas, onze barman Eddy heeft een rijke fantasie. En dat past qua opening precies op een filter. Een raar zicht is het wel, maar smaken doet het blijkbaar. Ondertussen rijdt Jef om koffiebekers. Later zal blijken dat men de verkeerde doos had meegegeven. Op expressokopjes kan je nu eenmaal geen filter zetten. Gelukkig waren daar de baasjes van Yuna, Maarten en Karen, zij wisten dichtbij een verenigingslokaal waar we kopjes konden lenen. Probleem opgelost. We hadden onderweg al tegen elkaar gezegd : wat zijn we dit jaar vergeten…

Om kwart na 2 kan de wandeling starten, de regen is gestopt dus dat is een meevaller. Terwijl onze gasten de benen en de pootjes strekken, vullen wij de champagnelazen met aardbeiprikjes. De traiteur heeft zijn BBQ aangestoken zodat die langzaam kan opwarmen. En eens iedereen terug binnen is, vullen we de glazen en kunnen we klinken op een geslaagd wandeljaar dat achter de rug is, en eentje dat nog moet komen. Na enkele mededelingen van praktische aard is het tijd om ons Liliane te huldigen.
10 jaar heeft ze samen met mij cavaliertjes herplaatst. Verleden jaar zijn we ermee gestopt, tijd om Liliane te bedanken met een leuke cadeaucheque van Victoria juwelen voor al de kilometers die ze per auto en per trein heeft afgelegd voor het goede doel.

Ondertussen hebben Lilly De Kegel en haar moeder een kapperstafel opgesteld om vandaag hondenpootjes te trimmen ten voordele van asielhonden in Servië. : https://www.facebook.com/Steundehondeninnood .Ze heeft meteen een volle agenda en is al druk aan het werk. Achteraf zal blijken dat ze 250euro verdiend heeft voor medicijnen, broodnodig om hondenleed te verzachten.
Tegenover haar stelt Anita haar dierentekeningen tentoon : http://www.cavaliermeuteke.be/cavjeskunst/
En binnen zit Kristien aan de kassa. Zij heeft materiaal bij om haar vereniging BSPCA te steunen in hun streven om dierenleed te beperken en een dierenpolitie in het leven te roepen.
http://www.bspca.be/

En nu kunnen we genieten van Doggy-dance, uitgevoerd door de collies Nugget, Giggles, Nitca en Kyle van Disco dogs : http://www.discodogs.be/index.php .  Voor contact : Sandra Tournaye  0473/21.05.28 S.T@telenet.be Onze hondjes worden aan de leiband gelegd. Want het is moeilijk om de verleiding van de dansvloer te weerstaan!

De collies zijn gewend te dansen voor een mensenpubliek, nu hebben ze ook nog eens een hondenpubliek en dat vraagt extra concentratie. Ze hebben veel succes met hun nummertjes, en het weer is net goed genoeg geworden om dit alles buiten te doen.

 

Na een groot applaus voor de doggy-dancers wordt de aanzet gegeven voor de cavjesrun. Erik stelt de grenzen waarbinnen de cavjes mogen lopen en de jongsten tot 4 jaar mogen eerst beginnen. Lady van Evy Hansen wint met grote voorsprong op haar concurrenten en wint voor haar vrouwtje de fel begeerde armbanden van Victoria voor de eerste run.

De tweede run van de 5 tot 8 jarigen wordt gewonnen door Julie van Angelique

En de derde run van de 8plussers wordt gewonnen door Charlie van Martha en Louis

Ook zij krijgen de mooie armbanden van Victoria juwelen, geschonken door onze sponsor Dominique Deseure. Je kan de juwelen bekijken op volgende link : : http://www.domivic.be/.
Op facebook : https://www.facebook.com/victoriagroepdeseuredominique/?fref=ts

We hebben ook een troostprijs voor het cavje met de meeste pech, en dat waren er twee, Laiko en Snoopy. Zij trekken strootje voor een mooie cavjeskalender.

En dan begint de BBQ overheerlijk te ruiken. De traiteur heeft de groentenschotels uitgestald, en het eetfestijn kan beginnen. Er wordt een eerste keer aangeschoven en iedereen is vol lof over de bekwaamheid van de Chef die achter zijn BBQ alles in goede banen leidt. De porties zijn vrij groot en er is zeker nog voldoende om een tweede en een derde  keer aan te schuiven. Dus niemand is met honger moeten stoppen! Neem daarbij dat ook alles erg lekker was en de avond kon niet meer stuk.

Na enige tijd wordt er niet meer aangeschoven bij de BBQ, dus is het tijd om aan het dessertenbuffet te beginnen. Dit jaar hebben we dat nog in eigen beheer gedaan. En de balans voor onze kassa is maar nipt, met 15 euro spring je niet ver. Dus was er twijfel of we volgend jaar de Cava met aardbeien nog gratis konden geven. Maar we kregen een aanbod van een tweede sponsor. Volgend jaar zal Deborah Debaere voor de desserten zorgen, zij is immers chef in een restaurant. De balans voor de kassa zal dus in evenwicht zijn, en we zullen  volgend jaar weer kunnen genieten van een glaasje cava met aardbeien, en van desserten die allicht de verwachtingen zullen overstijgen. Bedankt alvast Debbie!

Het weer is er ondertussen beter op geworden, en onze BBQ loopt ten einde.
Het is bij ons de gewoonte dat iedere tafel een schoteldoek gaat vragen aan de bar, tafels netjes worden achtergelaten en dat de heren helpen met de tafels terug te stapelen. En dat gebeurt ook dit jaar feilloos. Bedankt iedereen om zo goed mee te helpen. Het bestuur van ons Meuteke is nog voor het donker naar huis kunnen rijden!

Schrijf het alvast in jullie agenda, volgend jaar wordt de BBQ een maand later gehouden, op 11 juni 2017. We hebben de zaal en de traiteur al vastgelegd. En we moeten helaas een beperking voor de inschrijvingen opleggen van 85 personen. We hebben nu ondervonden dat dat het maximum is dat de zaal aankan. Dus late inschrijvingen zullen niet meer kunnen.

En vele handen maken het werk licht. Wij bedanken hierbij dan ook alle vrijwilligers die voor- tijdens-  en na onze BBQ een handje hebben uitgestoken op eender welk gebied, zonder jullie was dit niet realiseerbaar. Bedankt xxx

Tot op de volgende wandeling.

Film :
https://www.youtube.com/watch?v=zTAt8dJ5C2Y (compilatie)

Fotos :
https://www.flickr.com/photos/9872423@N03/albums/72157668481389625