Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Hoeselt 10-04-2016

Verslag C-wandeling : Chris Lamers
Fotos : Chris Verboven, Hilde Ombelets, Jill Anna Huyts/Robin Verjans

Limburg Wandelt
We sluiten aan bij WSV vitales op hun tocht : Limburg wandelt

Verslag C-wandeling
En het was voorspeld, prachtig lenteweer, en zo vertrokken we ook. Met een stralende zon aan de hemel, we waren ook erg vroeg daar, want er is stillaan de gewoonte gegroeid om bij wandelingen op een verre locatie, het ontbijt ter plaatse te nemen.

Maar natuurlijk waren de Limburgers er eerst, zij speelden deze keer een thuismatch! En onze leden komen één voor één binnen, Bink staat op uitkijk en kwispelt vrolijk telkens hij een cavaliertje ziet. Dat doet hij niet bij andere honden, enkel zijn cavaliertjes! En we verwelkomen weer een nieuwkomer, Mopke komt eens kijken wie wij precies zijn. Zij wordt uitgebreid gekeurd door de stamouderen waaronder Bink! Mopke komt via de mond aan mond reclame (en ja hoor dat bestaat nog ondanks al het cyber-gebeuren) die het vrouwtje van Juul en Kamiel voor ons voert op haar werkplek. En ze zijn meteen enthousiast genoeg om in te schrijven. Weer een Limburger bij! Straks zijn zij de grootste groep, ik moet dus wat reclame gaan maken in eigen streek om de zaak in evenwicht te houden (-;

Meteen na het vertrek splitst onze groep al in B en C-stappers. Dus maken we eerst de groepsfoto, want zoals altijd stapt de B-groep verder, en dus langer dan de C-groep, en mogelijk zijn er bij aankomst dan al leden van de C-groep naar huis. En als je je afvraagt waar is dan de A-groep? Wel die heeft er ooit geweest, erg sportieve stappers die meer dan 15km op een dag stappen tegen een tempo van pakweg 6km/uur. Mogelijk komt dat ooit terug, maar we hebben ondervonden dat de meeste cavjes zulk een afstanden maar niets vinden. Die groep zal nooit erg groot zijn als hij ooit terug komt.

We wuiven elkaar uit en daar gaan we dan. Op onze tocht van 6km is geen rustpost voorzien wegens te kort. Onze verwachtingen over het parcours zijn door de band genomen ook niet heel hoog, want het vinden van bos is moeilijk realiseerbaar bij korte afstanden. Toch kunnen we zeggen dat men hier zijn uiterste best heeft gedaan om ons zoveel mogelijk in de natuur en langs trage wegen te laten lopen. Onze cavjes hebben bijna de hele weg zonder leiband kunnen lopen. En het zonnetje schijnt er op los, er wordt geopperd dat een terrasje halfweg toch deugd zou doen, want wij wandelen natuurlijk niet langer dan twee uurtjes, en dan moeten we het nog langzaam aan doen! Maar dat laatste lukt ons prima. Fifi is ook op de wandeling, zij is blind, toch kan ze via haar neus en oortjes goed de weg vinden, al is ze wat onzeker. Dus nemen we het tempo van Fifi en wandelen zo verder in het mooie Haspengouw. Pinky en Nesta hebben inventieve vrouwtjes, Pinky trekt er graag alleen op uit, Nesta is een rokkenhanger. Beide hondjes zijn aan elkaar geknoopt, dus moet Pinky zijn avonturen vaarwel zeggen, en Nesta gaat wat minder rokkenhangen bij zijn vrouwtje! Goede vondst.

Halfweg onze wandeling vertelt het baasje van Tommy en Orca dat er bij een kapelletje ooit een moord heeft plaatsgevonden. De bewijzen hiervoor vinden we idd in een gedicht op het heuveltje bij het kapelletje. Kurt is van de streek, dus vragen we hem of hij geen gelegenheid weet om halfweg lekker te verpozen in de zon bij pot en pint. Maar het voordeel om in de natuur te mogen wandelen, heeft ook als nadeel dat er geen gelegenheden zijn om een tussenstop te maken. Dus spreken we maar af dat we bij aankomst niet in de grote, overigens prachtige, zaal gaan zitten. Maar het terrasje nemen aan de overzijde van de sporthal bij de Hoesseleer, want daar is het lekker warm in de zon. Daar aangekomen wachten we op de sportievelingen van de B-groep. Ondertussen luisteren we naar de spannende avonturen van Pinky in Brasschaat, en de protestactie van zijn vrouwtje bij een nieuwe gelegenheid waar honden niet welkom zijn. Zijn vrouwtje doet trouwens een oproep naar ons om Canina te steunen

bij de opvang van verwaarloosde honden die in massa werden geplaatst bij de asielen omdat een broodfokker er de brui aan gaf. Canina uit Essen gaat daarom wandelen op 24 april om 12 uur, zij vragen 2,5 euro bijdrage voor de honden . Verzamelen op volgend addres : Kievitstraat 40 te Essen. De vrouwtjes van Pinky en Nesta gaan ook een dag staan in Maxi zoo Bredabaan Schoten (inrijden aan Carpetland) om eten in te zamelen op zaterdag 7 mei. Je kan je bijdrage ook rechtstreeks storten op Canina Essen op rekening : BE86068212374150.

Ondertussen komen de renners van Parijs Roubaix aan, ze zijn te volgen op een groot scherm in de zaal. Ook onze B-groep komt aan, en ze gaan rechtstreeks naar de zaal. Hun wandeling was wat zwaarder dan ze gedacht hadden, het Haspengouwse landschap is immers glooiend en daar kunnen kuitenbijters in zitten. Wij voegen ons bij hen en luisteren naar hun verhaal, dat mooi verwoord wordt door Betty in hun verslagje van de wandeling.

Het was weer reuze gezellig, volgende keer is het BBQ, dan zien we elkaar weer. We hopen ook dan prima weer te hebben. Tot dan!

 

Verslag B-wandeling
Joepie, ’t is weer Meutekeszondag!!!

De weersvoorspellingen zijn positief en het is voor mij eens kort bij de deur.

De wandelschoenen en rugzak staan klaar en Darko weet direct wat er hem te wachten staat. Zijn staart gaat heen en weer, hij verliest mij niet uit het oog en het kan niet snel genoeg gaan om naar zijn vriendjes te gaan.

Aangekomen in Hoeselt verzamelen we om de groepsfoto te maken want de groepen C en B splitsen al van bij het begin.

We wandelen een stukje langs de straten maar het grootste deel is in de velden en bossen. Een heel mooie wandeling in een heel mooie omgeving en we hadden een persoonlijke plaatselijke gids mee die geregeld wat vertelde over deze streek. Thanks Jill Ann en Robin 😉

Het tempo van de B-ers ligt weer hoog. De hondjes kunnen gelukkig veel los lopen, af en toe terug aan de leiband als we een fietspad of een weide met paarden tegen komen.

De nieuwkomer Mopke laat zich van zijn beste kant zien. Plots verdwijnt hij met hoge snelheid door de velden maar zijn baasjes hebben er alle vertrouwen in. Na een paar keer zijn naam luidkeels te roepen, komt hij volle vaart terug in onze richting. Mooi om te zien!

Op een gegeven moment gaat het parkoer door het bos met een steile helling waar boven de sportiefste (dat waren er maar 2) onder ons toch even halt moeten houden tot iedereen boven is. Gelukkig krijgt Martha hier een helpende arm om te steunen want Louis had hier de kracht niet om rolstoel met Martha in boven te krijgen. 🙂 Chapeau voor beiden !!!

Gelukkig hebben wij in tegenstelling tot de C-ers wel een tussenstop waar we na even zoeken toch stoelen vinden om buiten te zitten, iets klein te eten (als de pistolets niet op de grond belanden door een hevig hondje haha 😉 ) en te genieten van een frisse drank.

De tocht gaat verder richting eindpunt. Daar aangekomen zien we niemand van de C-groep. Blijkbaar zaten ze aan de overkant op een terrasje. Maar Meuteke zou Meutek niet zijn als we niet gezellig samen kunnen zijn. dus al snel zitten de C-ers gezellig bij ons.

Na een frisse pint wordt de gezellige namiddag afgesloten en gaat ieder weer zijn eigen weg. To t 15 mei bij de BBQ dat wederom een gezellige plezant dag wordt.

Lieve cavjes-groetjes Betty

 

Deden mee : Akira, Bink en Wiske, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Darko en Kira, Juul en Kamiel, Casper, Maya, Miro, Nesta, Pinky, Sammy, Snoopy en Fifi en Bailey, tommie en Orca, Woody en Tina en Pepper, en nieuwkomer Mopke

Filmpje Chris Verboven

Klik hier om de fotos op Flickr te bekijken