Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Nijlen 13-03-2016

Verslag C-wandeling : Chris Lamers
Verslag B-wandeling : Robin De Ridder
Fotos : Chris Verboven, Corrie Mans, Robin De Ridder, Hilde Ombelets, Viviane Franken

WSV Berchlaer
7e vroeg lentetocht

Verslag C wandeling

Het wordt ideaal wandelweer vandaag! Het zonnetje is van de partij, de wind is gaan liggen en de temperaturen doen aan de lente denken. Maar ’s morgens is de gazon nog bevroren, dus nemen we voor de veiligheid toch de dikkere jas mee. Goed op tijd vertrekken we richting Nijlen. We hebben besloten ter plekke te ontbijten.

Een ruime zaal wacht ons, en we zijn niet de enigen die wandelen met goed weer. De inschrijvingen verlopen tegen een grote vaart. En als het 10:30 is zijn er nog maar enkel Bink , Wiske en Maya. Ze wachten op hun vriendjes… Bink zit met zijn snoet richting ingang te staren, waar blijven ze nu, hij was er al zo vroeg met dat ontbijt van de baasjes….Reden is de overvolle parkings. Onze leden moeten zoeken naar een plekje. Maar eens 11:05 is iedereen present, we tellen 33 hondjes. Wat een grote hoop, we hebben echt wel beziens. En als iedereen de aanwezigheidslijst heeft ingevuld, verdelen we ons in twee groepen. De eerste doet de 6km, de tweede gaat de 12km aanpakken. En Jef vertrekt met zijn C-groep om 11:10 richting pijltjes….Onderweg merken we dat de B-groep niet meestapt. Tiens, was die splitsing dan al van in het begin? Daar hadden we niet op gelet. Maar toen we onderweg de mededeling SPLITSING zagen staan. Hebben we maar wijselijk gewacht op de B-groep. Zij waren gewoon wat trager dan wij (-; en dat zijn wij niet gewend! We stappen nog een eindje samen tot we een mooi plekje voor de groepsfoto vinden. Deze keer moeten onze fotografen heel wat afstand nemen om die grote groep in beeld te kunnen krijgen. Geen erg, dan staan we er wat kleiner op!

En hier scheiden dan onze wegen…en krijgen jullie dus het verslagje van mijn groepje, de C-groep, want onze Bink en Wiske worden met hun 12 en 13 jaar al bij de ouden van dagen gerekend. Door de korte afstanden die wij doen (6,5km) is ons verwachtingspatroon voor de wandeling nooit erg groot. Als ons hondjes al eens kunnen loslopen zijn wij al tevreden. Maar hier kunnen ze al meteen los, en gaan we ook meteen het landschap in, geen huizen, maar puur natuur. En ze genieten….en wij babbelen bij over de laatste hondennieuwtjes. De kinderen, het weer, de kleinkinderen, het weer, ons hondjes, het weer, enzovoort en zoverder. En voor we het goed en wel beseffen begint Jef reclame te maken voor een eetgelegenheid die in de buurt naam en faam heeft. “De Slappe Uier” bestaat al sinds mensenheugenis. En onze wandeling gaat er gewoon voorbij, dat kunnen we niet laten gebeuren! We overleggen en besluiten daar ons middagmaal te gebruiken. Buiten in de weide staan Bizons, ja je leest het goed, Europese Bizons, een hele kudde. Indrukwekkende beesten die dan toch nog een maatje kleiner zijn dan de Amerikaanse bizon. En in een hangar wordt reklame gemaakt voor uitstekend Bizonvlees dat in paketjes vanaf maart te verkrijgen is. Ter plaatse gekweekt, geslacht, versneden en verpakt. Hoe slacht ge in Godsnaam zo een groot beest? Hoe deden de Indianen dat? We gaan onze fantasie niet de vrije loop laten gaan….terug naar de wandeling. Eens de innerlijke mens versterkt kunnen we de twee laatste kilometers wel goed aan. Onze hondjes zijn uitgerust nu en ze waggelen dus wat minder dan voor de pauze.

Eens terug in de Gildenzaal zien we dat de B-groep nog niet is aangekomen, ondanks onze ruime tussenstop bij De Slappe Uier. Volgende keer moeten we dus nog wat meer drentelen en profiteren, laat de anderen maar sportief wezen.

Tot volgende keer in Gastvrij Limburg!

Verslag B wandeling : 

Weer klassiek natuurlijk, woon je het dichtst bij de startlocatie en slaag je erin om als laatste aan te komen…  Eenmaal aangekomen kan de zoektocht beginnen naar een parkeerplaatsje, zulk een mooi weer trekt natuurlijk veel wandelaars aan, en na even rondrijden vinden we toch nog een plaatsje.

En ook de opkomst voor de Meutekes wandeling is enorm, bijna 40 man en 30 cavjes staan te popelen om te vertrekken.  Zo hard zelfs dat we plots merken dat de C groep al vertrokken is terwijl de B groep zich nog aan het klaarmaken is.  Een inhaalbeweging wordt ingezet en in gezelschap van een zalig zonnetje starten we de wandeling.  Na een half uurtje wandelen langs mooie weilanden en paarden komen we uiteindelijk de C groep terug tegen en wordt er beslist tot aan de splitsing tesamen te wandelen.

Iedereen geniet van de wandeling , er wordt gezellig bijgepraat en de cavjes kunnen lustig in het rond crossen en spelen.  Eenmaal bij de splitsing aangekomen wacht ons nog een kleine klimtocht om de dijk op te geraken en na het nemen van de groepsfoto splitsen de groepen zich en wordt het tempo verhoogd richting rustpost.

Langs de vele paardenweien wandelen we daarna via de kanaaldijk richting Viersel kerk waar onze rustpost is.  Net als we aankomen komt het bankje aan de kerk vrij en vrijwel iedereen verkiest rustig buiten te genieten van de stralenden zon tesamen met een hapje en drankje.  Ondertussen krijg ik nog een berichtje van Chris dat de C groep aan het lunchen zijn in de Slappe uier en dat ze waarschijnlijk wat later zouden terug zijn.

Met de nodige energie vliegen we er terug in en vertrekken we richting finish.  Via het natuurgebied ‘Viersels gebroekt’ wandelen we langs een mooi waterpad, waarbij hier en daar wel een cavje het water insukkelt maar die lijken het niet erg te vinden, integendeel.  Eenmaal bij de aankomst aangekomen vervoegen we ons bij de restanten van de C groep die binnen nog lekker liggen na te genieten van wat weer een zalige dag is geweest!

Deden mee : Akira, Benji, Bink en Wiske, Tommy en Oscar, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Hachi, Julie en Roos, Juul en Kamiel, Kizzy en Casper, Liesl, Maddy en Lady, Maya, Miro, Nesta, Pinky, Snoopy en Fifi, Watson, Witse, Woody en Tina en Pepper Nieuwkomers : Flappie en Holly

Klik hier om de fotos op Flickr te bekijken