Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Bel-Geel 14-02-2016

Verslag C-wandeling : Chris Lamers
Fotos : Chris Verboven, Robin De Ridder, Willem Wilbrink

Verslag C wandeling

Droog ! we hielden het droog de hele wandeling lang! Geen kat die dat gelooft, want de rest van het land had regen. En we hadden met die voorspelling niet veel volk verwacht, dat pakte anders uit. Liefst 19 hondjes met hun respectievelijke baasjes en vrouwtjes wandelen met ons mee.

Drie nieuwkomers mogen we verwelkomen waaronder eentje van weg geweest : Hachi uit Aartselaar
Dan was er nog Kadoes uit Rotterdam en Tommie uit Bilzen (klik op de namen om naar hun cavjes-id te gaan)

Buiten aan de zaal is een winkeltje opgesteld waar je lokaal gekweekt fruit en groenten kan kopen, en er staat een stand met braadworsten. Dat is voor straks.
We kunnen in de zaal allemaal samen zitten voor ons kopje koffie, en het is lang geleden dat we nog zulke grote koffiekoeken gezien hebben! Om toch het zekere voor het onzekere te nemen wat betreft het weer, besluit iedereen de korte toer te doen, 6km. Voor we daaraan beginnen hebben we nog de overschot meegebracht van de nieuwjaarsdrink, dus gaan we eerst op de parking aan de jenever tot de flessen leeg zijn. Dan kan onze wandeling beginnen.

Eerst over verharde brede wegen, daarna brede bospaden. Goed er zijn plassen, maar niet erg veel en vermijdbaar door de brede wegen. En ja, ze worden vuil, maar zandgrond spoelt toch wat vlotter weg dan klei. Dus al bij al valt dat nog mee. De hondjes laten het in ieder geval niet aan hun hartje komen, ieder zoekt zijn Valentijntje en de baasjes en vrouwtjes zijn al snel aan de babbel. Zo gebeurt het af en toe dat een cavje afdwaalt en met veel gefluit en geroep krijgen we ze wel terug op het juiste pad.

Op onze 6km toer is geen rustpost, maar als we goed halfweg zijn besluit de helft van onze groep om toch de langere afstand van 12km te doen. De zachtheid van het weer en de schoonheid van de Geelse bossen is daar zeker de oorzaak van, hun verslag kan je hier ook lezen. Maar onze C-groep houdt vol op 6km. Ons Meuteke telt al heel wat oudere cavjes die het stilletjesaan moeten doen, dus is de wandeling op hun tempo. Die van de B-groep stappen fluxer door en mogen ook een rustpost verwachten. Zij zullen dus langer achterblijven.
Onze cavjes kunnen bijna heel de weg lang los lopen, en dan doen zij die 6km natuurlijk maal 3 of 4. Na enkele uren frisse lucht komen we weer aan op de startplaats waar we de braadworsten aanvallen. En onze cavjes vallen zo in slaap onder de tafel. Eens thuisgekomen dragen we Bink direct naar de badkamer. Eerst de zandgrond eraf spoelen, en dan een warm badje waar hij bijna in kan zwemmen, daarna Wiske. Nu liggen ze te ronken op hun dekentje in de zetel, zalig toch! Oogjes dicht en snaveltjes toe…tot de volgende keer.

Deden mee : Bink en Wiske, Sammy, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Maya, Miro, Nesta, Pinky, Watson, Kadoes, Tommie, Hachi

 

Verslag B wandeling : Robin De Ridder

Zoals je in het C-verslag kon lezen, wandelde de B & C groep de eerste kilometers tesamen.  Oorspronkelijk zou iedereen de kleine wandeling doen maar gaandeweg begon het toch te kriebelen bij sommigen en werd er dan toch bij de splitsing door een groepje beslist om de lange wandeling te doen.

Meteen wordt er een versnelling hoger geschakeld en gaan we in B-tempo richting eerste stop.  Mooie landschappen, beekjes en bos wisselen elkander af en dit zonder maar een druppel regen te voelen.  Laat dat dus een tip zijn voor diegene die thuis bleven omdat ze dachten dat het hard ging regenen…

Bijna bij de rustpost aangekomen merken we dat deze vlakbij taverne De Kroon is, het vertrekpunt van de wandeling van verleden jaar (http://www.cavaliermeuteke.be/2015/06/14/meuteke-wandeling-bel-geel-14-06-2015/) We beslissen dan om daar onze pauze te nemen en bij binnenkomst krijgen we weer het aparte leuke zaaltje aangeboden door de eigenaar.  Na een lekkere verse groentesoep zijn we er klaar voor om de laatste 6km in te zetten.

Wederom wandelen we langs mooie paden richting aankomst.  Af en toe voelen een druppeltje regen maar dat lijkt niemand te deren door de leuke sfeer en mooie bossen waarin we wandelen.  Een half uurtje voor aankomst wordt er nog een jenevertje gedronken als beloning voor de vele kilometers die we hebben afgelegd vandaag.

Zowel baasjes als hondjes hebben er van genoten en kijken al uit naar de volgende wandeling in Nijlen!

Deden mee : Bink en Wiske, Sammy, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Maya, Miro, Nesta, Pinky, Watson, Kadoes, Tommie, Hachi

Klik hier om de fotos op Flickr te bekijken