Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Roosdaal 10-01-2016

Verslag B-groep : Chris Lamers
Fotos (in volgorde van binnenkomen) : Chris Verboven, Robin De Ridder, Jill Anna Huyts

Het heeft gisterenavond fel geregend, en we zijn er dus op voorzien. Winterschoeisel tegen de modder. Regenen zou het vandaag niet doen, 5% kans op wat neerslag, en zonnetje voor het gros van de dag. Hopen dat ze gelijk hebben.

Bink en Wiske hebben het in ’t snuitje : botinnen wilt zeggen dat de wandeling niet in het park is, maar dat ze hun kameraadjes weer gaan zien. En de zenuwen zijn bij hen dan ook meer gespannen dan anders.
Vroeg uit de veren, toch geen brood in huis, en we kunnen even goed ginds ontbijten dan hier eerst naar de bakker te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Een uurtje later komen we in de ruime zaal. Uiteraard zijn we om 10:00 de eersten van ons Meuteke, dus bestellen we spek met eitjes in alle rust. Bink ziet het niet zitten, hij gaat in de gang zitten met zijn kopje richting deur, zachtjes janken. Ze zijn er nog niet! Hoe komt dat nu!

Na een kwartiertje wordt zijn geduld beloond, Robin komt binnen, zonder hondjes. Even aan zijn broek gesnuffeld, doeme, terug in de gang op de uitkijk. Bink heeft het druk.

Tegen 11:00 is iedereen aangekomen, we wensen elkaar gelukkig nieuwjaar en gaan dan naar de parking waar Jef de jenever en de truffels in de koffer uitstalt. Wie moet welk smaakje hebben?  Het is een gezellige boel, we klinken op wat geweest is, en op wat nog moet komen. En zoals beloofd wordt de nieuwe website gelanceerd. We prijzen Robin de hemel in voor zijn ongelofelijk prachtig werk, en we doen dat met een goei flesje champagne, dat hij verplicht meer naar huis moet nemen voor een bijzonder gelegenheid.
De nieuwe website is heel overzichtelijk en hedendaags. Ook te bewonderen op smartphone en tablet. En nu maar hopen dat daar dikwijls op geklikt wordt zodat onze positie op de zoekmachines versterkt wordt! Want wie goed bereikbaar is op Googel, is ook goed bereikbaar voor nieuwe wandelaars. En het is leuk om naast onze kerngroep, steeds weer nieuwe gezichten te zien.

We beslissen om gezamenlijk 12km te doen. Ook het vrouwtje van Pinkie is erg dapper vandaag en waagt het erop. Wel met de garantie dat ze halfweg een rustpost heeft waar ze eventueel mag blijven zitten tot de bezemwagen komt. En het olijke gezelschap stapt in het zonnetje van januari recht naar de boswegels en verharde wandelpaden van Roosdaal en omgeving.

Wat is het hier nog prachtig zo dicht bij onze hoofdstad. In de zomer moet dat nog veel mooier zijn. Als alles in blad staat en de wegen droog zijn. Want dat zijn ze nu niet, modder is ons deel, maar dat wisten we na die natte nacht. Het zijn maar onze botinnen. En onze cavjes pletsen er ook lustig door. De salonhondjes onder hen krijgen nu hun vuurdoop. En ja, dat zit eraan te komen, dat het vrouwtje straks het bad goed mag naspoelen met al dat slijk.

Het landschap is lichtjes glooiend wat de uitzichten nog mooier maakt. De rustpost is wel wat verdere dan we dachten, niet netjes in de helft, maar erover. En Pinky’s vrouwtje haalt het net, het vrouwtje van Nesta klaagt niet, dus dat zit ook snor. Ze besluiten prompt om de tweede helft ook aan te vatten na ons middagmaal en dus niet te wachten op de bezemwagen.
Wie geen boterhammetjes mee had, moest noodgedwongen wachten, of zich tevreden stellen met spek en eieren, wat op zich nu geen straf is. Alleen hadden wij dat ’s morgens al gehad, maar ach, een mattentaartje is ook niet te versmaden.
De pitstoletjes en de soep zijn uitverkocht. Achteraf vernamen we dat liefst 1825 wandelaars besloten hadden om nog van dat zonnetje te genieten. Iets te veel dan voorzien voor de organisatoren. Maar eind goed al goed. Niemand is met honger aan de tweede helft begonnen.

En die tweede helft lijkt kort met 4,4km. Maar door de vermoeidheid van het moeilijk stappen in de modder en het glooiende landschap, is het verder. De laatste loodjes wegen het zwaarst. En dat is ook nu het geval.
Dikke proficiat voor onze C-stappers die de sprong gewaagd hebben naar de B-groep : hip hip hoera voor Pinky en Nesta. Volgende keer meteen tekenen voor de B-groep dunkt mij (-;

Eens aangekomen halen we de jenever weer boven. De flessen zijn nog te vol, en er zijn nog truffels over. Daar gaan we wat aan doen. Eerst spreken we een BOB af en dan weer aan de borrel.
De hele dag is het droog gebleven, en het zonnetje dat laag staat in dit seizoen, heeft toch op onze bolletjes geschenen tot 15:00.

We hopen op 14 februari (Met Valentijn) op hetzelfde weer te kunnen rekenen.

Tot dan!

Deden mee :

Akira, Benji, Bink en Wiske, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Darko en Kira, Juul en Kamiel, Miro

 

Klik hier om de fotos op Flickr te bekijken