Cavalier King Charles wandelclub

Qnotje († 31-12-2015)

Qnotje Naam  Qnotje
Geb. datum 29-03-2008 († 31-12-2015)
Geslacht + kleur  teefje black en tan
gecastr/gestrl? nee
baasje David Wuyts
vrouwtje Lieve Van Den Heuvel
huisgenoten cavjes Qwebble en Quick
stad Geel

Qnotje aka Prisicilla van Ruco Sunshine [29-03-2008 – 31-12-2015]

Het is nog geen jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van ons Qarrotje en opnieuw hebben we afscheid moeten nemen van een Q’tje :(. Deze keer was het ons ‘Molleke’… Bij de jaarlijkse controle in 2014 had ons Qnotje een zeer lichte hartruis, maar sinds het een Cavaliertje was, verschoten we hier niet van en maakten we ons er ook geen zorgen over. Vorig jaar in februari begon ze te hoesten, we hoopten stilletjes op een verkoudheid maar het bleek haar hartje te zijn… Dus we zijn toen gestart met medicatie. Na een paar weken was er nog niet echt verbetering en toen hebben we nog extra medicatie opgestart. Zo is het door blijven gaan tot ze 4 soorten medicatie kreeg tot 4 keer per dag, maar blijkbaar was er geen medicatie die aansloeg en ons nog jaren met haar zouden gunnen. De laatste maand zagen we ze langzaam maar zeker achteruit gaan. Een aantal weken geleden was het al eens kantje-boordje maar toen is ze nog gerecupereerd. We hadden ons voorgenomen dat moest het nog eens gebeuren we ze zouden laten gaan.

2 weken geleden dacht ik nog dat ze het nieuwe jaar zonder problemen zou halen maar op 30 december sloeg het ineens weer om. Op 31 december ‘s morgens hebben we dan de knoop maar doorgehakt om ze uit haar lijden te verlossen. Ons molleke was op… Haar lichaam was moe gestreden…

We hebben haar gezegd dat ze nu maar met Qwickske en Qarrotje moet gaan spelen…

We gaan je missen meid! Je was heel dikwijls ons zonnetje in huis!

Je kon zo snel lopen en er zo van genieten! Menigmaal dachten de mensen op wandeling wel eens dat je ging lopen maar je ging gewoon effe de pootjes strekken en kwam altijd terug!

Je was onze enige Cavalier met jachtinstinct en alle vogels, eenden, mollen (vandaar ook je bijnaam) zullen het geweten hebben! Op verlof in Oostenrijk heb je achter de kippen gezeten en in Kroatië was je een attractie op zich toen je eenden had gezien en er niet naartoe mocht van ons.

Eén keertje maar ben ik je uit de modder moeten gaan bevrijden toen je in de sneeuw achter een eendje aangegaan was 🙂 3 keer moesten we je wassen eer je proper was!

Toen ik zwanger was van ons Katootje was je elke avond paraat om mijn buik te bewaken! Telkens weer kwam je op m’n buik liggen met je kop van zodra ik ging zitten.

Dankjewel meid voor deze mooie herinneringen!
Een dikke knuffel (zoals alleen jij dat kon) van ons allemaal! Slaap zacht lief Qnotje!

Papa, mama, Kato & Qwebble