Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Sint-Truiden 13-12-2015

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Robin de Ridder

Normaal zouden we vandaag gestapt hebben in Brecht, op de smoutebollen tocht. Maar één van onze leden meldt een gifgooier, het euvel wordt gestaafd door een filmpje van een plaatselijk da. En dan kunnen wij ons niet veroorloven om de wandeling door te laten gaan. Spijtig voor de Antwerpenaars, maar ach, de datum wordt gewoon gewisseld. Dan zijn er weer wat minder wandelingen in Limburg in de lente, en wat meer in de Antwerpse provincie.

We vertrekken met goede moed uit Brasschaat. Het regent hier wel duchtig, dus in Brecht ook, maar de voorspelling zegt dat het tegen 10:00 in Limburg zou opentrekken. De rit is lang en grijs, en hoe dichter we bij de bestemming komen hoe meer we beginnen te denken dat de weerman er misschien een uurtje naast zal zitten. Want er is geen lichtpuntje te zien.

Parkeren kunnen we niet meer op de parking, dus maar even een plekje langs de straat zoeken. We vragen ons af wat voor probleem dit zou geweest zijn bij zonnig weer. Want dan is de opkomst steevast hoger. Geen nood, onderweg zien we reeds cavjes richting inschrijving stappen. En natuurlijk denken we dat de opkomst voor ons Meuteke ook niet al te groot zal zijn.
Maar eens 11:00 tellen we toch 14 cavjes en hun eigenaars. Bijna alle limburgers zijn present, een enkele dappere (buiten ons bestuur) komt van verder.

Welke afstand kiezen we? er wordt unaniem besloten om 10km te wandelen, 13 lijkt ons iets te nat.
Halfweg is een rustpost. Hopelijk verbetert het weer zoals voorspeld. En we gaan op stap. De sfeer zit wel goed, zoals altijd…maar door het gemiezer worden onze cavjes stillaan doornat. Want blijkbaar heeft slechts een enkeling een hondenjasje meegebracht.
De wandeling beloofde gedeeltelijk door de natuur en gedeeltelijk door de stad St Truiden te gaan. In kerstsfeer, zo was gezegd. Vermits overal de kerstmarkten geopend zijn, veronderstellen we dan toch dat het stadsgedeeltje wel een jeneverke zal opleveren en de nodige sfeer. Maar niets is minder waar. De grote markt is opgebroken, ooit zal dat wel mooi worden. Maar daar zijn we nu niets mee, geen kerstmarkt, dus stappen aan de leiband richting natuur. Maar ook dat gebeurt door parken en domeinen waar onze hondjes niet vrij kunnen rondlopen. Slijk hadden we wel niet, eerder asfalt en dat is deze keer een voordeel.

Bij de eerste rustpost is het lokaal al redelijk vol voor al wie schuilt. Maar we vinden toch een plek waar we in elkaars buurt kunnen zitten. We gebruiken hier onze lunch, de warme soep smaakt.
Bij de tweede helft van de wandeling stappen we voornamelijk over fietspaden. Geen fietser te zien met dit weer, maar als het zonnig had geweest? Er werd in een woonwijk nog een poging gedaan om het publiek wat moed te geven, door gratis een glühwein te schenken aan de deelnemers… Al bij al is de wandeling op zich maar in mineur. Je zal het me niet dikwijls zien schrijven. Maar ook bij zonnig weer was dit geen optimale wandeling voor onze cavjes geweest. Aan ons publiek zal het niet gelegen hebben, de sfeer en de tred bleven er goed in, het heeft blijven miezeren, de hele dag lang, ook in Brecht. En we hebben ons uiteindelijk toch goed geamuseerd.

Volgende keer beter, dat moet wel. Als het weer dan wat mee wilt? Wie weet hebben we dan sneeuw voor onze nieuwjaarsdrink.

Tot dan!

Deden mee : Benji, Bink en Wiske, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Julie en Roos, Juul en Kamiel, Kizzy en Casper, Miro,