Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Achel 11-10-2015

Verslag B-groep: Betty Segers
Verslag C-groep : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Robin De Ridder, Chris Verboven
Verslag Betty

8u tuut tuut tuut …. opstaan!
Rond 9u springen Darko en Kira in de auto, klaar voor de rit naar Hamont-Achel en daar hun kameraden van de meutekes terug te zien.
Dankzij mijn gps vind ik zonder problemen de plek van vertrek voor de wandeling en wonder boven wonder is er nog een parkeerplaats vrij kort bij de zaal. Dat geluk hebben ook Jill en Robin die op dat moment aankomen.

Het is rap duidelijk, het wordt een mooie dag en er zullen weer veel cavjesliefhebbers zijn.
In de zaal verzamelen we en is er nog even twijfel hoeveel km we zouden gaan doen. Maar de B-groep zou de B-groep niet zijn als ze niet gaan voor de lange wandeling, dus gaan we voor de volle 14 km.
Het eerste deel is nog in grote groep, pas na een tijdje wandelen splitst de groep in B en C.
De B-ers wandelen vooral door de bossen, velden, mooie natuur, de hondjes kunnen veel los lopen. Tijdens de eerste tussenstop ergens in een kantine stillen we onze honger met onze picknick of hetgeen we daar kunnen kopen, er is ook lekkere soep.
Na een halfuurtje zetten we onze wandeling verder in, want lang stilzitten kunnen sommigen onder ons niet. Evy en vriendin, Maddy en Lady blijven nog even op deze plek.

Via brede en smalle wandelpaadjes, af en toe een stukje asfalt, komen we na een hele tijd aan de Achelse abdij. Leuk !!! Hier kunnen we niet zomaar voorbij wandelen, een plaats om onze dorst te lessen. Maar oeps … ineens zijn we Kris kwijt… Waar is Kris???? Natuurlijk denken we dat die al aan de trappist zit, maar nee … Louis vindt hem ergens anders, want hij heeft een klein probleempje, maar dat ga ik hier niet uit de doeken doen.
Enfin, we installeren ons op het terras en genieten van een trappist, een frisdrank, een thee, ieder kan zijn/haar dorst stillen met wat lekkers.
Het is hier natuurlijk heel gezellig en het zonnetje is van de partij, heerlijk om te genieten. En toch zetten we ons recht om de laatste kilometers te doen.
Oeps, … en weer zijn we iemand kwijt. (tja, onze Kris is weer ribbedebie…) Wanneer hij terug terecht is, wandelen we verder, weer langs mooie paden waar de hondjes naar believen kunnen crossen.
Kamiel en Kira, de jongsten van de bende worden wel stillekes moe, maar Martha houdt ze afwisselend op schoot zodat ze wat kunnen rusten. Ook Robin draagt Kira een tijdje omdat ze te moe is om verder te wandelen, waarvoor mijn dank. Op een zeker moment zaten die twee cavjesbengeltjes samen in de rolstoel van Martha wat mooie foto’s oplevert.
Rond 15u45 belanden we terug aan de zaal van vertrek. Daar drinken we samen nog iets en sluiten we deze gezellige zondagnamiddag af met een goed bierke.
Hopelijk vinden jullie het ook steeds zo plezant als Darko, Kira en ik en zien we elkaar de volgende keer terug.
Lieve dierepootjes 😉
Verslag Chris :

Erg vroeg schijnt het zonnetje al, we moeten een eindje bollen voor we in Achel zijn. Een uur en een kwart zegt de GPS. Bink en Wiske hebben de stapschoenen gezien, dit is wat anders dan een wandeling in het park! Dit is naar de vriendjes gaan! Zenuwen alom bij mijn viervoetertjes. Het kan niet snel genoeg gaan. Wat ben je nu weer vergeten vrouwtje, waarom weer naar binnen? Blaf blaf, die kant uit, daar staat de auto.

We zijn onderweg richting Limburg, autostrade en geen kat op de weg, dat is heerlijk rijden. Eens we in Limburg komen wordt het landschap echt subliem, veel velden, bossen, glooiend landschap zelfs. En dan kom ik in Nederland!?! Klopt dat wel? Ik zoem even uit op mijn GPS, en ja hoor, er worden enkele uitstulpingen in de Belgisch-Nederlandse grens genegeerd en we rijden in Nederland richting Valkenburg om daarna weer België binnen te komen richting Achel. Dauw op de velden, de zon erg laag en geel/oranje. De rit er naartoe is al prachtig.

En ik denk eerst te zijn, want ik ben erg vroeg vertrokken. Maar neen hoor, Pinky, Nesta, Maddy en Lady zijn ons al voor. De rest van de Meute komt langzaam binnengedruppeld. Parking is moeilijk want de opkomst is groot, maar uiteindelijk vindt iedereen een plaatsje. De Limburgse vlaai en de koffie staan ons al op te wachten. En hier komen twee nieuwkomers uit het Nederlandse Venlo ons vervoegen. Hartelijk welkom aan onze Noorderburen, we hopen dat jullie het volhouden want voor jullie zijn de afstanden naar Belgïe wel erg groot.

Na de gebruikelijke inschrijving voor de verzekering van die dag, kunnen we vertrekken. De B- en de C- groep is deze keer ongeveer even groot. We vertrekken samen voor een klein stukje, en nemen bij de splitsing nog een groepsfoto. Nu gaat iedere groep zijn kant uit. De C-groep bepaald zijn eigen tempo, en de lengte van hun pauzes. De B-groep stapt wat flukser door onder leiding van Robin.

Prachtige bossen, onze hondjes kunnen vrijwel onmiddellijk los lopen, slechts een klein stukje asfalt na de splitsing, en daarna terug vrijheid blijheid. En ze laten het niet aan hun hartje komen. Er wordt weerom gestoeid en gelopen dat het een lieve lust is.
We hebben op onze 6 km geen officiële rustpost, maar een bank halfweg nodigt uit tot het legen van de meegebrachte brooddoos, en tot het maken van een leuke cavjesgroepsfoto van de C-groepertjes.
Daarna terug de bossen in, langs mooie zandpaadjes en wegeltjes. Paddenstoelen in overvloed, kabouter Pinnemuts zou zijn stoeltje wel vinden hier. Wat is de streek hier prachtig, en niemand die aanstoot neemt aan onze loslopende kleintjes. Er is hier nog plaats genoeg, mensen zijn nog niet verzuurd. In tegendeel, ze nemen onderweg foto’s van onze groep want we blijken de attractie van de dag te zijn.

De eindmeet is er sneller dan we dachten. En er is maar 1 ding spijtig, dat is dat er geen stoelen buiten konden staan, want het was heerlijk in het zonnetje. De Grevenbroekers hebben alles heel goed voorzien, enkel hun heerlijke tomatensoep was wat te snel uitgeput.
Ondertussen stapt onze B-groep nog stevig verder, na een telefoontje vernemen we dat we nog 1,5 uur op hen moeten wachten. En had het weer niet zo fantastisch geweest dan hadden we dat zeker gedaan Robin, maar nu wou iedereen nog profiteren van het laatste zonnetje van dit jaar. Dus één voor één zijn we dan maar weergekeerd om in volle zon huiswaarts te rijden. We hopen dat jullie ook genoten hebben, dat zullen we zeker in jullie verslag kunnen lezen…
Deden mee : Akira, Bink en Wiske, Bo en Molly, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Darko en Kira, Juul en Kamiel, Casper, Maddy en Lady, Maya, Nesta, Pinky, Quincy, Snoopy en fifi en Fingo, Spot en Arthur
Nieuwkomers : Noa en Minnie-Minou