Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Turnhout 13-09-2015

Verslag : Fabienne Beguine
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Robin De Ridder, Chris Verboven, Jill Huts

Meuteke’s Kroegentocht Turnhout, Een eigen organisatie verzorgd door Fabienne en Anita

Vandaag was het dan zo ver…  De kroegentocht van het meuteke…  Oorspronkelijk zouden we vertrekken in Manège De Casteleyn… maar omwille van bereikbaarheid had ik de start toch verzet naar de Klein-Engelandhoeve.  De Casteleyn had me verwittigd dat hun straat vermoedelijk niet bereikbaar zou zijn omwille van wegenwerken…  vandaar.

Op de website én op Facebook verschillende keren gezet dat er wegenwerken waren… toch bleek de omleiding niet zo simpel te vinden…  Ook niet voor Jef en Chris.  Gelukkig waren er mensen uit Limburg die meteen juist zaten, dus de uitleg heeft toch bij sommige mensen geholpen.

Rond half 12 bleken de laatste deelnemers binnen te druppelen.  Zelf verwachtte ik een deelnemer of 10, bij slecht weer zelfs minder, misschien positief gedacht… zou ik aan 15 deelnemers geraken.

Het waren 33 woefkes en 35 eigenaars…  onvoorstelbaar…. En uiteindelijk allemaal de weg naar de Klein-Engelandhoeve gevonden!  Ik ben dan in een rood veiligheidshesje op straat gaan staan met Flor want…  je rijdt er nogal snel voorbij.  Klein-Engeland zou  mogen investeren in een opvallende aanwijzer… het valt helemaal niet op … je rijdt er zo voorbij.
Rond kwart voor 12 werden de groepen opgesplitst. Er was één deelnemer voor de “grote wandeling” of  beter gezegd één hondje….  al de rest koos voor de “korte”…  Voor mij een kleine teleurstelling… voor Anita een grote opluchting.  De grote werd afgelast en iedereen ging de korte wandeling wandelen… zo kon Anita vlug terug naar huis om onze andere woefkes buiten te laten.  Ze nemen vochtafdrijvers en kunnen hun plasje niet lang ophouden.
We vertrokken richting Café De Paai, een gevarieerd parcours met voornamelijk bos en veld… en hier en daar serieuze modderpaden … Louis gaat niet gelachen hebben denk ik… Bij de start was Maximus uit Eindhoven al meteen omgekeerd richting parking, het was ook zo een grote hoop Cavjes, dat was hij niet gewend.  Ik kreeg een telefoontje van de Klein-Engelandhoeve om even te wachten.  Maximus werd snel terug opgehaald zo konden we onze tocht verder zetten. Ook Bruce was voor de start héél hevig en werd onwel…  te veel energie gegeven bij het begin…  zodat ook hij moest gedragen worden. Onze Flor, die vond het heerlijk om een modderbadje te nemen, ondanks zijn kambeurt deze morgen.  Aangekomen bij De Paai genoten we van een wel extra lange pauze met het nodige geestrijke vocht én voor mezelf nog een  boterham met versgebakken spek en eieren.  Het smaakte, ook de Mort Subite heeft gesmaakt.  We hielden wel angstvallig een Rottweiler in het oog die duidelijk een  “kleine hondenfobie” had…. Soms echt angstaanjagend….

Na onze middagstop werd Bink afgestaan aan Jef…  voor Bink was het duidelijk ver genoeg geweest…  gelukkig dat hij met zijn Baasje terug mocht met de wagen. Ook voor Bruce was het voldoende geweest en ook onze Eindhovense nieuwkomer is terug richting auto gewandeld.  Oude Bruce dacht dus duidelijk dat hij nog jong was…
Wij staken de steenweg over en wandelden via (de uiteindelijk wél bereikbare Laguitstraat) via de manège naar de Dombergheide.  Weer enkele bospaadjes, een omgevallen boom, een heerlijk stinkende modderpoel voor Roeby  …  Na deze zware inspanning smaakte een ijsje ons in een ijsboerderij, waar we na een korte pauze verdergingen richting Klein Engelandhoeve. Hier hebben we even kunnen napraten over onze wandeling.

Ondanks  de negatieve weerberichten, waren de weergoden ons gunstig gezind.  De regenzone’s zijn allemaal naast Turnhout gebleven… wij zijn dus droog gebleven.  Ook de temperatuur was ideaal.

Alvast iedereen bedankt voor jullie deelname!  En beloofd… volgende keer doen we de lange wandeling!

Deden mee : Akira, Bink en Wiske, Bruce en Sammy, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Darko en Kira, Juul en Kamiel, Kizzy en Casper, Liesl, Maddy en Lady, Pinky, Flor, Watson, Woody en Tina en Roxy, Yuna
Nieuwkomers : Kamiel, O-Bruce, Sammy, Maximus, Hatchi