Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Overijse 09-08-2015

Verslag : Robin De Ridder
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Robin De Ridder

Omloop van de druivenstreek, IJsetrippers Overijse

Lekker vroeg uit de veren om Kizzy en Casper wakker te maken om volgens traditie de maandelijkse Meutekes wandeling mee te doen. Onze zondag kan al niet meer stuk!

Een klein uurtje later zijn we op onze bestemming aangekomen.  Eenmaal daar blijkt het een probleem om een parkeerplaats te vinden, we zijn blijkbaar niet de enige vandaag die zin hebben om te wandelen.  Na een twintig tal minuten zoeken (en andere Meutekes leden tegen te komen met hetzelfde probleem) vinden we dan uiteindelijk een plaats.

We verwelkomen de andere leden en ook de nieuwkomers Jean en Ria met Snoopy de cavalier en zijn 2 Westy huisgenootjes.  Aangezien de groep deze keer niet zo groot is (het is en blijft vakantieperiode) is er wat twijfel of de groep opgesplitst wordt in een grote en kleine wandeling.  Na enig overleg wordt er beslist om na de eerste rustpost verder te bekijken wat we gaan doen. Op het laatste nippertje komen Armand, Monique, Erik en de mama ook nog aan waarna we gezamenlijk kunnen vertrekken.

Al zeer snel gaan we in stijgende lijn omhoog en er blijkt maar geen einde aan te komen.  Armand, die de mama in de rolstoel voortduwt krijgt al snel hulp van Erik en met vereende krachten geraken ze wel boven.  Ook Danielle en Evy wisselen om beurt om de buggy te duwen.

Eenmaal boven nemen we een welverdiende pauze en laten we de hondjes en baasjes ook wat drinken.  Daarna vervolgen we onze weg, deze keer…steil naar beneden.  Eenmaal beneden beslist Monique dat ze met de mama terug naar de start, die vlakbij was, gaat en daar te wachten op ons.

Vervolgens zetten we onze weg verder en gaan we in het bos via leuke paadjes richting eerste rustpost.  We genieten van een welverdiend hapje en drankje van de mooie omgeving en bespreken de 6/12km wandeling.  Danielle en Evy twijfelen nog steeds, de rest doet de 6km uit.  Vlak voor de splitsing van de 6/12 beginnen we enkele druppels regen te voelen, en kiest iedereen dan toch voor de 6km.

Wederom via leuke paadjes en mooie uitzichten zetten we onze weg verder richting finish.  De enkele druppels worden er al iets meer maar niemand die zich hieraan stoort, iedereen geniet van de wandeling.  Wonderwel slagen we er in om vrij droog aan de finish aan te komen, nog even snel een groepsfoto maken aan de mooie vijver, en hop naar binnen.

We sluiten de dag af met nog een lekker drankje om dan voldaan, zowel voor baasje als hond, naar huis te rijden.

Deden mee : Akira, Kizzy en Casper, Maddy en Lady, Nesta, Pinky, Witse en Fanny en nieuwkomer Snoopy