Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke BBQ 17-05-2015

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Chris Verboven, Robin De Ridder

Meuteke BBQ, Cultureel Centrum Boutersem

Filmpjes :
https://youtu.be/IWPzSd36nXs (cat -4)
https://youtu.be/_zfuWH0zX9M (cat4-8)
https://youtu.be/axSPh22b_oc (8+)

Het is vrij vroeg in de morgen in Boutersem als we aankomen. Vlak naast het Cultureel Centrum waar onze BBQ is, staat een schooltje, en die organiseren deze voormiddag een rommelmarkt. Liliane en ik daar naartoe natuurlijk. We doen enkele koopjes, en keren dan terug om aan de opstelling van de zaal te beginnen.
We halen net geen 60 inschrijvingen voor onze BBQ. Toch een mooi getal voor ons kleine clubje. Fabienne en Anita doen de verhuis van de BBQ. Ook de werken van Anita moeten nog een plaatsje vinden in de camionette. Dus komen ze zwaar gepakt en gezakt aan in Boutersem. En terwijl Anita haar tekeningen opstelt, trekt ook Fabienne naar de rommelmarkt om een slag te slaan.

Hulp hebben we erg veel dit jaar. Mieke was al met ons mee gereden om te helpen en was dus EHBO Eerste Hulp Bij Overlast. Ook Robin en Kris komen vroeger om aan de opstelling te beginnen. En op het einde van de BBQ hebben we veel hulp aan Rita en Jean.
Kristien doet weerom de kassa, en Eddy en Ann verzorgen de bar. Eddy is de dag voordien samen met Liliane de ijskasten komen vullen. Want een warme pint smaakt niet.
We verwelkomen ook hondenkapster Lilly, die vandaag pootjes trimt voor het goede doel. Ze steunt namelijk een asiel in Servië. De opbrengst van het pootjes trimmen gaat volledig naar de sterilisatie van reutjes in het asiel. En ze heeft veel succes. Haar wachtlijstje is overvol, ze zal werk hebben tot deze avond.

Het weer valt goed mee en als de eerste gasten komen wordt de groep die de wandeling gaat maken samengesteld. Fabienne neemt de leiding en ze vertrekken voor een uitgebreide cavjes plastournee. Want sommigen zitten lang in de wagen en moeten echt wel de pootjes strekken.
Ondertussen reppen wij ons om de Meutekes aperitief te schenken. Cava met of zonder cassis. Een Kirr Royale dus (alhoewel dat eigenlijk met champagne moet) Een prikker met aardbeien erin, knabbeltjes op de tafels, en we zijn net klaar met heel dat gedoe als de wandelaars weer binnen komen. Er wordt geklonken op een goed wandeljaar dat gepasseerd is, en een volgend dat in aantocht is.
Jef deelt de gratis drankbonnetjes uit voor onze leden, en dan komt de traiteur aan. Het vuur van de BBQ wordt aangestoken en de pret kan beginnen.

We hebben de tafels zo opgesteld dat we niet te ver uit elkaar zitten. Verleden jaar was het zoeken naar een schaduwplekje in de brandende zon. Dus waren we versnipperd. Dit jaar is het weer perfect voor ons evenement.
De traiteur haalt zijn groentenschalen boven (dat lijkt niet erg veel dunkt mij) maar ik word verzekerd dat het genoeg zal zijn, dat de aanblik bedrieglijk is en dat we zeker toe gaan komen. Goed, dat geloven we dan maar. Want andere jaren hadden we idd wel te veel.
Maar wat blijkt? Na de eerste ronde dat onze leden de groententafel passeren, zijn de schalen al dik over de helft geleegd. Vlees is er meer dan genoeg. Maar het is smakelijker als daar wat bij is. Diezelfde beenhouwer had verleden jaar het dubbel bij. Dus voor volgend jaar hoeft die niet meer weer te komen. We zoeken wel een andere.

Ondertussen wordt het tijd voor de cavjesrun. Erik en Sven stellen het parcours op en we verdelen de cavjes weerom in drie groepen. Van 0 tot 4 jaar, van 4 tot 8 jaar en 8+. Baasjes roepen aan de andere kant van het veld om hun cav in de goede richting te krijgen. Het is een prettig zicht als ze allemaal tegelijk uit de startblokken vertrekken. En de winnaars zijn : Fanny, Liesl en Julie. Hun vrouwtjes krijgen alle drie een juweel van Victoria, aangeboden door Dominique Deseure die hoofdverdeler is in haar regio http://domivic.be
We delen nog ijsjes uit met slagroom en hagelslag. En de avond valt langzaam. De mensen gaan huiswaarts en de opruim kan beginnen.

Wij danken hierbij al diegenen die ons geholpen hebben, ook diegenen die we hier niet bij naam vernoemd hebben, onze Chef-koks aan de BBQ die voor ons hun zweet gelaten hebben en al diegenen die tafels hebben afgeruimd en spullen hebben aangedragen.

En de cavjes? Die hebben we niet geteld, deze keer telden we enkel de mensen. Maar dat ze er deugd aan gehad hebben, dat lijdt geen twijfel.
Tot volgende keer op de wandeling van Robin en Kris in Meerhout.