Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Villers La Ville 12-04-2015

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Robin De Ridder, Kristien Ghys

Sart-Dames-Avelines Sport Adeps, Villers La Ville

Een uurtje rijden maar, als we naar Limburg gaan is het dikwijls meer. Villers La Ville klinkt ver, maar is dichter dan we denken. Toch moeten we een grens over, de taalgrens…We komen aan, en parkeren is een hachelijke onderneming, dus zet het baasje ons af aan de poort en hij begint aan zijn zoektocht om een plekje.

Bink ziet het helemaal zitten, hij sleurt en trekt zo hard aan de leiband dat het mij geen moeitje kost om de hoger gelegen kantine te bereiken. Straks mag je los bazeke, en kan je je uitleven. Wiske loopt zoals altijd galant naast me. En daar zijn de maatekes, Bink snuffelt en liefkoost er op los. En als het baasje dan eindelijk aankomt wordt er beslist wie wat gaat ondernemen. Iedereen kiest voor de 10km, allemaal sportieve stappers. Maar Binkske is al 11, zal hij het halen? Het baasje alvast niet, die heeft rugproblemen. Die doet de 5km dan maar op zijn eentje, en gezien de hevigheid van Bink om bij de rakkers te zijn, spreken we af dat ik wel zal bellen als Bink het halfweg opgeeft. Baasje is nu gebombardeerd tot bezemwagen.

En er is er nog eentje met problemen, Maya heeft een knieoperatie in het verschiet en moet zich sparen. dus heeft het vrouwtje een petbuggy gekocht, en die gaan ze vandaag voor het eerst uitproberen.

We vertrekken in een stralende zon, direct de natuur in. Voor ons ontplooien zich prachtige landschappen, kronkelende wegen door de velden of bossen. Een landschap dat we in het vlakke Vlaanderen niet te zien krijgen. Maar ook een landschap dat een iets zwaardere inspanning van de kuiten vergt. Mijn trekpaard heeft me de eerste heuvel opgetrokken, en ik laat hem nu vrij…hij gaat er al snelwandelend vandoor (lopen lukt niet meer), hij werpt mij een dankbare blik en een gelukkige snoet en hij voelt zich terug 5 ipv 11. En wie komt hem tegemoet? Darco! Love at first sight. Neen Bink, ge vergist U, dit is een reutje, ruik maar eens goed, je zal wel een knauw krijgen als je aanstalten maakt. Maar niets is minder waar, ook Darco ziet de vriendschap zitten en doet geen moeite om een loopje te nemen. Bink kan enkel nog snelwandelen, dus ontsnappen is best doenbaar. Niets aan te doen, Bink gaat terug aan de leiband, en ook Darco moet weggehouden worden van zijn nieuwe vlam, dus ook aan de leiband. Wat zonde voor beiden. Geen vrijheid in dit mooie landschap.

Ondertussen klets ik wat met onze leden, de opkomst is laag, de heuvels van Villers La Ville schrikt velen af. En door die lage opkomst vind ik de tijd om met iedereen een babbeltje te doen, behalve met het vrouwtje van Darco, we kunnen niet in mekaars buurt komen. Darco loopt vooraan, en Bink achteraan, hij trekt mijn arm een stuk langer om Darco bij te benen. Darco gaapt om want hij wilt weten waar zijn Bink blijft.

Het is ondertussen middag, en we hebben geen tussenstop, dus maken we er zelf eentje. Een appeltje, eens drinken, en snoepje voor de honden. De voorbijgangers vinden het wel leuk en spreken ons regelmatig aan over onze hondjes. De mensen zijn hier echt vriendelijk, de sfeer is gemoedelijk. En de wandeling op zich valt best mee, zo hoog zijn de heuveltjes nu ook weer niet. Maar als je een buggy bij hebt zijn de uitgeholde wegen dikwijls erg lastig. We stappen dikwijls in beddingen van kleine beekjes die ontstaan als het regent. Nu staan die droog, maar het zand spoelt weg en grote keien blijven liggen. Allemaal niet erg als je stevig schoeisel hebt. Maar de wieltjes van een buggy hebben wel te lijden. En we hebben drie buggys bij, gelukkig hebben we de helpende handen van Kris en Robin ook bij. Zij dragen de buggys gezwind over de bruggetjes en andere hindernissen.

Bij het oversteken van een wegel merken we dat het parcours van 5km ons kruist.  Het vrouwtje van Maya heeft heel de weg geworsteld met de buggy, het vrouwtje van Watson is solidair, en Bink neemt tegen zijn goesting de verkorting van 5km. Hij blijft nog geruime tijd aan de leiband, want hij trekt nu in de andere richting, gaat op zijn gatje zitten, neen vrouwtje..daar is de groep, ge zijt verkeerd! Als ik hem dan  na enige tijd, toch zijn vrijheid gun, gaat hij midden op de weg, met zijn rugje naar ons zitten turen in de verte of hij toch de maatekes en Darco niet ziet. Darco kan nu ook met de leiband los. Het is goed zo voor iedereen. Het verdere verloop van de wandeling ken ik niet, wij moesten naar een kinderfeestje, maar op de foto’s kan ik zien dat het nog tof geweest is. De groep is nog een terraske gaan doen in het zonnetje.

Aanvulling door Kristien op dit verslag (het deel dat ik gemist had)

Het was een dikke kilometer nadat onze wegen scheidden (aan les 4 chênes/de vier eiken) dat de groep aangekomen is aan de ruïnes van Villers-La-Ville. Robin wou die nog eens van dichtbij zien dus zijn we daar rechtover de ingang een pintje gaan drinken op een terras met een bordje kaas, salami, uitjes en augurken. Dan zijn we terug naar dat kruispunt aan les 4 Chênes gewandeld maar langs een zeer moeilijk pad waar het water een geul in gegraven had. Dus de spieren van Robin en Kris kwamen goed van pas om die voituurkes te dragen waar het moeilijk rijden was. Ik ken die weg heel goed. Vandaar dat ik het bazinnetje van Maya afgeraden had om die laatste kilometers nog mee te doen of ze had haar al direct een nieuw voituurke kunnen kopen. toen we terug bij ons vertrekpunt kwamen zat Maya met haar bazinneke op ons te wachten.

We zijn dan nog een half uurke blijven plakken en drinken. Roxy is aan de tafel naast ons gaan liggen, bij de 5 Border Colli’s. Hij zal hem daar meer thuis gevoeld hebben dan tussen de Cavaliers. Daar viel ook meer van tafel en die mensen vroegen mij 2,5 Euro voor al de kaas die hij daar al gegeten had (om te lachen, hé). Wij zijn dan doorgegaan rond 17 uur.

Volgende keer zijn het de baasje van Fanny en Witse die organiseren in Klein Willebroek. Tot dan…

Deden mee : Bink en Wiske, Bo en Molly, Darko en Kira, Kizzy en Casper, Maddy en Lady, Maya, Woody en Tina en Roxy