Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Gruitrode 08-03-2015

Verslag c-groep : Chris Lamers
Verslag B-groep : Angelique Franke
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Robin de Ridder

45e lentetochten WSV Gruitrode

Verslag Chris :
Wat een prachtige weersvoorspelling! De zonnecréme gaan we nog niet meenemen, maar het enthousiasme is toch erg groot. We rijden er een uur en een kwartiertje over vanuit Brasschaat. Maar het lijkt alsof we op vakantie vertrekken, dat uurtje is zo om. Bink en Wiske lijken het ook aan te voelen, van zodra wij onze botinnen uit de kelder halen weten ze hoe laat het is. MET botinnen wilt zeggen dat ze zeker mee mogen, bij hoge hakken blijven ze in de zetel liggen.

Het was even zoeken, Meeuwen Gruitrode, Gruitrode Meeuwen, Bree Meeuwen, bij welke meeuwen moeten we nu zijn, het was Gruitrode. Want daar vonden we de pijltjes met Wandeling op.

Veel volk is er op de been, want we zijn iet de enigen die het weerbericht gehoord hebben. Er wordt 17graden voorspeld. Een deel van onze meute is al aanwezig, en het aantal groeit maar aan. Weer schrijven we enkele nieuwkomers in. Ze gaan de wandeling van 9km uitproberen, met de mogelijkheid om a 5km af te haken als het te veel wordt. Dan weten ze voor volgende keer wat hun conditie is.

De cavjes zijn zenuwachtig, wanneer beginnen ons baasjes eraan, wanneer is die koffie op. En nadat iedereen ingeschreven is zijn we op weg. We splitsen in twee groepen, eentje 9km, de anderen 12 km. We hebben deze keer Vera en cavje Eva in een elektrische rolstoel bij, en het parkoers van 9km (5+4) is volgens de voorzitter hiervoor prima geschikt bij droog weer. Dus wij weg, eerst eens stukje samen stappen, dan splitsen want de 12km stappers zetten er een stevigere pas in.

En prachtig is de streek, we stappen eerst even het dorp uit en komen dan al in de bossen, leibanjes los en hup daar gaan ze. Over en weer, van de kameraadjes vooraan naar de kameraadjes achteraan, terug naar waar is mijn baasje, en opnieuw. Onze cavjes doen de 9km zeker x4. Wij doen onze jassen uit, want het zonnetje is hevig. Al snel moeten we voor onze cavjes een drinkpauze inlassen. En de lente is in hun hartjes. Menig reutje waagt zich aan avances, menig teefje loopt wat harder….vooral Bink kan de groene blaadjes niet pakken tenzij ze aangelijnd zijn. Eva is zijn uitverkorene, met haar twee lentes en haar zachte pelsje heeft ze zijn hart gestolen. Maar helaas, ook zij loopt sneller dan onze ouwe. Ze geniet duidelijk van alle aandacht die ze krijgt van de andere cavjes en rolt zich geregeld van plezier in de dorre bladeren, restanten van een natte winter.

Na 5km komen we terug in de zaal van het Cultureel Centrum waar de lekkere goulash soep, de broodjes en de limburgse vlaai ons staat op te wachten. Eentje haakt af en besluit aan haar conditie te werken tegen volgende keer. Elco had zich, net als Bink, uitgesloofd van hevigheid. En zijn vrouwtje nam het zekere voor het onzekere en is ook afgehaakt omdat Elco tijdens de pauze niet op adem kon komen.
Daarna beginnen we aan de tweede helft van onze wandeling. Weer eventjes het dorp uit, en dan volgen we een kunstroute in de natuur. Mooie brede wandelpaden leiden ons naar weer een bos, en onze cavjes kunnen weer eens zonder leiband stoeien. En zo gaat het verder tot we aan de eindmeet zijn. We zijn er amper een kwartiertje en daar komt de groep van de 12km aan. Daar is het Benji die zich uitgesloofd heeft. De hondjes leggen zich uitgestrekt onder de tafels en beginnen aan een dutje terwijl wij weer allemaal samen zitten.

Enkelen gaan naar huis, maar bij de zittenblijvers zijn ook Benji en zijn baasjes. Zij nodigen de overblijvers uit om in de buurt uit eten te gaan. Tenslotte is het ondertussen 5uur geworden, en we nemen de uitnodiging aan. Gezellig tafelen voor iedereen die dat wou, na een gezellige dag.

Tot volgende keer in Villers La Ville.

Verslag Angelique

1 keer per maand schiet ik in de pen op verzoek van Chris… Het is deze keer niet anders… Ze hoeft het al niet meer te vragen, haar ogen en lach zeggen mij al genoeg *smilie*

Het was vroeg op want we trekken terug richting het mooie limburg, het is een uurtje rijden.
Het was even twijfelen wat we aan zouden aantrekken. Het belooft prachtig lenteweer te worden, de eerste lentezon alsof we vergeten waren hoe 18 graden aanvoelen..
Na het ochtendritueel staan we paraat om te vertrekken.
Onderweg kregen we al telefoon van ons Lieve Van Mosselvelde, zij heeft bijna 2 uur in de auto gezeten om mee te komen wandelen en vond ons niet terug in de zaal.
Aangekomen in de zaal zien we een heleboel enthousiaste cavjes vrolijk kwispelen en hun lieve baasjes.
Veel nieuwe gezichten hebben de weg gevonden naar de meutekesbende..
Ook Nathalie en Alexander met hun Ella en Lia zijn terug van de partij, het heeft hun blijkbaar gesmaakt de vorige keer.
Een facebookvriendin Vera Penders en hond Eva was samen met Betty komen opdagen. Chapeau om dit aan te durven! Vera rijdt namelijk met de rolstoel. Fijn je te ontmoeten Vera.
Benji en Lieve waren vandaag alleen. Baasje zat thuis te wachten met een pijnlijke knie.
Spoedig herstel Valentijn.
11u iedereen paraat dus we kunnen vertrekken… Op het einde van de straat konden de honden al los… En als je denkt dat ze direct uit hun startblokken zouden gaan… Nee hoor *lol* eerst ontdoen van hun ontbijt *lol* Beetje oponthoud, maar eenmaal de honden leeg, schoten ze als een pijl uit hun boog…
De  groep van de korte afstand nam al gauw afscheid… De lange stapten te vlug en we zouden elkander wel terug zien later.
Julie schiet naar voor richting haar baasje die vooraan de weg toonde met een Casper en Kizzy gevolgd door Lia die ook de les wordt afgedaan. Ik denk dat die 2 ladies de wandeling dubbel gedaan hebben. Die renden constant van voor naar achter en omgekeerd.
De 4 musketiers van Martha was gehalveerd. Jelle en Charlie kregen verplichte rustdag vandaag.
Benji was door het dolle heen nu hij zijn Timo terug zag en de hormonen waren terug in volle lentebloei…
Niet alleen bij Benji en Timo vlogen de vlinders rond… De pupperd Kira werd goed rondgedeeld om te genieten van haar overvloed van liefde… Wat een lieve kusjes heeft die zwarte lieverd.
Kris duwde de buggy van Kira met veel liefde de zandewegen door…
Wat is de lente een mooi seizoen….
De omgeving was prachtig! Veel bos en weilanden…
De ambiance was enorm, denk dat ze ons al van ver hoorden aankomen… Er is veel gelachen en gebabbeld. We stappen goed door en al gauw kwamen we aan aan de tussenstop na 6 km.
Daar hebben we de bankjes lekker bijeen geschoven en genoten van de zon en onze bokes of krakers de we binnen haalden.
Louis en Robin hadden het naar hun zin en zorgden voor entertaining… Nog es… De lente is zo mooi *lol*
Na een deugd doende pauze trokken we verder, nog meer bos en weilanden… Heerlijk die limburg! Het hield niet op! Paradijs voor de honden en baasjes…
Nog even halthouden bij een kappelletje waar Louis nader kennis maakt met Maria.
En de honden nog even drinken geven.

Rond 15u30 waren we omtrent de startplaats terug en we hadden geen groepsfoto gemaakt toen we getart waren…
Dit werd rechtgezet door een foto dan maar van de B groep…
In de zaal zaten Chris en haar Jef te wachten samen met de wandelaars van de A groep. Zij waren net een kwartier ervoor toegekomen.

We spraken af om de dag af te sluiten met een lekker hapje en zijn nog gaan nakeuvelen in een taverne in de buurt waar we nog heerlijk genoten en gelachen hebben.
De honden… Die hebben we niet meer gehoord… Die lagen allemaal uitgeteld onder tafel te knorren.

Conclusie: terug een geslaagde wandeling met een mooie afsluiter!
De grijze wandeling van vorige keer werd hierbij vergeten.

Veel liefs en tot de volgende keer maar weer.. (mei)
Angel en heur ladies
Pootje van Kizzy en Casper…

Deden mee : Benji, Bink en Wiske, Bo en Molly, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Darko en Kira, Julie en Roos, Kizzy en Casper, Liesl, Quincy, Flor en Elco, Lia en Ella, Laika, Akira
Nieuwkomers : Tosca, Eva, Milo