Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Hechtel Eksel 14-12-2014

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Jill Huyts,

Wintertocht Bosdravers Hechtel Eksel

Bij het opstaan lijkt het een mooie dag te worden. Het is grijs, maar we zien dat het zonnetje moeite doet. Bink en Wiske kennen het ritueel. Als de botinnen boven gehaald worden is het enthousiasme niet meer te stuiten. En weg zijn we…

Maar eens op de ring rond Antwerpen zien we mist opkomen. We tellen nog 7 lantaarnpalen tot we in de provincie Limburg komen, daar tellen we er nog 3. Dat gaat zijn invloed hebben op de opkomst. Ik kreeg reeds smskes :  dikke mist hier, we durven er niet door, mist hier en de erwtensoep in het dorp is dichterbij en warm…tja. Voor ons is het genoeg als Bink en Wiske enkele vriendjes zien en de “die hards” zullen er zeker zijn.

En of. Ze zijn er nog voor ons, tegen 11u zijn we voltallig. Ik verwacht nog een minder valide in een elektrische rolstoel, maar om 5 na 11 zie ik ze nog niet, mogelijk schrikt de mist af. Tijd om te vertrekken.

Eerst een woonwijk door, dat duurt eventjes, vooral omdat onze cavjes in het begin van de wandeling steeds erg hevig zijn. Ze trekken hun baasjes voort, alsof ze willen zeggen : lopen baaske want ginds is het bos! En gelijk hebben ze. Eens de bossen van Eksel in, komen we er heel de wandeling lang niet meer uit. Het is ook hier mistig, maar dat heeft iets misterieus. De stilte van het bos, de geur van rottende bladeren en van paddenstoelen : herfstgeuren. Alleen het getrappel van onze cavjes en ons gebabbel, meer niet. Een zondagwandeling kan zalig zijn, vooropgesteld dat je in het juiste gezelschap vertoeft. En dat leidt hier geen twijfel.

We hebben allemaal gekozen voor de afstand van 12km, en nog voor we de eerste rustpauze hebben, komt het zonnetje er door. Dat kon echt niet beter, ze zal de rest van de dag blijven schijnen en mooie foto’s leveren. Ook onze cavjes krijgen door het zonnetje in de herfst, al een lentegevoel. We hebben toevallig een meute met 4 teefjes en voor de rest allemaal reutjes. En de reutjes beslissen op een moment om de polonaise te dansen. Met drie achter elkaar wordt de dans ingezet, de pootjes op de schouders van de voorganger. Gelooft ge het niet? We hebben er foto’s van genomen.

We komen aan op de rustpost, en alles is er goed voorzien. Lekker erwtensoep, broodjes, boterhammen met kipkap, koffiekoeken, taart, alles in voldoende voorraad. We moesten niet echt boterhammetjes mee brengen. Maar ge weet nooit! Bij een onverwacht grote opkomst kunnen de organisatoren altijd wel eens zonder vallen.

Na een goed halfuurtje vertrekken we weer voor de tweede helft van onze wandeling in het prachtige lage zonnetje. De groepsfoto mag niet mankeren, ook al is ons groepje deze keer wat kleiner, het is ook hechter want ons kent ons. En voor Juul en zijn baasjes is het exact één jaar geleden, op dezelfde plaats, dat zij bij ons zijn gekomen. Het vrouwtje van Juul is ook één van onze vaste fotografen geworden.

Na de wandeling staat de voorzitster van de bosdravers ons op te wachten om ons welkom te heten. We doen onze complimenten aan de parcoursmeester die uitstekend werk heeft geleverd. Zoveel bos achter elkaar, daar moet je voor in Limburg zijn. Onze cavjes en hun baasjes hebben echt genoten. Onze viervoetertjes zijn wel goed vuil, want door de regen van de afgelopen dagen waren sommige bospaden erg modderig. Maar daar is het wassen goed voor.

We keuvelen nog een tijdje na bij een stevige Leffe of een bescheiden koffietje, en tegen vier uur zijn wij de eersten die door gaan, de rest blijft nog wat zitten want die spelen een thuismatch. Wij rijden er 75 minuten op om terug thuis te geraken. Maar klagen doen we niet, we hadden vandaag een gaststapper die 1 uur en drie kwartier gereden heeft om mee te kunnen stappen. Gent is niet bij de deur als je naar een wandeling in Limburg gaat! Maar het was de moeite. En jullie kennen het al : de thuisblijvers? Juist…

Tot volgende keer, op de zachte landingtochten. Dan is het weer een nieuw jaar, en natuurlijk vieren wij dat met onze nieuwjaarsdrink. Tot dan allemaal.

Deden mee : Benji, Bink en Wiske, Charly en Jelle en Roebie en Timo, Julie en Roos, Juul, Kizzy en Casper