Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Dessel 09-11-2014

Verslag : Angelique Francke, Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Jill Huyts, filmpje gemaakt door Juul,

Campinatocht Dessel, wsv Mol

Verslag B-groep Angelique

Zondag morgen 8u. Veel te vroeg voor een zondag maar de wekker laat mij weten dat ik eruit moet.

We hebben een lange rit van 130 km voor de boeg, een uur en half rijden! Maar we hebben het ervoor over…
De ladies strekken zich nog even uit en springen vrolijk uit bed. Ze gelijken te weten dat ze vandaag met hun vriendjes mogen gaan wandelen.
Bij het openen van de gordijnen lacht het zonnetje ons al tegemoet. Het beloofd een vrolijke dag te worden!
Vlug douchen en klaarmaken.

9u: HERE WE COME DESSEL!!!
Na een stopje aan de bakker.

11u: Er was ruime parking dichtbij de zaal.

Bij het binnenkomen van een volle zaal komt de heerlijke pannenkoekengeur ons tegemoet!

Ons Lieve wuift, om aan te geven waar ze zitten. Leuk om al mijn lieverds terug te zien!!!
Na het dag zeggen en de knuffels uitdelen kan ik mij inschrijven en nog eens een sanitaire stop doen.
We beslissen om de lange van 12 km te doen…

11u30: We knn vertrekken! Het tempo word opgebouwd, de sfeer zit goed en de paden zijn goed begaanbaar door het bos.
Heerlijk die herfstgeur en de vrolijk rondhuppelende cavalierkes…

Na 4,5km komen we aan de tussenstop waar ook de groep van de korte wandeling komt aangewandeld.

Ze hebben Karen en haar gezelschap meegebracht. Die was iets later toegekomen.

Na het wegwerken van onze bokes, een hotdog, taart en het lessen van dorstigen maken we de groepsfoto.  Hierna zetten we er terug de pas in samen met Karen en co die onze groep vervoegen.

Benji was weer heel tevree bij het zien van zijn beste vriend Charlie (verdere commentaar overbodig *lol*) Liesl croste door de herfstbladeren die in het rond vlogen.

Julie verkende de akkers en Roos toonde ons de weg.

Juul onze cameraman legde de mooie momenten weer vast op zijn fotokodak. Zodat we later kunnen terug genieten.

Wat een “vrolijke cavalierbende”!!! Genieten terug!

Het zicht op het meer was prachtig!
De omgeving straalde rust uit!
De hondjes konden veel loslopen.

Om het met de bekende woorden nog eens te zeggen: “afwezigen hadden ongelijk”

15u15: We komen terug toe in de zaal waar ons Chris en co al op ons zaten te wachten. Ze waren ook net toegekomen.

De groep neemt plaats aan tafel om nog na te keuvelen en na te genieten.
Ik neem vlug afscheid want wil nog graag mijn schattekes een hallo gaan zeggen die deze keer niet mee konden komen en ik enorm gemist heb.

Het was een mooie wandeling en we hebben ons goed geamuseerd!

Bedankt terug en tot de volgende keer!
Dikke kus van de ladies xxx

Verslag C-groep Chris

Het belooft weer een zonnige herfstdag te worden, we hebben dit najaar echt wel veel geluk met het weer.
Gisterenavond kreeg ik nog telefoon van ons Martha : hey Chris, is het nu 10:30 of 11:30? ’t is niet waar he! ik heb een typefout gemaakt, en ze dan nog gecopieerd naar de volgende wandelingen ook. Te laat nu om het uur nog te veranderen, dus zorgen wij ervoor dat we met Bink en Wiske netjes om 10:30 daar zijn en we blijven deze keer zitten tot het 11:30 is, voor diegenen die de fout correct gelezen hebben.

Maar iedereen is er om 10:30. Ze hebben allemaal over de fout gelezen, enkel Martha had voldoende opmerkingsgeest om de fout te zien. Toch het zekere voor het onzekere nemen. Wie verwittigd was via Facebook kwam wat later, want de groep zou toch wat wachten…

Meteen rijst ook de vraag of we 10:30 zullen behouden. Sommigen moeten erg ver rijden en dus, voor een zondag, erg vroeg opstaan (zie verslag B-groep) Maar de meningen zijn verdeeld. We zullen de vraag nog eens stellen in de nieuwsbrief, en zien wat de reacties zijn…

Ondertussen ruiken de pannenkoeken al ferm goed, we stappen de kalorietjes er toch af, dus waarom niet. Als de groep volledig is, vertrekken we. De c-groep is deze keer in de minderheid. We laten de B-groep eerst vertrekken tegen een stevig tempo, wij wandelen wel op ons gemakje naar de rustpost. Zij doen immers bijna het dubbel aantal kilometers dan wij.
Onze Bink had verleden keer erg veel last van artrose in zijn rechterheup, hij is met zijn 10 jaar al bij de oudsten. En het moet gezegd, hij voelt zich geen 10 jaar, want verleden keer heeft hij zich kreupel gecrost achter Liesl. Drie dagen heeft hij nadien mank gelopen. Deze keer kan Liesl hem minder bekoren, hij laat haar links liggen en hij huppelt vrolijk met de jongens mee, zonder zich om het vrouwvolk te bekommeren. We zien het ook de dag nadien, we hoeven de Metacam niet te gebruiken.

De wandeling is prachtig, ook voor de korte afstand is er onmiddellijk bos, bos, en nog eens bos. Het plezier kan niet op. Onze deugenieten kunnen zich van in het begin uitleven zonder leiband. En de bodem is ideaal! De zandgrond van Mol houdt geen water vast. Geen slijk maar droge boswegen. Heel wat anders dan in de polders waar je aan de grond blijft kleven bij de minste regenval. Het bos ruikt heerlijk naar bladeren en paddenstoelen. Rood met witte stippen, enkel kabouter Pinnemuts hebben we niet gezien. Na enige tijd komen we de rustpost tegen. Onze B-groep is daar ook net aangekomen, zij hebben al 7km gestapt, wij 4.
We hebben wel te weinig stoelen om buiten in het zonnetje te zitten, een groot deel van de B-groep gaat binnen zitten. Boterhammetjes, soep, hotdogs, pistoleetjes en koffiekoeken. Het is lunch-tijd.

Na de middag blijft het zonnetje van de partij, en de wandeling blijft even mooi. Spijt dat we hebben dat in ons groepje geen enkele fotograaf mee stapt! We hebben er nochtans twee, maar die waren samen naar het feest van de jagers in Brasschaat (St Hubertus) we hebben jullie gemist hoor.

Bij aankomst in de grote zaal moeten we nog maar een half uurtje geduld hebben en daar komt de B-groep al vrolijk binnen gestapt. We keuvelen nog samen tot 16:00 en dan schijnt in Dessel het zonnetje nog steeds. Ook bij thuiskomst genieten we nog van een ondergaande zon, in het midden van het land regende het al om 15:00. Maar dat is logisch, we kopen Frank Deboosere iedere keer om als we met het Meuteke op stap gaan. Waarom denken jullie anders dat we een kassa hebben?

Tot volgende keer in Eksel, weer fantastische bossen, lees het verslag van vorig jaar om een idee te hebben.

Deden mee : Benji, Bink en Wiske, Bo en Molly, Charly en Jelle en en Roebie en Timo, Julie en Roos, Juul, Liesl, Maya, Quincy, Woody en Tina, Yuna, Lady en Dutske.