Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Jezus-Eik 12-10-2014

Verslag : Helga Van Duffel en Siebe, Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Chris Verboven, Rita De Ridder

Jezus-Eik Paddenstoelenwandeling

Verslag B-groep door Helga

Onze wandeling met z’n 4 door het mooie Zoniënwoud met 3 cavjes: Frodo, Maya en Liesl.

Na enige aarzeling vatten we dan toch de 12 kilometer aan. Jammer dat de meesten voor de korte wandeling kozen, maar alle begrip voor deze keuze.

Onze cavjes vonden dat niet zo erg. Het begin was even zoeken, ja zo’n wandel-gps moet even voor ons de route uitstippelen. We starten langst een drukke baan

en de brug over, maar gelukkig duurde dit niet te lang. Even later komen we al aan het begin van ‘t bos. Het loslopen van de cavjes is van korte duur, daar er ook nog een marathon

plaats vindt op één van de mooie wandelpaden. Ja, dit mooie natuurgebied trekt wel meerdere sportievelingen aan.

Even later kunnen we volop genieten van de mooie natuur. Frodo, Maya en Liesl genieten, de éne keer bergop en dan weer in galop naar beneden. Af en toe komen we andere wandelaars tegen met of zonder hond. Maar onze 3 viervoeters laten het niet aan hun hartje komen en blijven rustig verder loslopen.

Bijna in de helft volgen we de pijlen van het klooster. Even nog onder de brug en oeps we zagen een mooi park met grote vijver en met prachtige Brabantse trekpaarden. Achter de vijver doemt het klooster op en eveneens onze taverne of beter gezegd eens iets wat oudere omgebouwde schuur waar we lekkere taart, soep enz… kunnen eten. Het is wel even wachten, want er staat maar één iemand achter de toog. Maar nadien is het weer genieten buiten op het terrasje. Onze cavjes krijgen allemaal een lekker snoepje en drinken, ze hebben deze beloning al goed verdiend.

Maya loopt steeds in de buurt van haar vrouwtje, ze is zeer aanhankelijk. Frodo en Liesl zijn dan weer wat koplopers maar houden hun baasje goed in de gaten zodat ze niet verdwalen.

Het Zoniënwoud in combinatie met het mooie weer en een goede gids maakt dat onze dag niet meer stuk kan. Het laatste gedeelte van ons wandelpad gaat weer door een tunnel onder de autostrade en dan weer bergopwaarts. Dit zorgt ervoor dat we bij aankomst rode wangen hebben en een frisse pint niet lang op zich laat wachten.

Deze tocht is zeker voor herhaling vatbaar zowel voor Frodo, Maya en Liesl , als voor ons.

Nog een dikke merci voor onze gids Beatrijs, dank zij haar hebben we het prachtige woud van Brussel kunnen ontdekken.

Verslag C-groep door Chris

Gisteren zijn we thuisgekomen van vakantie, en vandaag gaan we op stap met Het Meuteke. Wat kan er mooier zijn, het uitpakken van de valiezen moet maar wachten. Bink en Wiske zien een hoop vriendjes terug. Oude kameraad Indy en Bruce zijn er ook even bij. Indy heeft de ziekte van Cushing, pijn heeft hij niet, en zo lang hij nog kan genieten van de kleine dingen van het leven doen zijn baasjes alles om het hem gemakkelijk te maken. De volledige 6 km is hem te veel, dus stapt hij slechts een stukje mee.

Bij de Bosuil schijnt het zonnetje op het ruime terras, kopje koffie en nieuwkomers verwelkomen. Deze keer zijn er Belle, Joly en Bo uit Brussel, en Maya uit Aartselaar. Allemaal meisjes….
Met heel veel zijn we deze keer niet, voorspellingen van slecht weer in de namiddag houdt blijkbaar toch wat mensen thuis. Maar zoals steeds hebben de afwezigen ongelijk, want we hebben geen druppel gezien. Het is zelfs ideaal wandelweer.

Organisator van de wandeling, Beatrijs met Frodo, heeft vooral haar energie gestoken in de lange wandeling, maar we hebben nu per toeval veel hondjes die liever op de korte wandeling starten. De lange wandeling wordt toch aangevat met 3 hondjes. Tof voor Frodo, hij heeft twee teefjes voor hem alleen!
En wij vertrekken op de korte afstand, plannetje in de hand, en wie zich het meest geroepen voelt als leider, wijst de weg. Dat is heerlijk ontspannend voor de rest die dan kunnen babbelen en ‘niet opletten’ naar hartelust.

We hebben 6km in het vooruitzicht, niet erg veel, maar ook geen tussenstop op zulk een korte afstand. We moeten ons dus zeker niet haasten, wie bij de B-groep gestart is moet wel flink doorstappen (zie verslag B-groep). Bedoeling is dat we elkaar na de wandeling terugvinden in taverne De Bosuil.
We zijn echter niet de enigen die van deze mooie herfstdag willen genieten. Al snel komen de Brusselaars naar hun mooie bos om te stappen en ook om te fietsen. Toegegeven, de fietsers zijn hier beleefder dan diegenen die de jaagpaden in Vlaanderen onveilig maken. Ze zijn hier dan ook niet in grote groepen, eerder gezinnen. En zo delen we de wandelweg, tweewielers, driewielers, tweevoeters en viervoeters.

En hier komt het eerste pijnpuntje : een grote trap die niet te zien was op de wandelkaart. Op zich erg mooi en goed te doen, ware het niet dat we buggy’s bij hadden. Dat wordt sleuren voor enkelen onder ons. Eens de hindernis genomen zijn de wandelwegen weer mooi verhard. Prachtige eikenbomen laten het zonnetje door, en paddenstoelen dat er staan! In alle kleuren, vormen en maten. Onze fotografen leven zich uit in Macrofotografie!
We zijn in de tweede helft van de wandeling, en niet ver van de eindmeet komen we terecht op onze tweede hindernis. Een pad in mul zand, speciaal aangelegd voor paarden. Voor onze cavjes ook geen probleem, maar daar zijn weer onze buggy”s. Passagiers even uitstappen en holder de bolder over het mulle zand.
Bij het laatste stukje van de wandeling zijn we even het spoor bijster, maar door de goede speurzin van Guido, geraken we weer op de goeie weg en zien we plots de Bosuil opduiken.

De innerlijke mens wordt verstevigd, de boterhammekes boven gehaald, en we keuvelen tot de B-groep eraan komt, met gezonde rode wangen van het stappen. Ik ben een beetje jaloers, had ook wel mee gewild, maar een artrose probleem bij onze Bink zorgt voor beperkingen.
De dag nadien ligt hij strijk, mankt terug, als het morgen niet over is gaan we naar de acupunctuur. Tja ons maateke is ook al 10 jaar, naar de vrouwtjes kijkt hij nog altijd, maar dat is niet zonder gevolgen…de knoken willen niet meer mee.

Tot volgende keer in de provincie Antwerpen

Deden mee : Bink en Wiske, Indy en Bruce, Kwispel en Belle, Frode, Liesl, Nesta, Milo en spot, Pinky, Snoopy en Ayla, Witse en Fanny.
Nieuwkomers : Belle en Joly en Bo, Maya