Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Oelegem 10-08-2014

Verslagen: Chris Lamers en Robin Deridder
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Armand Scheerens, Robin Deridder, Jill Huts, Chris Verboven, Martine Van Laere.

De Vleermuizenwandeling Oelegem
Een eigen organisatie verzorgd door Robin en Angelique

Verslag C-groep door Chris
We hebben al een mooie zomer achter de rug, het verlof heeft deugd gedaan. Maar tegelijkertijd is het van de BBQ in juni geleden dat we onze Meutekesleden nog eens terug gezien hebben. En vandaag belooft het een prachtige wandeling te worden.

We vertrekken met een streepje zon, en alhoewel de voorspellingen zeggen dat orkaan Bertha op komst is, is daar niets van te merken. Het zou nu fase geel zijn. En na vier uur wordt het fase oranje. Het zal weer een nieuwe manier zijn om de kracht van een onweer kleur te geven, want het zegt ons niet veel. En als dit zonnetje fase geel is dan moeten we niet bang zijn van fase oranje.

En zo denken er meer over. Onze meutekesleden komen van overal toegestroomd. Limburgers en West-Vlamingen zijn het langste onderweg. Er is zelfs een koppel Nederlanders bij.

We verzamelen bij het Lekker koeike http://www.hetlekkerkoeike.be/ voor een kop koffie, van zodra we voltallig zijn rijden we een km verder met de wagen tot aan het fort van Oelegem waar onze wandeling al direct in de bossen start.

Robin en Angelique hebben de wandeling in elkaar gestoken, Angelique neemt de C-groep voor haar rekening en Robin zal de B-groep leiden. Maar eerst stappen we een flink stuk samen.

Er zijn enkele nieuwkomers (zie onderaan bij de opsomming), sommigen zeggen al dat het maar een eenmalige wandeling zal zijn op uitnodiging van een meutekeslid. Die hoeven we dus niet in te schrijven als lid op onze CavjesID. Anderen willen al onmiddellijk lid worden van ons clubje. We zien wel, wie zijn lidgeld van 8 euro stort staat volgende keer op de cavjesID. Een eerste keer stap je steeds vrijblijvend mee. Je moet de zaak toch kunnen uittesten. Alle info over lidmaatschap op de website.

Onze cavjes zijn weer vol ongeduld om het zonder leibandje te kunnen doen. En dat laatste wordt door een drietal reutjes wel erg letterlijk genomen. Fanny heeft drie weken geleden haar regeltjes gehad. En dat is hen niet ontgaan, de juffrouw wordt belaagd door bewonderaars, en het is omdat haar eigenaars niet beter wisten dat wij dan maar onze reutjes vastleggen. Volgende keer een weekje langer wachten want haar Chanel nr 5 zat duidelijk nog in haar vachtje! De drie musketiers hebben er alles aan gedaan om haar te veroveren, het uitrekken van baasjes arm was daar zeker bij, doen alsof we een handicap hebben en gaan liggen voor dood tot de prinses dichter bij is, was ook een van de truckjes. Elkaar de loef afsteken en stoer doen hoorde er ook bij. Ze zijn slimmer dan we denken…maar ruzies voor een teefje kunnen we missen als tandpijn, dus teefjes voor en na hun looptijd zijn gewaarschuwd! volgende keer lopen de reutjes ook los en kunnen jullie op de arm.

Tot hiertoe niets te merken van de negatieve weersvoorspelling. Het zonnetje schijnt en als het achter een wolkje kruipt is het nog lekker warm en niet te heet.
De B- en de C-groep stappen toch ruim 4.5 km samen, wat inhoudt dat de C-groep wel een tandje moest bijsteken. Normaal wandelen zij op eigen tempo, wat gerust trager dan recreatief kan genoemd worden. Dan volgt onze middagpauze in de Lievekenshoeve. Op de gevel staat geschreven “verzorgde snacks” maar blijkbaar waren ze onderbemand en konden we enkel croque monsieur krijgen. Die was in een mum van tijd uitverkocht, dus werd een broodje voorgesteld. Wie zijn boterhammetjes bij had, had weer groot gelijk! En terwijl we onze pauze nemen worden de hemelsluizen open gezet. Het valt er even in bakken uit, om dan weer even plots om te slagen naar een zonnige hemel. Maandagmorgen zal blijken dat heel die heisa over de storm Bertha te verwijzen valt naar een glas water. Veel meer dan wat ondergelopen kelders waren er niet. En gelukkig maar. Die fase geel en oranje waren duidelijk overroepen.

We kunnen weer verder stappen en nu er plassen zijn kunnen onze deugenieten pootje baden. Groot jolijt voor de cavjes, wat minder voor de baasjes en vrouwtjes. Straks wordt dat weer een badje voor we in slaap vallen in ons nestje. Het landschap is prachtig, de bossen heel mooi, zoveel groen nog in de rand rond Antwerpen. Het mag gezien worden. Bijna heel de wandeling lang konden onze cavjes veilig loslopen.

Tijd voor de groepsfoto en daarna splitsen we. Dit verslagje eindigt bij de C- wandeling die nog 1.5 km stappen voor ze aan een grote ijskreem kunnen beginnen bij het Lekker Koeike.


Verslag B-groep door Robin, volgt nog…

Deden mee : Benji, Bink en Wiske, Charlie, Charly2 en Jelle en Roebie en Timo, Juul, Julie en Roos, Kizzy en Casper, Mana en Kyra en Lila en Noya, Nesta, Pinky, Prince, Flor en Elco, Bo2, Witse en Fanny.

Nieuwkomers : Maddy uit Schoten, Eliza uit Nederland, Charlie uit Herentals, Sjarel uit Eeklo en Gizmo en Max uit Antwerpen