Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Turnhout 13-04-2014

Verslag : Fabienne Beguin en Anita Proost
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Aimée Roggeman, Robin De Ridder, Fabienne Beguin, Jull Huyts, Rita Deridder, Chris Verboven

Turnhout Vennekenswandeling
Organisatie : Fabienne en Anita

Verslag door Fabienne :

Vandaag was het dan zover.  De wandeling van Turnhout. Eigenlijk een herkansing, want die van enkele maanden geleden was totaal uitgeregend.  Eigenlijk konden we toen van een zondvloed spreken…

De wandeling moest aangepast worden want…  de eigenaar van Taverne Zwart Water had ervoor gezorgd dat hij zijn café in brand had gestoken.  Daar kan dus niemand meer terecht. Spijtig want het was toch een “curiosum” om er even binnen te lopen….

We hadden afgesproken om half 11 samen te komen en te vertrekken omstreeks 11 uur.  Rond kwart voor 10 vertrokken wij naar de afspraak om daar 15 minuutjes later al vast te stellen dat we niet de eerste waren.  Er waren al tientallen aanwezigen, Aimée Roggeman uit Aalst was er zelfs al een uur aan het wachten.  Afspraakuur foutief gezien…  Het Vennekenshof was ook nog niet geopend, een telefoontje later werd er speciaal voor ons open gemaakt.  We konden naar het WC én de warme koffie stond snel klaar. De opkomst was groot, zeer groot.  Bij onze Meute tellen we alleen de hondjes, en die waren in totaal met 30 voor de beide wandelingen, B-groep de langere afstand en C-groep de kortere afstand.

We verwelkomen ook enkele nieuwkomers : Adoptantje Nesta uit Deurne (A’pen) die voor de eerste keer een wandeling mee doet, Yuna uit Westerlo, Faelyn uit St Lenaarts, en Zipo uit Schilde die op het einde van de wandeling kwam inschrijven voor een nieuw seizoen.

Rond 11.10 uur was iedereen er en konden we vertrekken.  “Grote” en “Kleine” wandeling samen vertrekken om iets later te “splitsen”.  Bij de splitsing kreeg ik telefoon van Anita.  Bo kon echt niet verder. Blijkbaar had hij water geroken en was hij in een gracht gesukkeld. Vermoedelijk heeft hij zich pijn gedaan bij het uit de gracht kruipen.  Hij kon echt niet verder.  Gelukkig was daar een reddende engel die ons weet wonen, vriendin des huizes … en heeft zij Bo naar huis gebracht.  De auto werd opgehaald, (dankuwel onbekende taxichauffeur), Bo werd met de hulp van deze onbekende toevallige passant in de auto geholpen… en Bo had een chauffeur naar huis.  Thuisgekomen werd hij binnengelaten en ging hij dankbaar in zijn mand liggen.  Voor hem is dit de allerlaatste wandeling in groep geweest… ook al was hij gisteren prima en heeft hij zelfs goed gespeeld…  overmoed…  hopelijk is hij morgen weer de oude…  Door zijn slechte heupen kan hij niet meer mee…  we sparen hem liever…

We namen een splitsing, de korte wandeling ging naar rechts, de lange naar links…  en we verlieten de bekende zandwegen.  Voor buggy’s véél makkelijker, een enkele auto en fietser gezien, en voor de rest weidse velden…  de gure wind (het enige minpuntje) kregen we er gratis bij.  We hadden geluk met het weer, vorige week werd er nog kans op regen voorspeld, het was stralend weer!  Een vest was bruikbaar, maar we hebben zon, zon en zon gezien.
Iets later doken we weer het bos in en lieten we de betonwegen achter ons.  Louis ontdekte een mooie waterplas en kon het niet laten om onze woefkes een verfrissing aan te bieden.  De groepsfoto van onze B-groep werd daar getrokken.

Iets later kregen we te horen dat de “C-groep” nog maar 700 meter te gaan hadden voor hun rustpauze.  Dat wilde zeggen dat wij, met iets meer dan hun dubbele afstand, hen aan het inhalen waren.  We kwamen er dan ook samen aan.
In de Klein Engelandhoeve http://www.kleinengelandhoeve.be/ zagen ze ons binnenkomen en werd hulp ingeroepen om ons toch iets vlugger te helpen.  Blijkbaar stond er vandaag maar één persoon achter de kassa en … onze groep was toch wel groot.
Nadat de dorstigen gelaafd waren en de WC’s gebruikt… gingen we verder.  Nu werd er meteen opgesplitst…  Fabienne vroeg aan de deelnemers “de avontuurlijke kant? of de makkelijkere kant… ”  Enkele deelnemers van de vorige wandeling wisten wat ik bedoelde… en we vermeden het extra modderige gedeelte door een stukje van de wandeling te “dubbelen”.  We maakten nog een mooie omzwerving via een bos met vennen… om dan terug te keren naar het Veldekenshof http://www.veldekenshof.be/

De uitbater had een zaaltje voor ons in orde gemaakt dat we al snel vulden.  We kwamen er 20 minuten later aan dan de mensen van de C-groep.
Een pannenkoek werd gesmaakt, de pintjes en de koffie ook…  Sommigen hebben er ook een hapje kunnen eten. Voor mij was dit een geslaagde wandeling, aangename wandelaars en sterren van woefkes.  Die hebben het grootste deel van de wandeling los kunnen lopen, werden braaf aangelijnd in de bossen en Bink… die heeft de liefde van zijn leven leren kennen.
Enig minpuntje was Bo…  We hopen dat hij morgen beter is…  Duimen omhoog!

Afstand volgens gps gsm: bijna 13 km, we waren 3.26 minuten onderweg waarvan we 2.30 hebben gewandeld.

 

Verslag door Anita

Nadat we van de grote groep afsplitsten, gingen we onze eigen weg.  Enkele cavjes, waaronder ons Sammeke hadden er duidelijk géén zin in en wilden rechtsomkeer draaien… daarom ging ik, Anita, achteraan lopen en gidsen.

Zo bleef de groep ook beter bij elkaar, telkens we aan een kruispunt kwamen, kwam ook de hele groep terug bij elkaar.  Net als een harmonica eigenlijk.  Soms vroeg de voorste “welke kant?” en dan gaf ik de richting aan.  De meeste mensen vonden het tempo veel gemoedelijker dan wat ze eerder hadden ervaren hadden tijdens een andere wandeling.  Iedereen kon volgen.  Ook voor de 4 buggy’s bleek deze route goed “te doen”.  We hadden natuurlijk ongelooflijk veel “chance” met het weer én met het feit dat het in deze regio al weken niet meer geregend heeft.

Onderweg kwamen we een dood egeltje tegen, duidelijk met de geur van Chanel N°5 overgoten.  Sommige van onze cavjes aarzelden dus niet om dit dure parfum ook over hen te laten komen.

We wandelden via bos en veld naar de Klein Engelandhoeve waar we gelijktijdig met de andere groep toekwamen.  We konden met zijn allen binnen zitten, sommigen verkozen om buiten in het zonnetje plaats te nemen… al moet gezegd worden dat het aangenaam zitten was, binnen, buiten het bereik van de wind.

Na de tussenstop gingen we verder, een stukje route gedubbeld (woefkes moeten kunnen loslopen) richting Veldekenshof.  Ditmaal waren we er een 20 minuten eerder dan de andere groep. Het zaaltje

Deden mee : Benji, Bink en Wiske, Charly2 en Jelle en Roebie en Timo, Joe en James, Juul, Kizzy en Casper, Laika2 en Bengo en Mira, Liesl, Milo2 en Spot, Pinky, Quincy, Sammeke en Bo en Flor, Snoopy en Ayla, Witse en Fanny.
Nieuwkomers : Nesta, Yuna, Faelyn, Zipo