Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Herne 09-03-2014

Verslag : Chris Lamers/Angelique Francke
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Rita Deridder, Robin De Ridder, Kristien Ghys.

Herne Kriek- en Mattentochten, Gastclub De Marktrotters

Verslag C-groep Chris

Officieel is het nog winter, maar voor ons is het zomer. De voorspellingen zeggen 20 graden en meer, dus gaan we ons daarop kleden…

Wiske nog eens geschoren zodat ze het niet snel warm krijgt, Bink is goed geborsteld, weg zijn wij.

Herne is behoorlijk ver, wij rijden er vanuit Brasschaat een uur en 15 minuten over. Voor onze Limbrugers is het nog verder. Maar als het zonnetje schijnt lijkt alles veel rooskleuriger en de afstanden lijken dan korter. Nergens oponthoud, behalve in Herne zelf. Wij komen aan om 10:00 en parkeren is dan al een ramp. Iedereen wilt wel van het zonnetje genieten en er is behoorlijk wat volk, en geen weide waarop de auto’s kunnen staan. In het dorp dan maar, al geeft dat hinder aan de inwoners.

Een enorm grote zaal staat op ons te wachten, plaatselijke zelfstandigen bieden hun koopwaar aan, appels, mattentaarten, honing enz…Bij inschrijving ontvang je ook een knapperige appel, gezond snoep voor onderweg. Er is ook een stand met heerlijk ruikende braadworsten. Maar daar is het om 10u nog wat vroeg voor. De zaal is erg groot, dus wandel ik ze even af op zoek naar verloren meutekesleden. Ik vind idd cavjes, en bij de vraag of ze bij ons horen krijg ik iedere keer te horen : nog niet maar we komen om in te schrijven. De lente kriebelt, dus kriebelt het ook in de wandelbenen. En de nieuwkomers schrijven in. We verwelkomen Ziggy uit Kruibeke, Lizzie uit Liedekerke, en een oude bekende die na enige jaren afwezigheid, weerkeert naar onze groep : Basil en Zusje.

De nieuwelingen kiezen, bij wijze van proef, eerst de korte afstand. Volgende keer zien we wel verder. En alhoewel wij met Bink en Wiske erg graag de lange toer hadden gedaan, dwingen familiale verplichtingen ons om de korte afstand te nemen. We mogen tenslotte niet vergeten dat de terugrit naar huis ook nog eens een uur en een kwart in beslag neemt. Dus ik kan enkel verslag uitbrengen van het gedeelte dat ik zelf heb meegemaakt, mogelijk volgt er nog een verslag van iemand uit de B-groep, wie weet…

Als we willen vertrekken merken we dat iemand zijn echtgenote en dochter kwijt is. Het is eens wat anders dan een weggelopen cavaliertje! Geen gsm bij, maar geen nood, wij hebben WEL een gsm bij. Verdorie, ik ken haar nummer niet van buiten….daar moeten we volgende keer wat aan doen. Liefde is : haar gsm-nr van buiten kennen. Dus als straf honderd keer schrijven Guido! De verloren familie duikt op en we kunnen vertrekken. Een deel van de wandeling lopen we nog samen, en net voor we splitsen maakt Robin de eerste groepsfoto. We wuiven de B-groep uit en stappen verder. Onze cavjes kunnen al loslopen op de paadjes. De nieuwkomers Basil, Zusje, Ziggy en Lizzie worden uitvoerig gekeurd door de rest van de bende, en goedbevonden. Cavaliertjes maken daar nooit problemen over, een rasgenoot is voor hen onmiddellijk familie en wordt in de groep opgenomen. En de nieuwkomers overwinnen heel snel hun schrik van de grote hoop.
Jassen gaan uit, zonnebrillen op, we stappen in het pajottenland met zijn wijdse landschappen en snuiven zowaar de lentelucht. Alles is een maand te vroeg, het botten van de bomen, de bloesem van de meidoorn, en ons blote armen.

We babbelen er op los, wisselen weer nieuwtjes en vakantieadresjes uit. Voor we het goed en wel beseffen zijn we aan een schooltje voor de tussenstop. Banken op de speelplaats nodigen uit om te zonnen. Onze cavjes kruipen onder de bank want zij hoeven geen vitamientjes D op te doen. De boterhammetjes worden in de open lucht een picknick. De pint smaakt.

Het laatste stuk van deΒ  wandeling is door een woonwijk en dan arriveren we weer op de startplaats waar de braadworsten nog steeds goed ruiken. De organisatie is heel goed, alles te verkrijgen, plaats genoeg om te zitten, genoeg toiletten. Prima geregeld.

Verslag B-groep Angelique

Het belooft weer een zalig mooie dag te worden!
Vogeltjes zitten te fluiten in de boom op zoek naar een plekje om te broeden, de eerste knopjes gaan reeds open in de bomen, de zon komt al flauwtjes de mist verjagen.
Alle tekenen van een komende mooie dag zijn aanwezig.

Na een wakker makende douche, klein ontbijt en tas koffie kunnen we vertrekken voor 1u30 rijden richting Herne.
Het was even zoeken naar een parkeerplaats. Maar in het kleinste plekje wringt mijn stoere ridder zijn ros wel tussen πŸ˜‰
Louis, Martha, Jean en Rita kwamen gelijkertijd aan en in een troep lopen we richting de grote sportzaal.
We mochten veel complimenten ontvangen over onze mooie lieverds <3

Daar werden we super goed ontvangen! Heel tof dat de organisator van de wandeling ons welkom kwam heten!

Er was na ongeveer 10 minuten stappen al een splitsing.
Tijd voor de groepsfoto, afscheid nemen en stappen maar, de mooie omgeving in.

Het was een heel mooie wandeling langs verharde wegen en door de weiden heen.
Daar konden de hondjes echt naar hartelust loslopen. Ons Roos was echt in haar nopjes en Julie die loopt lekker mee tussen buggy en ik πŸ™‚
Regelmatig eens een korte drinkstop om de dorstige hondjes te lessen, het was al warm voor hun…

De eerste tussenstop kwam in zicht rond de 6 km we hadden toen al bijna 2uur gestapt. Het was dus een rustige stappass dat we deden πŸ™‚
Lekker keuvelen en dollen in de zon op de speelplaats van een plaatselijk schooltje πŸ™‚

Nadat we ons drankje en bokes binnen hadden zetten we de pas weer verder, langs mooie wegen en weide padjes.
Het was deze keer echt wel een hondenlosloopvriendelijke wandeling vond ik πŸ™‚
Dat vonden de Benji en Charlie ook… De liefde tussen hun was weer super groot πŸ™‚
Het was ook fijn om nog een tussenstop tegen te komen.
Daar konden we dan wel een mattetaart of broodje eten. Vorige stop was op de middag en alles was reeds op en moest bijgevuld worden.

Nog een klein stukje en we hadden een 11,6km in de kuiten.
Het was heerlijk om de stralende zon op je huid te voelen. Te genieten van je rondhuppelende schatten. Te kunnen lachen en kneuvelen met je lieve vrienden.

Het was een vlug afscheid daar het in de zaal te warm was en buiten je niet kon zitten.

In april en mei zal ik er niet bijzijn en ga deze groep echt missen.
Tot de volgende keer
Dikke kus van Angel en heur ladies

Deden mee : Benji, Bink en Wiske, Charly2 en Jelle en Roebie en Timo, Julie en Roos, Kizzy en Casper, Belle en Kwispel, Milo en Spot, Snoopy en Ayla, Woody en Tina.
Nieuwkomers : Ziggy, Lizzie, Basil en Zusje