Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Laiko

Laiko01122013A Laiko01122013B Laiko10122013a Laiko10122013b

Ter adoptie aangeboden op 9 december 2013

INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN OP 11 JANUARI 2014

LAIKO IS HERPLAATST

Naam : Laiko
Geboortedatum : 18 juni 2007
Geslacht: Reutje
Kleurslag : Ruby
gesteriliseerd/gecastreerd : neen
vaccinaties : in orde
Kinderen : prima
Katten en andere huisdieren : prima
Jachtinstinct : neen
Zindelijk : ja
Gewicht : 9.5 kg
Schofhoogte : 35 cm
Voeding : droge brokken, geen merkvoorkeur. Gezonde tafelresten.

De omstandigheden :

Het zit namelijk zo, ons laikotje is een heel lief hondje. Hij doet geen vlieg kwaad. Hij plast ook nooit in huis en maakt niets stuk,echt een heel braaf hondje waar je heel veel liefde van krijgt. Sinds wij een zoontje hebben huilt hij heel veel en jammert hij hele dag.Wij hebben hier een tijd laten overgaan, maar komen tot de constatatie dat hij hier niet meer gelukkig is. Hij vraagt heel veel aandacht, wat ook normaal is. Wij gaan 3 x per dag met hem wandelen, maar moeten voor de rest ook werken en ons zoontje verzorgen .Wij hebben ook nog een tweede hondje maar deze vraagt niet zoveel aandacht.wij zoeken iemand die beter kan zorgen en meer aandacht kan geven aan ons laikotje. Hij verdient dat en heeft dat nodig. Het is momenteel voor ons heel moeilijk om te gaan werken, voor ons zoontje te zorgen en de nodige aandacht aan onze laiko en pekky te geven. Als ik binnenkort terug fulltime moet gaan werken, gata dit nog verergeren. Wij wonen ook op een klein appartementje door omstandigheden. Wij willen graag dat hij terechtkomt bij iemand die veel met hem kan gaan wandelen (dit is het liefste wat hij doet) en hem goed verzorgd. Het is een heel sociale hond, ik weet dat hij zich kan aanpassen aan iemand die goed voor hem is.
Ik zou hem niet graag naar een asiel brengen want dat vind ik echt verschrikkellijk.

De pluspunten van Laiko

Heel lief en aanhankelijk, speels, graag bij kinderen (vanaf kleuterleeftijd) geen probleem met katten en andere huisdieren. Loopt mooi aan de leiband, is gehoorzaam en zeer goed verzorgd. Heeft geen frustraties opgelopen in het verleden, maar voelt zich nu niet meer numero uno.
Extra info

De da van Laiko werd door ons gecontacteerd en hij is gebonden aan een deontologie en mag niets verzwijgen. Laiko heeft een lichte vorm van epilepsie waarvoor hij elke dag een pilletje krijgt. Dat is zeldzaam bij een cavalier. De kosten hiervoor zijn slechts 2 euro per maand. Hij zou dus geen last meer hebben maar moet die pilletjes wel heel zijn leven lang nemen. Hij heeft met zijn 6 jaar een lichte hartruis, te weinig om medicatie te moeten nemen. De kwaaltjes die hij heeft zijn niet verontrustend en staan een normale levensverwachting niet in de weg volgens dezelfde da.

De werkpunten bij Laiko

Of we dit werkpunten kunnen noemen, daar twijfel ik aan. Hij vraagt de normale aandacht die een hond verdient. Wie hem dit geeft heeft helemaal geen werkpunten te overwegen.

Wij zoeken :

Laiko is een appartement gewend, maar ook het gezelschap van een ander hondje. Het zou geweldig zijn als hij bij zijn nieuwe eigenaars een tuin en/of een kameraadje zou hebben. Het mag ook zonder kameraadje, maar dan graag een baasje/vrouwtje dat niet full time werkt en zich met hem kan bezig houden.

LAIKO HEEFT ZIJN GOUDEN MANDJE GEVONDEN !

DSC07553 DSC07554

Woensdag 29 januari 2014

Nota van adoptiebemiddelaar Chris

De gelukkige nieuwe eigenaars van Laiko zijn Etienne en Dominique. Zij werden uitverkozen door de huidige eigenaar van Laiko omdat ze zoveel ervaring hadden met de adoptie van Caramel. Het zijn mensen met een eindeloos geduld. Wie daar graag meer over weet kan het adoptiedagboek van Caramel lezen : klik hier
Donderdag 30 januari 2014

Verslag van Dominique

Vol verwachtingen reden wij gisteren naar Zwijndrecht om Laiko op te halen.
Hij bleek een stoere jongen vol zelfvertrouwen te zijn,die een echte “coup de foudre”kreeg voor ons Caramel. Caramel die niet zo op verandering is gesteld,bleek terug wat bang te zijn.

Na het tekenen van de adoptie papieren en al de nodige uitleg,nam Cindy met pijn in het hart afscheid van haar Cavje.Laiko keek niet om,enkel Caramel was van belang. Maar………………………..al gauw,wou Laiko alsmaar rijden met ons Melleke. Hier thuisgekomen,bleef het zo,gedurende uren. Caramel gromde, maar hij trok er zich niks van aan.
Jeetje…………..paniek,wat hebben we nu gedaan?

Etienne zowel als ik kregen serieuze stress.Ondertussen kreeg ik een lange mail van Chris met raad.Ook in het geval van ons Caramel (4 jaar geleden)heb ik de raad die ik kreeg opgevolgd,met goed resuultaat;
Niet tussenbeide komen!!!!!!!!! pffffffffffffffffffffffffff Ocharme mijn caramelleke,steeds kon ze op onze bescherming rekenen. Nu niet,zo hard en moeilijk bleek het. Maar we hebben volgehouden,en gisteravond knapte ze naar de jongen die wou vrijen. Tot 2x toe en hij droop af. Wat een opluchting! Zou alles toch nog goed komen?

Dan volgde het probleem van de nacht. Laiko kent geen bench en Caramel slaapt op bed.Tja na overwegen met elkaar, toch besloten om hen beiden in bed te nemen. Caramel ging zoals gewoonlijk aan ons voeten liggen en viel als een blok in slaap. Doodmoe was ze van Laiko zijn gedoe. Hij was vrij onrustig, op en af het bed, niet stil liggen en niet slapen. Rond drie uur ’s nachts is hij beginnen janken. Wij aaiden en spraken lieve woordjes, maar dat hielp niet. Ocharme de lieverd.
Etienne is er dan mee naar de living getrokken en hij kalmeerde.

Rond 4.30 werd ik wakker,en wie lag er naast mij???? Laiko op Etienne zijn plaats, heel rustig aan het slapen. Deze morgen opgestaan, en we waren verbaasd een lieve rustige, kwispelende Laiko te zien. Dat is dus geweldig. Ik denk dat wij er een fantastische kameraad zullen bij hebben.

Tussen hem en Caramel is alles nu ook rustig. Godzijdank!

Om 10.45 afspraak bij de dierenarts.Alles is ok, hij weegt idd 9.500. Hij heeft een lichte hartruis, maar verder ziet hij er gezond uit.

Zo dat was het voor vandaag
Vrijdag 31 januari 2014

Vorige nacht is alles goed verlopen.de hondjes lieten ons slapen;Laiko is wel een paar keer gaan rondlopen,maar kwam steeds terug.
De vrijdag is hier een dag met enorm veel volk ,die over de vloer komt.
Amaai,zo een voorbeeldige jongen.Lief tegen iedereen……..en genieten van de aandacht dat hij deed.

We zijn begonnen om zijn voeding gelijk te schakelen met die van Caramel.Want hij is gewend om veel bookes te eten.Bookes krijgt hij nog als wij eten.
Mooi tafereel,twee honden en 2 poezen die samen zitten te schooien als wij aan het eten zijn.Op dat punt is het hier hetzelfde als met Bazielke.

Hij loopt goed aan de leiband en zit graag in de auto.Eerlijk gezegd,Etienne en ik hebben nooit verwacht dat het zo vlug en zo goed zou verlopen.
Hij heeft nu ook ons hart gestolen,en we vertroetelen hem,net als ons Caramelleke. Vanavond zijn ze efkes alleen,en komt zeker goed. Laiko en Caramel zijn zichtbaar ook vriendjes aan het worden. Samen in onze tuin lopen vinden ze beiden heel leuk.

Hopelijk krijg ik hem ook zover dat hij interresse krijgt in speeltjes,want blijkbaar kent hij dat niet.

Tot morgen iedereen en geniet van jullie weekend
zaterdag 1 februari 2014

Dag dagboeklezers,

Het is veel moeilijker om een dagboek van Laiko te maken of destijds van Caramel.Gewoon,omdat alles op wieltjes loopt. Vorige nacht, geen enkel probleem. Hij schakelt gemakkelijk en zonder problemen over op dezelfde voeding als Caramel. Het is wel jammer dat hij het droogvoer laat staan.
Schooien kan hij als de beste,als wij aan het eten zijn. Van zodra de koelkast open gaat,is hij er ook.

Met onze Sibeau(onze oudste poes)vandaag een besnuffeling langs beider kanten en ook dat is goed verlopen.Toen ik daarstraks aan de keuken tafel plaatsnam(Etienne is naar een receptie)zat Sibeau onder tafel op een stoel. Laiko kwam bedelen achter een stukje boterham, en toen schoot de poot van de poes wel uit. Pff…………wie is hier de baas???? De tijd zal het uitwijzen.
Tegen mijn andere poes voelen Caramel en hij zich sterk. Ze zitten er regelmatig eens achter. Met Baziel was dat net hetzelfde.

Laiko loopt dolgraag in de tuin.Ik denk dat bijna elke plant, pot of muurke al een handtekening kreeg, met Laiko als naam. Zelfs als het regent.
Bij Caramel als het regent is het vliegensvlug plassen en weer binnen.

En ik moet zeggen,ik heb het momenteel heel druk,wat mijn werk betref. Als ik achter mijn bureau zit, komt Laiko regelmatig eens met zijn voorste pootjes tegen mij staan, dat is dan het zoveelste knuffel moment.

Wat gebeurt er dan met mij???? ………………………….. smelt,smelt,smelt

Tot morgen

zondag 2 februari

Vandaag een krap op mijn neus,onvrijwillig door Laiko.
Ik leg mij in de zetel en Caramel kwam zo rap of tellen, op mijn buik liggen. Laiko stond beteuterd te kijken ……. en in de plaats van ook op mijn buik of benen te springen,springt hij hoger; en lap met zijn achterpoot heeft hij mijn neus mee.Zou hij een beetje jaloers worden??? Heb ik anders nog niks van gemerkt;

Ondertussen maakte hij ook kennis met een paar studenten(zijn er niet veel,want de examens zijn pas gedaan)en die vinden hem super schattig. Deze namiddag zijn er 2 van mijn kleinkinderen gekomen (11 en 8 jaar)en dat gaat ook prima.

Ik maak me enkel wat zorgen,omwille dat hij soms jankt,als je hem verzet in de zetel,soms bij opnemen of bij bepaalde bewegingen; of wel is hij enorm kleinzerig(een neuteke) ofwel is er toch iets. De dierenarts, vindt bij manipulatie niks dat erg is. Enkel bij het achteruit strekken van een poot reageerde hij een beetje. Dit houden we in het oog.

Lieve mensen,geniet nog van jullie avond,en vertroetel jullie diertjes maar goed.

Maandag 3 februari 2014

Laiko begint zich meer en meer te hechten aan ons en wij aan hem. Dat is overduidelijk. We zijn een lange wandeling langs de Schelde gaan maken. Vindt hij super leuk, maar bij thuiskomst was hij serieus moe.

Caramel beschemt een kauwbeentje met gegrom en tot hiertoe leek Laiko er geen aandacht aan te besteden. Maar sedert gisteren beschermt hij ook het zijne. Hij heeft er zeker een uur mee bezig geweest. Tof is dat!!!
Ik hoop dat hij uiteindelijk ook interresse in een speeltje zal krijgen. Tot hiertoe lukt dat niet, wat ik ook probeer.
Mocht er iemand een tip hebben,dan hoor ik die graag.

Gisteren avond moest ik naar een technische opleiding, en je voelde echt hoe blij hij was bij mijn thuiskomst.
Uitbundigheid bij de beide cavjes
Vrijdag 7 februari 2014

Beste dagboeklezers,ik ben een paar dagen te laat.Maar en is hier geen enkel probleem met onze vriend.Na het weekend,wordt het wat rustiger voor mij.Opleidingen en vergaderingen,in verband met de nieuwe collectie zijn dan achter de rug.
Volgend weekend zijn het mijn opendeur dagen.Caramel heeft er een hekel aan dat er zoveel volk langskomt.Ik weet zeker dat Laiko er enorm zal van genieten,al die aandacht krijgen,is echt iets voor hem.

Hij is een geweldige lieve hond ,echt een leukerd. Hij krijgt af en toe wat interresse in zo een honden touwke,maar is gering. Zit en af kent hij goed,blijf veel minder.Dit zal hij geleerd hebben op de hondenschool,zoals zijn vorig baasje vertelde; Alleen jammer,dat een balleke hem niks zegt tot hiertoe.Nochtans leren ze apporteren op de training.

Ik ben al veel uithuizig geweest voor het werk. Etienne zegt,dat hij dan een poos aan de deur blijft zitten. Als ik vertrek,en hij kan niet mee……………..amaai die blik. Maar de mama komt steeds terug,en dan word ik ontvangen door twee super enthousiaste cavjes.Steeds krijgen ze dan iets lekkers van mij; En tijdens mijn afwezigheid,krijgen ze alle aandacht die nodig is van Etienne.

Wij hebben echt geen spijt van onze adoptie.

Volgende week ,zien jullie een paar foto’s

Zondag 9 februari 2014

Ik heb schitterende opendeurdagen achter de rug en ik ben doodop,Ik kan u enkel maar zeggen,dat Onze Laiko,net zoals ik verwachte,genoten en genoten en genoten heeft;

Aandacht en gestreeld worden langs alle kanten,zijn staart kwispelde gans de tijd!

Nu slaapt hij,want net als ik ,is hij moe………..

Woensdag 12 februari 2014

Alhoewel ik geen nieuws heb,wil ik jullie laten weten,dat alles hier prima verloopt.laiko voelt zich hier heel goed.

Hij is de lieveling aan het worden van de studenten,hij gaat in de keuken liggen,als zij aan het eten zijn.Mijneerke krijgt daar dan ook de nodige aandacht en af en toe valt er wel iets van de tafel denk ik.

Caramelleke volgt hem af en toe,wat ook een pluspunt is.

Momenteel ligt hij hier aan mijn voeten,wat hij veel doet,als ik achter mijn bureau zit.

Van zodra ik lief praat tegen hem,draait hij zich op zijn rug en blijft liggen.Daarmee toont hij aan,dat strelen op zijn buikje deugd doet.Leuk om te zien

Maandag 17 februari 2014

Laiko doet het schitterend!!!

Gisteren ben ik met hem en Caramel naar het bos geweest.Ik twijfelde……………….eerst liet ik zoals gewoonlijk Melleke vrij lopen.

En ik riskeerde me om hem ook vrij te laten, hij genoot er echt van en liep niet weg. Fantastisch is dat!!!!!

Ikzelf en mijn 2 lieverds maakten er een super leuke wandeling van. Bij thuiskomst kropen ze in de zetel bij het baasje. Laiko legt dan steeds zijn kop op Etienne zijn been, net als Baziel

Maandag 24 februari 2014

Met het zonnetje die van de partij was het de ideale moment voor een mooie wandeling.Ook daar,is er geen enkel probleem met Laiko,zelfs niet met andere honden die passeren.

Hij loopt heel goed mee en is de voortrekker van zijn zus.Ik gebruikte de dubbele leiband.

Zijn pootje opheffen kan hij als de beste,bijna verticaal.Een mens vraagt zich af,vanwaar blijft dat komen…….Hoeveel keren?????????? dat kan je niet bijhouden

Bij thuiskomst,heb ik mij wat op de zetel gelegd.Caramel ging bij de papa liggen,en Laiko kwam echt in mijn arm liggen.Zalig gevoel is dat.

Hij is een schatje en we zijn blij dat hij bij ons is terecht gekomen.

VOOR FOTO’S VAN LAIKO VANAF NU HIER KLIKKEN
Woensdag 26 februari 2014

Vandaag bij het wandelen zoals steeds weer alles ok.

Het is al zover gekomen,dat als ik of Etienne ergens naartoe moeten,dat meneerke hem wat zet te janken.

Meerijden met de wagen is ook zijn ding.En als ik dan bv in een winkel binnen ga,zit hij mooi rustig op mij te wachten.

Het enige dat we jammer vinden,is dat hij hoegenaamd geen interresse in spelen of apporteren heeft.

Gisteren zijn de 2 chiwawa’s hier geweest.Kenji,het reuke wou spelen net als met Baziel.Laiko kwispelde,maar spelen dat zat er nog niet in;

Als het beter weer wordt,dan komen ze nog eens een weekje op vakantie.

Vandaag kregen zowel de katten als de honden een serieuze borstelbeurt.Blijkbaar heeft hij dat ook graag.

Caramel moet binnenkort naar de Kapper,voor laiko is het nog wat te vroeg

Woensdag 5 maart 2014

Een paar van de kleinkinderen zijn hier een paar dagen geweest.Met laiko en hen ging het opperbest.
Mooie wandelingskes gemaakt. Alles blijft hier opperbest gaan.

Wat wel opvalt is het gedrag van Caramel die veranderd.Ze wil meer en meer ook overal bijhoren.laiko ligt zit of staat op alle plaatsen in huis(hij mag wel niet naar boven) En van zodra ik tegen hem praat,is ze er ook.
Ze gaat ook al meer en meer in zijn omgeving zitten.Dit doet haar dus ook duidelijk goed.

En vanavond is hij echt erg gaan schooien bij de studenten.Ze zeiden”Laiko heeft duidelijk grote honger”.Hij zette zich naast hen in de keuken en begon lichtjes te janken.

Truuken om aan lekkers te geraken;zijne snoet is dan geld waard

Wordt vervolgd…