Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Spot

IMG_5589 IMG_5590 IMG_5596 Spot in de sneeuw

Ter adoptie aangeboden op 10/8/2013

Naam : Spotje
Geboortedatum : 2 november 2009
Geslacht: reu
Kleurslag : Blenheim
gesteriliseerd/gecastreerd : neen
vaccinaties : in orde
Kinderen : erg lief als hij ze tegen komt
Katten en andere huisdieren : andere honden, katten en konijnen OK
Jachtinstinct : neen
Zindelijk : normaal ja
Gewicht : 8kg
Schofhoogte :
Voeding : Brokken

De omstandigheden :

Ik heb uw e-mailadres doorgekregen van iemand die bij dierenwelzijn werkt waardoor ik vertrouwen heb in jullie organisatie.

Ik heb nl. een probleem met ons Spotje, een cavalier King Charles, reu, blenheim.

Sinds mijn dochter afgestudeerd en aan het werk is, zit ons Spotje van ’s morgens tot ’s avonds alleen. Daar hij overdag niet buiten kan (appartement) vind ik regelmatig een plasje als ik van mijn werk kom. Als ik vertrek naar mijn werk kan ik hem soms tot 2 straten verder horen blaffen en janken. Daar ik concièrge ben in een kantorencomplex wordt dit niet erg op prijs gesteld en daar zit dus mijn probleem. Daarom richt ik me tot jullie club om te vragen of daar soms iemand is die ons Spotje een goede thuis kan en wil geven en de nodige tijd heeft om hem de aandacht te geven die hij verdient.
Hij is geboren op 2 november 2009. Hij is niet gecastreerd, gechipt en heeft een Europees paspoort. Hij is lief en aanhankelijk en meestal zeer rustig. Enkel wanneer hij zijn eten krijgt draait hij rond als een tol van contentement. Hij leeft hier samen met 3 poezen en een dwergkonijn en ook andere honden vormen geen probleem. Met kleine kinderen heeft hij niet echt ervaring maar als we tijdens een wandeling kinderen tegen komen, begint zijn staartje te kwispelen en gaat hij aan het kindje ruiken, dus ik veronderstel dat dat ook geen probleem zal geven.
Ik wil hem enkel afstaan aan mensen waarvan ik enige zekerheid kan hebben dat hij een beter leven tegemoet gaat. En daar jullie kennis van zaken hebben hieromtrent richt ik me tot jullie. Zou je me kunnen en willen helpen om een betrouwbare opvang voor ons hondje te vinden.

Alvast bedankt!

Wij zoeken :

Eigenlijk zoeken we niet meer, onze leden krijgen steeds als eerste een adoptantje doorgemaild. Waarom ben je anders lid van een club niet? Meestal is iedereen goed voorzien van cavaliertjes en dan komt een adoptant in de publieke belangstelling.

Iedereen kan bij ons steunend lid worden als je ook graag al ons doen en laten wilt weten. Mee wandelen kan je alleen als één van je hondjes een cavaliertje is. Zie webpagina Wie zijn wij (klik hier)

Deze keer had Spotje geluk. Zijn vrouwtje vond het zo fantastisch dat ze Spotje nog heel lang kan volgen op onze wandelingen dat ze geen andere kandidaten meer wou. De eigenaar heeft bij ons het laatste woord als het om herplaatsing gaat. Dus gaat Spot tegen eind september naar zijn nieuwe kameraad Milo. diegene die voor het ogenblik op onze voorpagina poseert met Jaak Pijpen.

Op deze webpagina kunnen jullie vanaf dan de herplaatsing dag voor dag mee beleven aan de hand van de verslagjes die het vrouwtje van Milo gaat schrijven, samen met foto’s van de twee deugenieten.

Zondag 22 september 2013

Eindelijk is het zover. We mogen ons spotje gaan halen. Liliane en Kristien waren om 9uur bij ons en samen gingen we naar Gent maar natuurlijk met een boeing 747.

Op drie kwartier vliegen stonden we in Gent het was een snelle vlucht. We belden aan en spotje vergezeld met zijn baasje deed de deur open en onze Milo even ruiken en een lekje op de neus van spot. perfect ok goed aangenomen door onze milo.

Het is ongelooflijk dat de twee hondjes elkander verstaan.Perfecte kameraadschap. De papieren ingevuld even afscheid genomen (heel triestig) ik had ook tranen in de ogen. Maar dan vlug weg.

In de auto even de zen spray gebruiken en spotje ging liggen heeft maar 2 keer stilletjes gehuild voor de rest van het traject ging alles opperbest. de spray heeft zijn werking gedaan.

Thuis gekomen durfde spotje niet de trap op maar tijdens de dag liep milo eerst en dan spot en een beetje oefening en koekjes ging het al veel beter met de stoute trap.spotje verkende het huis de tuin alles ok voor hem.

Onze Dikkie de poes even ruiken en spot was aangenomen. verder de dag vorderde ging alles zeer goed. een toertje gemaakt rond de wijk en dan etenstijd en samen alles opgegeten niets meer over.

Milo geeft altijd likjes aan spotje die gaan dikke kameraden worden daar ben ik zeker van.

Voor de nacht geef ik 8/10 . spotje ligt op een schapenvelletje naast mijne kant van bed . een keer gehuild maar kreeg een antwoord zoals spot mag nie. en weer kwam de nachtstilte. We hebben heerlijk geslapen met ons kroosterlijk gezinnetje.

Tot morgen

Maandag 23 september 2013

Spot reeds om 7u05 wakker en actief samen met Milo (langslaper). Ze gingen in de tuin samen hun behoefte doen en dan begonnen ze te spelen. Maar Spot wou even een youp youp doen op Milo maar dat lukte niet en

Milo liet zien wat hij wilde zijn : de baas natuurlijk. Ik ben er niet tussen gekomen. Spotje is onderdanig, de grote baas is Milo. Na het ontbijt samen met de poezen is er wel een speelpartij geweest.

Spotje weet nu zijn plaats en ze zijn dikke kameraden onze twee deugenieten.

In de namiddag een wandeling gemaakt van 6km, nu kan milo gerust mee samen met spot .

Ook zijn we langs de dierenarts gegaan. Milo moest zijn inspuitingen krijgen en ook Spotje is onder de handen van de dierenarts gekropen hij heeft een inspuiting voor hondsdolheid gehad. Maar de verrassing is dat onze Spot 30gr minder weegt dan onze Milo, dus weegt onze Spot 12Kg. Struis ventje ons manneke.

Terug at home sliepen de twee heerlijk samen op de tapijt. En de nacht is zonder gejank of gehuil doorgegaan, alles verliep vlot.

Tot de volgende keer

Rita en Jean

dinsdag 24 september 2013

Onze Spot weer vroeg uit de veren. Nadat hij zijn behoefte had gedaan was het tijd om het ontbijt binnen te spelen. Spotje neemt soms eens het schoteltje van onze Milo .Maar dat mag van onze Milo, geen probleem.

Het ontbijt is een van zijn grote hobby’s en achteraf het speeluurtje met Milo.

Tijdens de dag worden wij overal achtervolgd door spot en milo . Die twee laten ons nie gerust maar dat geeft nie we praten met hen en zeggen wat we doen.

Ook krijgt spot elke morgen les van mij zoals zit, lig , staan en ja hoor het lukt al goed.Met als beloning elke keer een snoepje. Vandaag heb ik zijn penning gaan halen en heeft hij een beschermoogje van Turkije aan zijn halsband gekregen ook Milo, voor hen te beschermen.. dat zeggen de Turken dan.

Spotje loopt veel buiten en bij ons is een kantmaaier niet meer nodig. Spot eet gras op. Leuk voor ons, werk minder. maar trop is trop en dat wil ik niet, dus leer ik hem dat even af om niet alle dagen gras te eten.
De wandeling deze namiddag ging naar pepe (mijn vader) voor de eerste kennismaking. Onze pépé stond al klaar met een koekje en ja daar ook het huis en de tuin verkennen. Weer verliep alles vlotjes zijn gang.

Als avond eten krijgen ze vandaag spaghetti, dat had het vorig baasje verteld dat spot dat lekker vond. Dus alle twee hebben ze hun buikje rond gegeten.

Met hun buikje vol lagen ze te slapen op de tapijt, ze waren te moe om op te staan. De nacht is goed verlopen zoals wij het wilden en zoals het altijd zal blijven.

Spotje is een fantastisch hondje en aanhankelijk met mij en jean .

Morgen is het was en plas dag en ook strijken dus één dagje geen nieuws van ons spotje sorry

groetjes van spotje en miloke

Vrijdag 27 september 2013

Onze Spot wordt ook een lange slaper, hij staat pas op rond 9uur s’morgens.
Als ik hem niet had wakker gemaakt vandaag sliep hij zeker door tot een uur of tien in de morgen. Geen gehuil en gejank meer s’nachts.

Spotje is al goed ingeburgerd. Hij loopt vlot de trap op en af. spotje verlaat me niet. Hij weet ook al waar de snoepjes in de kast zijn. Een goede drugshond is onze spot geworden.(voor de snoepjes natuurlijk hahaha)
Tijdens de wandeling deze namiddag in Waterloosveld verliep alles naar wens. Eens los gelaten, en hij komt direkt terug op het fluitje van Jean. Om 20 uur is het speeluurtje begonnen tussen de twee rakkers.

Deze avond is ook onze kleinzoon Siebe langs gekomen om te komen slapen want morgen is er jaarmarkt in Rode.En kermis, de molens zijn gearriveerd in de week.

Allen daarheen morgen.

Slaaplekker en droomzacht

spotje xxx

Zaterdag 28 september 2013

Ola,

Het dagelijks ritueel is begonnen met hun behoefte te doen in de tuin, eten en spelen met elkaar.Onze kleinzoon Siebe is wakker en spot is hem mee gaan halen in de slaapkamer.
Spotje gaf hem een likje op de wang en klaar om met hem te spelen. dikke kameraden deze twee. Spotje is zeer kindvriendelijk geen enkel probleem met kindjes.

Dan gingen we samen naar de jaarmarkt en ook de kermis. Onze rakkers waren beiden een beetje nerveus wegens de drukte. Even iets gaan drinken en spot en milo bleven liggen aan onze voeten maar waren wel alert door de muziek en de vele mensen. Maar geen geblaf, ze bleven kort bij ons, ze waren veilig bij ons aan de voet van mij en Jean.
Maar Jean besliste om toch naar huis terug te keren met een grote rustige wandeling te maken. Eens thuis zei Jean sliepen ze onmiddellijk. En zijn tot rust gekomen.

Deze avond heeft Jean me getrakteerd op een etentje in de taverne met de twee ventjes. We waren verwonderd dat de twee; als ik zei “liggen” ze dat deden, en het avondmaal verliep prima.
Dus de twee kunnen dit aan.Thuis gekomen begon hun speeluurtje maar als ik zei we gaan dodo doen stonden ze klaar om mee te gaan naar de slaapkamer.

En de nachtstilte begon.
Rita
zondag 29 september 2013

Good morning,

Het is nu 10uur in de ochtend en onze gasten slapen nog. Ook spotje ronkt heel stilletjes en die slaapt heel diep en vast, die hoort niemand afkomen ( een zeer goeie waker amaai zeg).

Vandaag doen we niet veel want de zondag is een rustdag voor ons. Maar voor met het Meuteke te gaan wandelen staan we wel paraat en vroeg op.
Ook spotje krijgt Q10, ’s morgens gevraagd aan de da en dat mag, een vitamientje meer kan geen kwaad.

Spotje is vandaag al een week bij ons, dat gaat vlug. De tijd vliegt snel en gebruikt hem wel zeggen ze.
En zo genieten wij van onze twee rakkers die heel aanhankelijk zijn. Het ochtend ritueel is altijd hetzelfde. Behoefte en eten en dan toilet doen, d.w.z. de oortjes uitwassen met camille olie en druppels in doen voor geen oormijt te krijgen. Oortjes kammen en de staart , de oogjes eveneens kuisen met wat lopend rozenwater op een watje om geen lopende ogen te krijgen.

En wees gerust onze spot zit klaar om dit te laten doen hij vindt dit leuk. En weet je waarom? er valt dan een snoepje te krijgen.

dit was het dan,
rita

DE VOLLEDIGE FOTOREEKS VAN SPOT VANAF DAG 1, NU EEN GOEDE WEEK GELEDEN. MET FILMPJE ! KLIK HIER

woensdag 2 oktober 2013
Deze morgend is onze spot richting car-wash (badkamer) gegaan.
Een lauwe douche had hij heel graag, liet zich gewillig wassen en drogen met de haardroger. Als beloning een snoepje uiteraard.
Hij heeft ook de zetel ingepalmd , zijn kussen gebruikt hij soms eens om te gaan liggen maar meestal is de zetel de leukst plaats voor hem.
Wij liggen bijna buiten de zetel.
Met de late nazomer genieten we van de wandellingen die we maken in ons heuvelachtig dorpje.
Aankomst thuis is zeer goed gekend door Spot. Hij weet reeds waar zijn thuisje is.
Nu zijn ze moe en doen rustig elk van zijne kant hun dutje.
Spot in de zetel en Milo op de tapijt.
dit was het weer eens,
rita en jean
Het fotoboekje met de link hierboven, is weer aangevuld.

zaterdag 5 Oktober 2013
Donderdag zijn we een lange wandeling gaan maken in ons streekgebied tussen de velden en de bossen.
Langs mijne papa geweest en daar hebben ze veel snoepjes gekregen als beloning voor de wandeling.
Vrijdag mankte ons Spotje. Teruggekeerd naar de da die vaststelde dat hij misschien iets in zijn pootje had maar het kan alreeds 1 week erin zitten,
want ze ontdekte een klein gaatje die je heel moeilijk zag in het kussentje.Nu moet ons Spotje antibiotika in nemen en 2x per dag een pootbadje krijgen
met isobetadine.We kijken er naar uit hoe het morgen zal gaan met hem.
Onze Milo voelt het aan dat ons Spotje pijn heeft en blijft konstant bij hem en geeft hem lekjes.
Ik heb een voorgevoel dat het zal lukken met hem we verzorgen hem zeer goed.
Ook heeft spotje een lopend oog en moeten we die verzorgen 4x dag met die te kuisen met rozenwater.
De da heeft van in het begin dit gezien hij heeft een klein litteken in zijn oogje. We zorgen ervoor. Dat komt beslist goed.
rita en Jean
Fotolink is aangevuld.

Zondag 6 oktober 2013
Hallo,
Vandaag is onze Spot al veel beter. Hij is goed opgestaan zonder pijn aan zijn pootje.
Maar moet wel verder zijn antibiotica innemen.
Ook de commandos begint Spot goed te kennen zoals zit af blijf.
Nog een beetje oefenen en hij begint het onder de knie te krijgen.
Verder verloopt alles goed. Alle dagen voor het ogenblik hetzelfde ritueel.
Wel goed nieuws Spot huilt en jankt niet meer als hij thuis alleen is Milo blaft eens en de stilte is er.
Ook in de auto gaat het prima vlot.
tot binnenkort
jean en rita
Fotolink aangevuld.

Maandag 7 oktober 2013
Vandaag is mijn dochter komen eten en spotje vond dit fijn. Onze rakkers hebben haar graag.
OOk een filmpje waar de twee ventjes aan het spelen zijn , wie is de dominante kapoen vraag ik mij af?
Zullen we nog te weten komen zeker.
Maar alvast verstaan ze elkander.
Het verloopt heel goed met spotje.Zondag gaan we wandelen met de meutekes. Ben nieuwsgierig hoe spot zich dan zal gedragen
met de anderen.
tot zondag
rita
Fotolink aangevuld. Deze keer zit er weer een heel mooi filmpje bij ! zie link hoger op deze bladzijde.

Zondag 13 oktober 2013
Hallo iedereen,
We stonden vroeg paraat want het was toch 222km weg en weer om met de meutekes te gaan wandelen.
Alles gisterenavond al in de auto gezet;(buggy-regenjassen)
Opeens viel daar iets heel zwaar en lang uit de hemel, een regenval, en we beslisten om niet mee te gaan.
Dus nog eventjes geduld om spotje te zien.
Onze spot wou zelf gisteren niet eens naar buiten om pipi te doen.Met milo is dat geen probleem.
Dan is Jean de barmhartige samaritaan
mee buiten gegaan,maar ze waren vlug binnen.
Hen vlug afgedroogd met een handdoek en hun speeluurtje begon.In de namiddag is er niet veel gebeurd.
We hebben een peluchen beertje gekocht voor ons spotje om mee te spelen maar het lukt ons niet , ik denk dat spelen niet in zijn woordenboek staat.
Maar dat gaan we onder handen nemen, met veel tijd, met veel liefde en met veel geduld zal hij wel gaan spelen.
Gelukkig zijn we gisteren thuis gebleven wat een rotweer dit is om geen hond en geen mens door te jagen.
dit was het weer eens,
rita en jean

Vrijdag 18 oktober 2013
Hey,
Hier ben ik weer om wat te vertellen over ons Spotje.
Vandaag is er een vriendinnetje van de Limburg gekomen, het is een meisjes Loeka (teckel) samen met haar baasjes.
In het begin was het aftasten om te zien dat ze elkaar lief vonden.Maar Loeka is wel een baasje en dat weet Milo heel goed maar spot nog niet.
Met onze Spot lukte het zo niet want Loeka had eerste keuze al gemaakt en Milo ging voor. Maar ja die twee kenden elkaar al.Maar eens buiten
ging het vlotter en Loeka vond onze Spot ook een lief manneke. ze speelden alle drie samen en gek dat ze deden.
Onze Spot is zeer aanhankelijk en zeer lief en gaat liever naar de volwassenen die hem aaien en dat heeft hij graag.Spotje vraagt dan ook meer
liefde en aandacht.
Maar onze twee rakkers kunnen niet zonder elkaar. Milo is zijne beste vriend en we kunnen die twee niet meer scheiden.
Milo leert onze Spot alles aan. Milo neemt de leiding samen met ons om spotje op te voeden.En dat is het mooiste van alles.
Ze zijn alleen thuis gebleven terwijl wij eventjes de benen gingen uitstrekken in het voedingssalon. Geen gehuil en geen geblaf gehoord zeiden de buren;
de radio stond aan en onze milo en dikkie de zwarte kater waren thuis met spotje alleen. Is dat niet fantastisch ook geen vuiltje op de grond gevonden.
Spotje past zich goed aan. Maar gehoorzaamheid is nog niet te best maar dat komt wel.
Verdere foto’s en verhalen kunnen jullie bewonderen als we met de meutekes gaan wandelen.
Dit was het dan, het verhaaltje van een hondje die een gouden mandje vond.
Onze Milo en de poezen zijn dol op hem want hij is zeer lief en aanhankelijk.
Jean en Rita
Milo en Spot
tot weerziens op de wandelverslagen met foto’s
Fotolink aangevuld

zaterdag 2 november 2013
HAPPY BIRTHDAY SPOTJE

SpotVerjaardag

 

Deze morgend vroeg naar de bakker geweest om een taartje te kopen.
Hoedjes had ik al voorzien op voorhand.
Vandaag is het een speciale dag ons spotje is 4 jaar geworden.
Dit is een dag met een bijzonder tintje
ons spotje verdient snoepjes en zeker een lintje.
speciaal voor ons spotje zijne verjaardag
een kleine taart
en hij is diegene die hem opeten mag!
Happy Birthday
een hele dikke zoen
voor jou
wat moesten we anders doen
Happy Birthday
dat je nog vele jaren leven mag
jaren van veel liefde en boordevol geluk.
Jean – rita – milo
dikkie – mieke – ozzy – suske