Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke BBQ Boutersem 09-06-2013

Verslag : Chris Lamers, Fabienne Beguin
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Kristien Ghys, Robin de Ridder, Ann Therie
Filmpjes van Eline en Frederick Van de Velde.

Filmpjes : klik hier

Verslag door Chris :

Dit jaar stromen de inschrijvingen vlotjes binnen, zo vlotjes zelfs dat we al eens achter ons oor moeten krabben. Hoe gaan we dat allemaal baas kunnen? Maar we hebben ondertussen een vaste groep van medewerkers waar we op kunnen rekenen. Onze bestuursleden zijn altijd van dienst, dat is het nadeel van bestuurslid zijn, je mag wat baas spelen maar daar staat tegenover dat je present moet zijn als dat nodig is. En dat zijn we natuurlijk. Kristien verzorgt de administratie ter plaatse, Liliane heeft al de voorbereidingen ter plekke gedaan en Jef en ik beginnen al op vrijdag met de aankopen en eindigen op zondagavond met de verhuis.

En dan zijn er nog diegenen die het echt helemaal doen uit liefhebberij. Diegenen waar we elk jaar op kunnen rekenen zijn Ann en Eddy die op zaterdag komen helpen met al de bijgerechten en Fabienne en Anita die hun Vann volladen met alles wat moet verhuisd worden. Daarbij zijn die mensen dan ook nog eens heel de zondag in de weer.
Dit jaar had ik ook een mailtje gehad van Jean en Rita die absoluut een handje wilden uitsteken. En het zijn dan nog mensen met ervaring in het verenigingsleven. Dus zeggen we niet neen. Zij zijn gebleven tot de laatste minuut om alles te helpen opruimen. Ik vergeet ook niet diegenen die ons aflosten en ter plaatse insprongen bij de afwas, het versleuren van tafels en stoelen, de bediening  aan het buffet enz…

En we hadden een bijkomend probleem, Jef die de BBQ bedient is net geopereerd aan zijn knie en kan zo lang niet staan. Dus hebben we onze zonen gevraagd om het werk van paps over te nemen. En dat hebben Roel en Gunter prima gedaan, het was beslist heel heet achter die grote BBQ. Thx gasten.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij de organisatie niet had stilgestaan bij het feit dat het vaderdag was. Er zijn er namelijk twee, en wij vieren die van 19 maart. Het zal wel niet in ons nadeel geweest zijn, want de vaderkes werden gewoon meegebracht  naar de BBQ door hun kroost. Er waren ook vaderkes die hun hele kroost meebrachten. Geen slecht  idee eigenlijk om vaderdag zo te vieren.

Als de eersten binnen komen wordt de Meutekes aperitief uitgeschonken en de sfeer zit er meteen goed in. We hebben de tafels en stoelen buiten op het grasveld opgesteld, en twee plonsbadjes zorgen ervoor dat hondjes niet oververhit kunnen worden. De hapjes komen eraan. Knabbeltjes staan al op de tafels. Verleden jaar waren de mosselen een succes, dus doen we dat opnieuw. Ook de spiesjes met beuling en appel gingen vlot weg. En dan begint Fabienne aan haar wandeling voor diegenen die graag de beentjes en de pootjes eens strekken na de lange rit. Een kort toertje maar, want het is warm en we gaan niet overdrijven. Vandaag hoeven we niet sportief te zijn, het mag bourgondisch.

En dat is wel het woord dat we mogen bezigen. Het buffet is geopend en buiten worden de eerste stukjes vlees gegrild. Door de warmte heeft het buffet duidelijk meer aantrek dan de vorige jaren, sommige dingen gaan erg vlot, anderen dan weer minder. Zo leren we jullie smaak kennen tegen volgend jaar, en kunnen we kleine veranderingen invoeren waar nodig.

Er wordt gelachen en gebabbeld, nieuwe vriendschappen gesloten tussen mensen en hondjes, en afspraken gemaakt voor de volgende wandeling in augustus. Het zonnetje is van de partij, maar niet overdreven, echt perfect, beter kon niet. Cavjes rennen kris kras over het grote terrein en hebben de tijd van hun leven. Er valt dan ook veel te snuffelen.
Het eetfestijn duurt  tot Roel aan de BBQ zijn gerief niet meer kwijt geraakt. Tegen die tijd is het buffet ook flink geslonken. Tijd dus om aan de cavjesrun te beginnen.

Eerst lopen de juniors tot 4 jaar, daarna de middenmoot van 4 tot 8 jaar, en de derde run is voor de senioren van 8+.
Dominique heeft weer voor prachtige prijzen gezorgd, zij sponsort met Victoria Juwelen elk jaar onze cavjesrun, nogmaals dank hiervoor. http://victoria-benelux.com/nl/n

Er wordt gejoeld en geroepen om  de deelnemers aan te moedigen, een echte sportwedstrijd, het lijken wel allemaal papas en mamas die hun jonge spruit bij het voetbal toeschreeuwen. En er zijn er weer bij die al dikwijls gewonnen hebben wegens de rapste zijn. De Tomboones onder onze cavjes zijn dan ook heel sportief dit jaar en geven galant hun plaats af aan de volgende in rang. Het ging hen om de eer. En de volgende is natuurlijk heel blij met de mooie prijzen.

Hebben de prijzen gewonnen bij de juniors : Roxy
Bij de volwassen hondjes : Fanny
Bij de seniors : Rasco

En wie dacht dat het dan gedaan was heeft het mis voor. Want hier komt nog ons dessertenbuffet. Tirramisu, cappucinobavarois, verse fruitsla, meloen, chocomousse licht en donker, profiterolles, ijskreem  en slagroom. Heerlijk licht en luchtig met een taske koffie.

Wie dan wilt vertrekken ruimt eerst nog zijn tafel af, glazen naar de bar, het tafelblad schoonvegen en de tafel en de stoelen terug binnen op hun plaats zetten. Een grote hulp voor ons, want op het laatste zijn de vrijwilligers ook moe, en moeten we rekenen op de verse inzet van Jean en Rita om de zaken op zijn plaats te krijgen.
Wie tot het laatste bleef kan ook nog de niet gebakken vleesoverschotten aankopen aan groothandelprijzen. Op deze wijze lijdt onze kassa geen verlies. Al wat over is wordt gewoon terug gekocht door het bestuur of onze leden. De rekening is altijd zuiver en we kunnnen het ons permitteren om zeker genoeg voorraad in te doen.

Wat we dit jaar wel gemist hebben was de tentoonstelling van Anita haar cavjestekeningen. Er werd mij dikwijls gevraagd waarom ze niet mee deed. Maar Florreke had die morgen verlammingsverschijnselen wat tot enige paniek heeft geleid. Het was uiteindelijk een opgezette prostaat. Te verhelpen met castratie, dus die is volgende keer zijn rijbewijs kwijt! Sorry man, je kan alleen maar hopen dat er medicatie voor bestaat.

Tegen 21uur zijn we ingepakt, Fabienne rijdt eerst nog naar ons in Brasschaat om haar Vann uit te laden en dan naar Merksplas te rijden waar ze woont. Dat is een hele toer. Jean en Rita nemen al de vuilzakken en het leeggoed mee om naar het containerpark te doen bij hen in de buurt. En Liliane gaat de dag nadien alles weer regelen met de brouwer. Het is weer voorbij, volgend jaar vieren we onze 10e verjaardag. En vermits de Meute gesticht is met onze Bink, wilt dat zeggen dat ook hij 10 jaar wordt. Ik hoop dat hij dan nog goed te poot is, want bijna alle andere anciens hebben het opgegeven. Maar Waldorf/Bink en Stattler/Indy (oude knarren bij de muppets: klik hier)  en cavjes van het eerste uur, die houden het nog wat vol.


Wandelverslag door Fabienne :

Enkele dagen voor de BBQ vroeg Chris ons of we de wandeling wilden verzorgen.  Onze vaste gids van dienst zou er immers niet bij kunnen zijn.Spijtig genoeg hadden we niet de kans om bij voorbaat te gaan verkennen, dus ik moest het met mijn “geheugen” doen

Vorig jaar hebben we meegewandeld, een hele warme dag…  en zelfs Bo kwam in de problemen.  Water is er immers niet aanwezig op die wandeling.  Rond half 12, op de dag van de BBQ is de “verkenning” doorgegaan. Ik nam Bink en Wiske mee om mijn geheugen weer op te frissen. Ik kreeg ook nog een kaartje van Liliane mee. Het zou een korte wandeling zijn, genoeg om onze woefkes even te kunnen laten crossen door veld en bos.   Volgens mijn gsm zou de wandeling 3.5 km zijn.   Een soort van “blokske rond” dus.

Bink gedroeg zich als een voorbeeldige Bink, Wiske echter heeft me de halve weg zitten vertellen dat IK haar baasje niet ben… en illustreerde dit meerdere malen met een zitstaking. 😉 Halverwege draaide ze bij en toonde ze me zelfs dat zij de weg wél kende. (ik was fout afgedraaid)

 De eigenlijke wandeling, in de namiddag,  ging door na onze heerlijke aperitief, zo kregen de bakkers van dienst tijd om hun BBQ voor te warmen en klaar te stomen.

Er zijn in totaal een 30 deelnemers meegegaan… en we hebben een klein uurtje gewandeld.  Volgens een stappenteller was de tocht inderdaad een 3 km lang.  Genoeg voor onze woefkes, zeker voor de oudsten onder hen.  Gelukkig was het droog én niet té warm.  De jongsten onder hen hebben flink kunnen lopen, sommigen zelfs waanden zich paardenhoeders.  Gelukkig bleken de paardjes “hondproef” te zijn en bleven ze kalm in de weide kijken…

Robin heeft trouwens  prachtige foto’s getrokken onderweg.  Toen we terugkwamen zijn we op zoek gegaan naar Milo en zijn baasje.  Voor Milo was de wandeling te lang en zijn baasje had besloten om op zijn stappen terug te keren…  Ongewild heeft hij zo zijn wandeling langer gemaakt, we waren immers al over de helft…  Gelukkig vonden wij hem terug, Milo was terug “de oude” en heeft nog een prachtige cavjesrun meegedaan.  Mocht ik hem niet te lang hebben vastgehouden na het startsignaal… dan had  hij zeker gewonnen!

Tijdens de wandeling liepen Woody en Tina met me mee. Tina liep mee met een geweldig meisje … en Woody… die had liever thuisgebleven. Voor hem was de wandeling niet echt nodig… hij was liever bij zijn baasje blijven zitten aan de kassa.

 

Tot de volgende wandeling in augustus, dan kunnen we nog wat nababbelen, wat ook kan op facebook natuurlijk voor diegenen die daar actief zijn. Wil je ons daar zoeken dan zijn wij de groep “In Een Meuteke Lopen…!” je kan ook aansluiten bij onze groep “Mijn hond mag mee in de zetel” uiteraard met een zetelfoto die je wel moet publiek maken, anders kan niemand hem zien.

Deden mee : Bink, Wiske, Callisto, Risca, Romy, Dotje, Charly2, Jelle, Roebie, Timo, Indy, Bruce, Kato, Kizzy, Casper, Kwispel, Milo2, Qarrotje, Qwebble, Qnotje, Sammeke, Bo, Flor, Shira, Bo, Molly, Witse, Fanny, Wolfke, Snoepy, Woody, Tina, Caramel, Baziel, Bobke, Pruts, Elly, Charlie, Haquino, Rasco, Julie, Roos, Noya, Mana, Lilia.

Staat je cav er niet bij, dan heb je je niet gemeld bij Kristien aan de kassa, stuur me dan een mailtje om de zaak recht te zetten.