Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Melsbroek 14-04-2013

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Robin De Ridder, Kristien Ghys, Chrisje Verboven

15e Wing van de Luchtmacht
MELSBROEK

Het heeft steeds wel dat speciale sfeertje als je door de slagbomen rijdt. Vroeger was er een soldaat die aan iedereen moest vragen wat zijn doel was. Maar nu wordt er flink gesalueerd, de soldaten die je de weg naar een parkeerplaats wijzen zijn er nog in overvloed. Denk niet dat je een cm uit de lijn moet parkeren, want ze manoeuvreren je drukdoend in het juiste hokje. En wonder boven wonder, ook al ben je zoals ik, nooit bij “Den Troep” geweest, je verstaat onmiddellijk welke cm je fout hebt gedaan. En dat zonder woorden, enkel met armbewegingen!

Het weer gaat schitterend worden, nu nog wat frisjes want het zonnetje is nog niet doorgebroken, maar dat komt nog, daar zijn we zeker van.
Onze groep vindt al direct een plaatsje op het ruime terras en de groep zwelt aan, en zwelt aan tot 30 hondjes. Melsbroek, altijd een succes.
Na de koude en lange winter zien we weer de oude getrouwen. Weetjes worden uitgewisseld en er zijn weer nieuwkomers. Eentje die ons bewust heeft opgezocht en eentje die toevallige voorbijganger is en graag wilt aansluiten. Dus verwelkomen we Benji uit Maaseik en Toby uit Schaarbeek. Ze kijken de oogjes uit hun kopjes bij zoveel soortgenootjes, en de pret kan niet op. Ze herkennen wel degelijk hun eigen rasgenoten, alsof ze al jaren familie zijn van elkaar.

Als de aanwezigheidslijst is ingevuld gaan we op pad. We zullen in 2 groepen stappen. Eentje gaat 6km doen, de anderen 12km. We stappen samen tot we de splitsing zien. Maar dat duurt enorm lang…tijd om een groepsfoto te maken…4.5 km verder is er een rustpost en pas daar splitsen onze groepen.
Er is dus deze keer geen mogelijkheid voor de B-groep om een stevige tred te zetten zodat ze de C-groep niet te lang moeten laten wachten op hun aankomst. Want dubbel zo veel km mag niet in dubbel zo veel tijd gedaan worden. De B-groep stapt tegen 4 tot 5 km/uur en de C-groep mag zo lang slenteren als ze willen. Dat is de afspraak.

Ondertussen is het middag en we eten op de rustpost onze boterhammetjes op. Plaats genoeg en dat is prettig. Iedereen kan een stoel vinden. Veel extra’s doet het leger niet, broodjes en taart. Dat is het.
Sommige wandelclubs bakken eieren of pannenkoeken of beuling of frikadellen met krieken enz…dus verwacht je bij het leger een gammél met stoemp, maar dat is een droom te ver. Biersoorten hebben ze anders in overvloed, ons leger is tenslotte Belgisch! Dus niet getreurd, het gerstenat wordt door de baasjes en de vrouwtjes goed gesmaakt. Hier en daar is er eentje die het Kerst- of Paasvet wilt verjagen. Maar die zijn in de minderheid.

De zon is doorgebroken als we aan onze eigenlijke tocht beginnen. De c-groep moet na de 4.5km nog 1.7km stappen, wij hebben er nog 7.5 te doen en we steken dus een tandje bij.
En ze hebben dat bij de 15e Wing weeral goed gedaan. Zo dicht in de rand van Brussel en nog zoveel bos. Dat moet zoeken geweest zijn. Geen enkele pijl die verkeerd hing, dankzij de alertheid van de organisatoren die er op voorzien zijn dat er altijd wel een flauwe plezante de pijltjes verzet. Het landschap varieert van bos naar veld en woonwijk, en voor we het goed beseffen zijn we weer op een rustpost. We zijn hier op een voetbalveld dat in de aanloop van een landingsstrook ligt. De vliegtuigen razen vlak boven onze pinten, en er is geen enkele cav bang van die grote dikke buiken die boven hun kopje bulderen. We voelen zelfs de zucht van het vliegtuig, er worden natuurlijk volop kiekjes gemaakt. Het is ook weeral bijzonder als je dat thuis niet hebt. En al een geluk dat we dat niet hebben, schoon maar wel op een ander!

Het is terrasjes weer, dus blijven we nog wat hangen tot onze cavjes uitgeblazen zijn. En dan gaat het verder richting finish. We komen ruim laat aan, en onze dappere stppertjes zijn wel moe van de warmte, maar toch zit er nog een groot deel van de C-groep te genieten op het terras waar we met onze groep gestart zijn. De voorzitter van de 15e Wing, Carlo Pittoors, komt ons nog goededag zeggen, we zijn al anciens aan het worden, zo lang stappen we al mee, en wie tot het laatste bleef viel in de prijzen. Carlo deelt mooie bikken uit met daarop 15e Wing van de luchtmacht, en met een lichtje in om ’s avonds in zwijmeltoestand het sleutelgat van ons vliegtuig te kunnen vinden. Daar gaan we volgende keer mee stoefen bij de anderen, alsof we piloten zijn!

Door de warmte wordt er duchtig bevochtigd, en jawel, schatje krijgt de sleutel van de auto toegeduwd. Het zal nodig zijn denk ik.
Een toffe dag gehad, iedereen goedgezind en mooi weer. Wat wilt een mens nog meer.

Tot de volgende keer in Heppen.

Deden mee : Ayla, Bink en Wiske, Risca, Charly2 en Jelle en Roebie en Timo, Indy en Bruce, Kato, Kizzy en Casper, Kwispel en Belle, Milo2, Pinky, Flor, Shira en Bo en Molly, Sienna, Witse en Fanny, Wolfke en Snoepy, Woody en Tina, nieuwkomer Benji en gastvedette Toby.