Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Steenokkerzeel 13-01-2013

Verslag : Christiane Heykers
Fotoreportage : Kristien Ghys

Houtheimstappers Steenokkerzeel
Zachte Landing Tochten

Inleiding door Chris Lamers.
Wij waren er maar eventjes, enkel voor de aftrap, want we moesten naar een verjaardagsfeest in Leuven. Een half uurtje rijden van Steenokkerzeel, dus was het doenbaar om eerst een borrel op het nieuwe jaar te drinken met onze leden. Bink en Wiske bleven thuis, en ze zullen er wel spijt van gehad hebben want er waren weer heel wat nieuwkomers. En Bink moet ze toch allemaal eens kunnen keuren.
Spot was al eens eerder meegestapt. Maar nu had hij een kameraadje Tommie bij, net uit het asiel gehaald. En er was ook Jamess, een trotse Blenheim uit Tienen. En Sienna, een heel mooi en lief teefje uit Wommelgem.
Het is koud vandaag, maar men belooft zon in de namiddag, gezonder weer is er niet. En Cavaliertjes komen uit Engeland, die kunnen wat hebben voor ze bibberen! Wij mensen moeten maar zien dat we goed gekleed zijn om ertegen te kunnen! Wie zonder muts was heeft het moeten bekopen met erg rode oortjes bij het wandelen in de velden.

Verslag van de wandeling door Christiane Heykers.

Toen we met de auto arriveerden rond 10.30 bleken we zeker niet de enige wandelaars te zijn. De auto kwijtraken was dus niet evident en uitgescholden worden door inwoners omdat we een stukje van hun oprit zouden blokkeren was dit nog veel minder.
Zoals een brave burger betaamde verplaatsten we onze auto dan maar en waren we dus wat te laat op de afspraak.

Het was beestig druk in en rond café het Moleken, aanschuiven om binnen te raken en later idem dito om weer buiten te raken.

Na de nieuwjaarsborrel zijn we rond 11.15 vertrokken. We waren met zijn vijfentwintig ongeveer die de vrieskou in de Brusselse rand trotseerden. Dus kozen we wijselijk met zijn allen voor de 6 km.
In het veld was de wind niet te harden en de paden waren intussen al vrij glad door de platgelopen sneeuw. De hondjes hadden daar blijkbaar niet zoveel last van en sprinten zoals altijd vrolijk in het rond.

Maar toch liepen ze iets dichter bij elkaar dan normaal had ik de indruk. Zelfs een modderbad was voor sommige cavkes niet uitgesloten.

Na een tijdje kwam zelfs de zon erdoor en leek het of het toch noch zou opwarmen. We konden dus zonder vast te vriezen even op elkaar wachten. We zijn met Kwispel en Belle niet meer mee terug naar het Moleken gegaan omdat we wel veronderstelden dat het daar nog altijd zeer druk zou zijn. Dus even voor het einde van de wandeling eindigt dit verslag.

Deden mee : Charly en Jelle en Roebie en Timo, Kato, Roxy, Spot en Tommie, Witse en FannyWolfke en Snoepy, Woody.