Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Korbeek-Lo 14-10-2012

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage: Robin De Ridder

Een historische verkiezingsdag, zo bleek het ’s avonds! Wij hadden een wandeling gepland na de stembusgang. En we hadden het weer mee. Al heel vroeg zijn we naar de stembus getrokken en achteraf bleek dat een heel gelukkige keuze te zijn geweest want de computers sputterden her en der tegen in de loop van de voormiddag.

De weg naar Korbeek-Lo was gemakkelijk te vinden, maar de straat, dat was andere koek. Eerste vergissing was dat de Bergenstraat in Bierbeek moest zijn. Wij stonden in Korbeek-Lo in de Bergenlaan! Wij naar Bierbeek, en samen met nog andere leden van onze groep reden we de velden in op zoek naar de Bergenstraat! Onze organisatoren hadden twee lettertjes te veel in de straatnaam gezet. Het moet Bergstraat in Bierbeek zijn. Gelukkig is taverne De Miester erg bekend en staat er zelfs in het centrum een wegwijzer naar De Miester. Na wat langer wachten dan gewoonlijk was iedereen toch terecht.

Omdat de GPS in Korbeek-Lo Bergenlaan had aangeduidt, sturen we Jef terug naar de bewuste straat om verloren gereden leden daar op te pikken. Hij heeft alle passanten goed getaxeerd op het bezit van een cavalier, en is dan terug gekomen zonder buit. Dus gaan we er van uit dat niemand terug naar huis is gereden na een wanhopige zoektocht.

In de Miester wacht ons een warm onthaal. De eigenaars zijn zelf hondenliefhebbers en dat merk je meteen.
Liliane is er ook bij, al is het om ons uit te wuiven. Ze heeft een ex-fokteefje geadopteerd, een bijzonder klein cavaliertje. Ik denk dat ik nog nooit zo een kleintje gezien heb, en dat moest dan werpen om zijn baas rijk te maken. Een mens mag er niet aan denken wat onze rasgenoten allemaal voor wreedheden uithalen omwille van het geld. Haar tepeltjes zijn nog enorm groot in verhouding tot de rest van het hondje. We verwachten natuurlijk verslag van Liliane op de kraamkamer. Want ook de aanschaf van een volwassen hondje krijgt daar alle aandacht.
Liliane is ook pas verhuisd, dus het verslagje kan nog even op zich laten wachten want een verhuis brengt heel wat praktische zorgen met zich mee.

Wij verwelkomen ook Martin en Christiane, die na het overlijden van Boyke een nieuw maatje in huis hebben. Lady is haar naam, ze is een tricolor pupje. Ook voor haar verwachten we verslagjes in de kraamkamer tegen volgende maand.
En er is nog een nieuwkomertje bij, Tashi is het nieuwe vriendinnetje van Spiky en Fifty en Bobette. Zij is een Tibetaanse Spaniƫl en kijkt de oogjes uit haar kopje bij zoveel cavjesgeweld.

En de wandeling kan beginnen. Idereen kiest voor de korte wandeling, tenslotte is het al namiddag en het wordt vroeg donker in dit seizoen. Het is niet de eerste keer dat we het Schavaaipad verkennen. Maar deze keer is het in omgekeerde richting en dus bijna niet herkenbaar. Het is weerom een prachtige wandeling in de volle natuur, waar onze cavaliertjes naar hartelust kunnen ronddollen. En dat doen ze ook, Lady op kop, ze zoekt overal en bij iedereen een speelkameraad. De oudere honden laten haar begaan, ze is tenslotte nog een pup, pas als ze gaat puberen zal ze leren dat ze met de oudere garde rekening moet houden. Ze lijkt niet moe te worden van het gestoei en haar baasjes moeten haar beperken zodat ze niet overbelast geraakt.

En Indy heeft een nieuw rijtuig! Hij heeft voorzekers het model en de kleur van zijn nieuwe wagen niet zelf mogen kiezen, want hij zit er niet echt graag in. Snuffelen doet hij veel liever, maar zijn hartje wil niet echt meer mee. Dus ook hij moet wat beperkt worden voor zijn eigen bestwil.
Woody heeft zijn kroonjuwelen ingeruild voor een rustiger bestaan. Zo hopen toch zijn baasjes, maar vandaag is daar nog niet veel van te merken. Woody laat het niet aan zijn hartje komen en flirt nog duchtig met het vrouwvolk. Eens charmeur, altijd charmeur!

We wandelen heel de tijd onder een stralende hemel, en buiten de avonturen van onze cavjes valt er niet veel meer te vertellen dan dat het een prachtige wandeling was in een mooi glooiend landschap.
Als we aankomen staan de eigenaars van De Miester weer klaar om ons op onze wenken te bedienen. De vrouw van de waard is traiteur en dat proeven we zelfs aan het meest bescheiden gerecht : een spaghetti bolognese! Zelden zo een goeie gegeten in een taverne!
Er is veel ambiance met al die cavjeseigenaars die vrolijk babbelen met elkaar, en als het zonnetje dreigt te zakken kiezen we om naar huis te gaan. De verkiezingsuitslagen wachten op ons, en we kunnen ’s avonds meeleven met zowel winnaars als verliezers die allemaal hun huid zo duur mogelijk trachten te verkopen.

Tot volgende keer in Limburg.

Deden mee : Ayla, Bink en Wiske, Charly2 en Jelle en Roebie en Timo, Indy en Bruce, Kizzy en Casper, Kwispel, Lady, Milo2, Roxy, Spiky en Fifty en Tashi, Witse en Fanny.