Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Belle

Belle62 Belle65 Belle66

Ter adoptie aangeboden op 14/10/2012

Naam : Belle
Geboortedatum : 6 maart 2006
Geslacht: teefje
Kleurslag : Black &Tan
gesteriliseerd/gecastreerd : neen
vaccinaties : in orde
Kinderen : prima
Katten en andere huisdieren : honden ok / katten onbekend
Jachtinstinct : neen
Zindelijk : ja
Gewicht : 8 kg
Schofhoogte : 32 cm
Voeding : eet alles

De omstandigheden :

Vader moet naar het rusthuis, Belle is zijn lieveling. Belle blijft alleen achter. zowel voor Belle als voor vader is dit een harde noot om kraken. De kinderen hebben ons gecontacteerd om een goede thuis voor Belle te zoeken. Zij geven de voorkeur aan mensen die vertrouwd zijn met cavaliers.

Voorgeschiedenis:

Belle heeft reeds nestjes gehad, we weten niet precies hoeveel. Maar haar modelletje heeft er niet onder geleden. Wij bieden Belle aan met een verplichte sterilisatie van 230 euro. Dit om te voorkomen dat fokkers zich zouden melden.

De pluspunten van Belle

Belle is een heel lieve en onderdanige cavalier die erg goed omgaat met zowel kinderen als ouderen. Ze heeft een huiselijke opvoeding gekregen zonder werkelijke commando’s. Ze is erg verstandig en verstaat een situatie meteen.

De werkpunten bij Belle

Belle heeft nooit gewandeld alhoewel ze er wel voor te vinden is. Ze kan dus niet behoorlijk aan de leiband lopen. Zoals bij alle cavaliers zijn er verder zo goed als geen werkpunten bij Belle. Ze is een zeer typische vertegenwoordiger van haar ras.

Wij zoeken :

Eigenlijk zoeken we helemaal niet meer. We hebben voldoende kandidaten op onze wachtlijsten staan. Wil je ook op die wachtlijst komen, neem dan contact op onderstaand emailadres dan word je volgende keer als eerste gecontacteerd bij een herplaatser.

Na herplaatsing van Belle kan je hier verder haar dagboekje lezen bij haar nieuwe familie.

BELLE HEEFT HAAR NIEUWE THUIS GEVONDEN OP 27 OKTOBER 2012

Verslag van het adoptiegezin (foto’s volgen nog):

Op 27/10 gingen we Belle halen samen met Liliane en Kristien. Het hondje moest opgehaald worden bij de eigenaar of tante? en werd daarna met de auto naar de overkant van de straat naar het huis van de dochter gevoerd. Daar werden de adoptiepapieren in orde gebracht, er werd afscheid genomen en dan vertrokken we naar huis. Na 10 minuten rijden lag ze al in een diepe slaap. Ze is de hele rit rustig geweest. Thuis gekomen ging Belle direct achter Kwispel aan, en gelijk het onze hond betaamd schrok ze zich een ongeluk en liep weg met Belle achter haar aan. We hebben eerst de tuin verkend om een plasje enz.. te doen. Belle is niet gewoon van trappen te doen we moeten ze naar beneden dragen, intussen komt ze wel al zelf naar boven, maar naar beneden durft ze haast niet – stopt in het midden van de trap en wil dan niet verder.
Daarna moesten de 2 hondjes aan tafel – eerst Kwispel dan direct Belle. Belle is volgens mij gewoon van voor haar eten te moeten vechten, ze eet snel en zodra ze het lekkers uit haar eigen bakje op heeft geeft ze Kwispel een duwtje eet daar even verder en tot slot eet ze haar eigen bakje verder leeg. Nu blijven we tussen de twee hondjes zitten tijdens het eten zodat ieder toch ongeveer zijn eigen portie binnen heeft. Belle is ook direct gestart met de voeding van Kwispel en dit gaat goed.

Als we gaan zitten springt Kwispel direct op de schoot en Belle komt erachter aan na enig gewroet liggen ze dan beiden wel goed. Op andere momenten blijft Belle in haar mand liggen terwijl Kwispel zich bij ons nestelt. Soms voel je, als Belle op schoot ligt dat haar lichaampje zich spant en pas na wat strelen tot rust komt.
De eerste twee nachten hebben we bij Belle wat DAP gespoten om ze rustig te laten slapen – dit is intussen ook geen probleem meer. Ze slapen wel in elkaars manden – we laten ze het maar zelf uitzoeken wie waar slaapt. Belle slaapt wel heel diep, Kwispel is direct wakker als je binnenkomt, Belle kwispelt even, blijft liggen knort nog even en zal zich dan langzaam uitrekken om dan na een paar minuten een eerste poging te doen op te staan – tenzij er direct iets te eten valt natuurlijk….

Op maandag (29/10) brachten we een bezoek aan de dierenarts. Belle is nu terug in orde met haar vaccinaties en is intussen behandelt tegen oormijt. De dierenarts stelde hartruis vast waarvoor we Belle in het oog moeten houden (hoesten en vermageren). Na enkele weken gaan we naar haar terug om verslag uit te brengen en een eventuele behandeling te starten. Haar voorste tanden zijn zowel onder als boven zo goed als afgesleten en we behandelen de tandsteen nu om de resterende tanden toch nog goed te houden. We geven nu ook zachter voedsel of kleine brokjes. De dierenarts zei dat Belle nu snel loops gaat worden – we passen dus op. De sterelisatie zal dus iets voor februari zijn. Ze zei dat haar hartprobleem wel meer risico zal inhouden voor de narcose.

We wandelen elke dag met Kwispel en Belle maar moeten regelmatig stoppen om de 2 leibanden, die ze deskundig in elkaar vlechten, weer uit elkaar te halen.
Belle en Kwispel lopen nu ook in de tuin achter elkaar aan. Eigenlijk is het zo: wat Kwispel doet doet Belle ook.

Na een weekje verlof moesten de 2 hondjes voor het eerst ook een hele dag alleen thuis blijven. Ik heb deze week wel met dagen van 5 uur gewerkt zodat ik altijd rond 2 uur thuis was om de hondjes buiten te laten. Ze laten, tot nu toe, de keuken netjes achter .
Woensdag 21 november 2012

Met Belle gaat alles prima. Het is een rustig hondje, wel is ze er steeds voor op uit om te eten (lees schrokken) – want zo rustig eten als Kwispel doet ze niet. Voor de etensbakjes is er nog steeds veel concurrentie. Belle eet snel, Kwispel leert bij op dit gebied maar is nog steeds een stuk trager. Belle eet eerst haar bakje leeg en geeft dan Kwispel een zacht duuwtje en eet ook de rest van haar portie op. We moeten dus als ‘scheidsrechters’ tussen de twee etende hondjes in gaan zitten en dan lukt het wel. Belle eet ook alles, als het konijn eten krijgt eten Kwispel en Belle ook een kleine portie konijneneten. Witloof en worteltjes lust ze niet en eet Kwispel wel. We geven de hondjes ’s morgens kleine korreltjes en ’s avonds krijgen ze zachter voer omdat Belle’s tandjes voorin wat afgesleten zijn. Gisteren waren we wel van Belle geschrokken, ze was via de stoel op de keukentafel geraakt en had zich tegoed gedaan aan een pas geopend pakje hespenworst. Dus steeds stoelen onder de tafel als er nog iets eetbaars op staat.
Als we gaan werken zijn blijven de hondjes in de keuken en slapen volgens mij een groot deel van de dag. Ik probeer zoveel mogelijk met langere halve dagen te werken zodat ik in de namiddag bij hen kan zijn. We gaan dan samen Sarah van school halen – dan hebben ze er ook een fikse wandeling op zitten en ik ook. We stoppen regelmatig om de leibandjes uit de knoop te halen. Want als Kwispel naar rechts gaat doet Belle dat ook maar dan bv via een weer in de weg staande paal… Belle wandelt zeer graag en geraakt intussen wel gewoon om aan de leiband te lopen. Op de holle weg (waar bijna geen verkeer komt) laten we ze beiden los. Daar Belle Kwispel achterna loopt en Kwispel weinig van ons wijkt is dit geen probleem.
Verder slaapt Belle als een roos, ze heeft wel heel wat meer tijd nodig om wakker te worden, terwijl Kwispel je al lang heeft begroet, beweegt Belle’s staartje even, ze zucht en rekt zich dan langzaam uit. Het enige waarvoor ze wel heel snel opstaat is een snoepje – dan is ze plots wakker. Belle slaapt ook graag op de schoot, Kwispel komt meestal na en na enig gewroet liggen ze beiden goed en slapen dan rustig samen. Ze slapen tegenwoordig ook samen in de zetel, dit was in het begin niet het geval.
Belle kan nog steeds geen trap naar beneden nemen, we dragen ze dus de trap af, want ze blijft gewoon boven staan of ergens midden op de trap en wacht dan. Trap op lukt wel maar op het gemakje.
Belle heeft intussen ook een slechte gewoonte van Kwispel – enthousiast blaffen als we gaan wandelen. Twee blaffende hondjes leibanden aandoen vergt dan wel iets meer tijd.
Maart 2013
Alles gaat hier zijn gewone gangetje. Belle is hier intussen helemaal thuis en kent goed alle dagelijkse gewoontes. Op 6 maart (woensdag dus) is Belle 7 jaar geworden.
Belle loopt Kwispel nog vaak na – soms tot ongenoegen van Kwispel die de cosy momenten dan wel en dan niet accepteert. Ze slapen wel meestal samen in de keuken in één mand of samen in hun zetel in de living. Wat Kwispel doet doet Belle ook. Als Kwispel op schoot komt liggen, ligt Belle er binnen de kortste keren bij. Als Kwispel van je schoot afspringt gaat Belle meestal in de mand liggen.
Rustig eten is er voor Belle nog altijd niet bij. ‘s Ochtends eten ze beiden in de keuken. Dan is het geen probleem dat Belle sneller klaar is met eten omdat we haar nog moeten verleiden haar hartmedicatie te nemen (bij voorkeur moet er bij het pilletje toch een stukje kalkoen of wat paté). ‘s Avonds eten ze apart: Belle in de keuken en Kwispel in de living – zo kan ook Kwispel haar portie zelf op eten.
Wandelen doen ze supergraag. We vertrekken meestal met twee vrolijk blaffende hondjes, zo weet heel de buurt tenminste wanneer we gaan wandelen. Belle loopt heel makkelijk aan de lijn. Als we ze loslaten lopen, loopt Belle, ondanks haar hartprobleem, enthousiast achter Kwispel aan.
Als we Kwispel terugroepen volgt Belle automatisch. Omdat Belle sneller buiten adem is lijnen we haar dan aan zodat ze wat kan rusten terwijl Kwispel nog wat rondjes loopt. Driemaandelijks gaat ze op cardio-controle bij de dierenarts.
En in mei gaan beide woefkes samen naar het kapsalon. Ik ben zeer benieuwd wat Belle daarvan gaat vinden….

Wordt vervolgd…