Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke BBQ Boutersem 02-09-2012

Verslag : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Robin De Ridder, Ann Therie, Armand Scheerens.
Filmpjes tussen de tekst : van Robin en Inge.

En daar gaan we dan…eerst aftellen naar de BBQ en als het dan bijna zo ver is krijgen we kriebelenbuik van hoe we dat allemaal gaan klaar krijgen.
Om een goed overzicht te behouden over de gerechten is het wel een goed idee om alles op dezelfde plek te concentreren. Mijn keuken dus, veertig inschrijvingen dit jaar. En alleen is maar alleen, dus hebben we de baasjes van Indy en Bruce gevraagd om een handje toe te steken op zaterdag. Ann en Eddy kennen we al van bij de oprichting van onze Meute. Het idee voor een clubje ontsproot op een 15e augustus 8 jaar geleden, toen we samen op wandel waren. De meute was toen nog maar Indy en Bink, zeg maar de Waldorf en Statler (Muppets) van onze Meute vandaag.

Maar niet alleen het klaarmaken, ook het bestellen en aansleuren van de producten, het ter plekke krijgen en een ploeg ter plaatse die alles regelt met de zaal en de brouwer. We hebben voor alles onze vrijwilligers.
Bestellen en aansleuren doen Jef en ik, alles ter plekke krijgen werd dit jaar geregeld door de vrouwtjes van Sammeke en Bo. Anita en Fabienne beschikken over een wagen type VAN die onze BBQ gemakkelijk inslikt, daarbovenop nog al de hondencadeautjes en alles wat we zoal moeten meesleuren.
Liliane is onze rots ter plaatse die alles regelt met de brouwer, de zaal, de wandelgids, en die de pakjes maakt die uitgedeeld gaan worden. Zelfs de weide voor de cavjesrun heeft ze laten maaien!

Zaterdag was dus de voorbereiding in onze keuken, afwerking van de slaatjes gebeurt ter plekke op zondag. En dan is er zondag…mooi weer en een gerust hart, want alles is piekfijn geregeld. Alles is overzichtelijk en dat geeft een fijn gevoel.
Tegen 13:30 komen de eersten al aan. Anita heeft haar tekeningen meegebracht om tentoon te stellen om meteen de juiste cavjessfeer op te roepen, ze is tevens de vrijwilliger aan de bonnetjeskassa. Zij noteert ook de namen van de deelnemers voor de verzekering. Ge kunt nooit weten dat er iets gebeurd, dus ook nu hebben we een verzekering afgesloten met een extra voor brandgevaar. Dus als Jef zijne vinger voor een braadworstje ziet, dan laten we de helikopter van Neder Over Heembeek komen om hem te ontzetten.

Als iedereen zijn koffietje op heeft kan de wandeling beginnen, en hebben wij een uurtje tijd om onze slaatjes af te werken en te presenteren. Wat ook nipt lukt. De Meutekesaperitief staat klaar als de eersten van de wandeling terug komen. We geven wat aperitiefhapjes waaronder mosselen. Dat was een probeersel, maar het viel zo goed mee dat we er volgend jaar meer van kopen. De beuling met appel ging ook vlot weg.

En daarna was het smullen voor de rest van de namiddag. Jef had zich voorgenomen om niet alles in één keer op de BBQ te leggen en dat gaf hem de tijd om alles goed te controleren. Hij had warme en heel warme zones op zijn grill. Het vlees was dit jaar dan ook juist op snee.
Proficiat ventje, goe gedaan.
En we hadden gewacht op een pauze in het braadfestijn om de cavjesrun te organiseren.
Iedereen deed weer vol overgave mee. En wie niet geoefend had, had ongelijk, want de prijzen waren erg mooi. Dominique en Etienne van cavjes Basil en Caramel hadden de run, zoals elk jaar, gesponsord. Zij hadden mooie juwelen van Victoria ter beschikking gesteld voor de winnaars. Je kan trouwens eens gaan kijken op hun website : www.domivic.be om zo je verlanglijstje voor Kerstmis samen te stellen!

En om iedereen een gelijke kans te geven hebben we bedacht om de cavjes volgens fysiek vermogen te verdelen. Jeugd van 0 tot 4 jaar, volwassen van 4 tot 8 jaar en oudere cavjes 8+ samen met onze hartpatiëntjes.
En wie dacht dan meer kans te maken was eraan voor de moeite. Het is nu eenmaal zo dat goede atleten niet te verslagen zijn. Weerom wint Caramel bij de 8+ en Qwebble bij de 4 tot 8 jarigen. Nieuwkomer Roxy is winnaar bij de junioren.

Die cavjesrun brengt heel wat hilariteit en ambiance mee. Baasjes en vrouwtjes moedigen elk jaar hun schatjes luider en luider aan. We hebben zelfs filmpjes van de run :
Juniors tot 4 jaar : https://www.youtube.com/watch?v=UNS-PoeLrvM&feature=player_embedded
4 tot 8 jaar : https://www.youtube.com/watch?v=zfEBDxgXKPo&feature=player_embedded
8+ : https://www.youtube.com/watch?v=iN2cxzVfajI&feature=player_embedded

Dus volgend jaar goed oefenen met je cav, want de prijzen zijn de moeite waard, om nog niet te spreken over de eer die je cav te beurt valt!

En dan is er het dessertenbuffet. Dat hadden we niet zelf gemaakt maar gekocht. Profiterolles, ijskreem, slagroom natuurlijk, tiramisu, frambozenbavarois, chocomousse lichte en donkere en toch een zelfgemaakte fruitsalade. Dingen die zachtjes naar binnen schuiven na een copieuze maaltijd.

Het feestje loopt ten einde, en tegen 19u beginnen we aan de opruim. Met heel de verhuis in de VAN en al wat daar nog bij komt kijken, duurt dat nog tot 23u voor wij en onze vrijwilligers ons bedje zien. Tegen die tijd hebben onze enthousiaste leden al heel wat lovende woorden op Facebook gezet. En het doet deugd te zien en te horen dat onze inspanningen geapprecieerd worden.

Voor wie het nog niet wist, ons Meuteke heeft twee groepen op Facebook : In een Meuteke Lopen en Mijn hond mag mee in de zetel! Voor die laatste is wel een zetelfoto nodig.

Hierbij wil ik nog speciaal al onze vrijwilligers danken, ook diegenen die tijdens de BBQ een handje toestaken om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ann en Eddy, die zelfs 2 dagen in de weer zijn geweest.
Zonder jullie allemaal was heel dit evenement niet mogelijk geweest.

Deden mee : Angel, Ayla, Babs en Kato, Bink en Wiske, Indy en Bruce, Jicky, Kizzy en Casper, Kwispel, Laika, Milo2, Roxy, Sammeke en Bo, Shira en Bo en Molly, Callisto en Risca, Witse en Fanny, Wolfke en Snoepy, Basil en Caramelleke.