Cavalier King Charles wandelclub

Christiane en Martin hebben een pupje gekocht, Lady (juli 2012)

Verslag en fotoreportage : Christiane Lenders, Martin Gonnissen

We hebben al heel vroeg afscheid moeten nemen van Mell en Boy. Door het grote gemis besef je pas hoeveel plezier je met je cavalier hebt gehad. We hadden gezworen nooit nog een hond te nemen ! Maar gelijk het nu thuis ging, kon het echt niet verder.

Ik had ontdekt dat er niet zo ver weg een nestje cavjes was. Zondagmorgen 29 juli hebben we de knoop doorgehakt. Ik heb in de voormiddag naar de eigenares gebeld of we eens mochten komen “kijken”. En ja hoor, diezelfde middag waren we al op stap. We hebben eerst een ernstig gesprek gehad met de fokster, wij wilden een gezonde pup, zij wilde een goede thuis voor haar hondje. We mochten eerst alle gezondheidsattesten van de ouders inzien omdat we zeker wilden zijn dat er geen syringo in de lijn was. Ze had nog 2 pups, 2 teefjes, 1 Blenheim en 1 Tricolor. Toen de moederhond met haar 2 kleintjes binnenkwam wisten we het meteen : dit tricolortje zou onze nieuwe huisgenoot worden. De ouders Genny en Luca hadden een nest van maar liefst 8 pups : 4 Blenheims en 4 Tricolors ( 4 reutjes en 4 teefjes, kwestie van gelijke verdeling !!! Ze zijn geboren op 06-06-2012 in de buurt van Maastricht.

Het pupje was nog maar 7 weken en moest nog even bij mama blijven, wij moesten nog een paar zaken in orde maken voor haar thuiskomst. We zouden haar 4 augustus gaan halen ! Maar we hadden nog iets over het hoofd gezien ! We moesten op zoek naar een naam. Na overleg met de kinderen maar vooral de kleinkinderen werd er voor “Lady” gekozen, misschien niet erg origineel, maar o zo passend bij dit kleine dametje.

Het werd een lange week, maar die zaterdagmiddag zijn we haar gaan oppikken. Na nog een gans pak do’s en dont’s mocht ze mee. We hebben nog nooit zoveel nuttige info gekregen, in haar pakket zat zelfs een gifwijzer ! Ze had ook 2 schattige knuffels bij met de geur van mevrouw en het nest.

Na een eerste rit met de auto was ze blij kennis te maken met haar nieuwe thuis. Vooral de tuin was wel heel interessant. Aangezien de pups al een echte benchtraining gehad hadden, waren er die nacht weinig problemen.

26/08/2012

We zijn nu 3 weken verder. Lady is al helemaal ingeburgerd. Ze is ook al flink gegroeid. Dit kan niet anders, want ze heeft altijd honger en eet als een wolf ! ( de grammetjes natuurvoeding die ze krijgt). Ze is ongeveer zindelijk en ze slaapt de ganse nacht door. Als ze wakker is , is het een brok energie. Ze zal het ook nodig hebben als ze later mee op wandel wil. Ze staat nu al te trippelen om mee op stap te mogen met het Meuteke ! Ze zal wel nog even moeten wachten want ze is nog veel te klein. Misschien kan ze op een ander moment al eens kennismaken met al die nieuwe vriendjes. Wij kijken er al vast naar uit !