Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke wandeling Melsbroek B & C groep Melsbroek 15-04-2012

Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : Chris Verboven, René Callot, Robin De Ridder, Kristien Ghys.
Verslag B-groep : Chris Lamers

Kazerne Groenveld 15e Wing Luchtmacht Tpt

Het ging regenen in de voormiddag, in de namiddag zou het droog blijven. Dus wat doen we dan aan? Ik neem twee dingen mee, een fleece en een regenjasje. Het zal dus het één of het ander worden, we zien wel.

En we vertrekken richting Troep! Het is wel ingewikkeld geworden, heel dat klaverblad is heraangelegd en onze GPS doet alsof hij een tractor is die in de velden rijdt. Vrijheid blijheid moet hij gedacht hebben, nergens een baan, gewoon in het veld.

Gelukkig is daar de speurzin van het baasje die dan toch in de kazerne van Melsbroek geraakt. Er zullen er vandaag wel meer zijn die een ommetje maken.

Voorzitter Carlo komt ons al begroeten en zegt dat hij goed aan ons gedacht heeft door veel natuur in de wandeling van 12km te steken. Wij blij natuurlijk, want als er iets is dat onze cavjes nodig hebben dan is het snuffelgrond en crossgebied.

De groep zwelt langzaam aan en we tellen uiteindelijk 28 hondjes. De groepsfoto nemen we maar meteen in de kazerne, want 6 en 12km moeten meteen al splitsen. We wuiven de 6km stappers uit en gaan dan verder (lees hun verslag hieronder)

Maar wat een koude wind! Ik heb meteen beslist; niet de fleece of de jas, maar de fleece én de jas! We lijken wel aan de kust te zitten en ik heb spijt dat ik niets bij heb om mijn oren warm te houden. Een regenhoedje zal dienst moeten doen als noodoplossing alhoewel het niet regent.

Er zijn er natuurlijk altijd bij die geen koude voelen, maar ik ben een koukleum, samen met ons Wiske. Bink en baasje hebben er geen last van.

Het eerste stuk van de wandeling loopt door een wijk. Tja, we moeten ver genoeg van de kazerne zijn voor we de natuur bereiken. Maar na enige tijd stappen is het zo ver. En Carlo heeft het goed gedaan. Onze cavjes krijgen de vrijheid en er wordt weer duchtig gesnuffeld en gecrost van voor naar achter.

We begroeten twee nieuwkomers, Luka en Shukie. Beiden zijn ze erg verschillend en reageren ook verschillend op al die nieuwe snoetjes. Luka is bescheiden en blijft vooral in de buurt van het vrouwtje. In de tweede helft van de wandeling durft ze al eens wat verder te stappen om kennis te maken met de rest. Shukie is een hevige, hij is nog jong ook, en hij zoekt niet onmiddellijk contact met de andere hondjes. Hij speelt het op veilig. Maar hij is  “een zekere” dat staat vast.

De rustpost is een mooie blokhut, maar ietsje te klein voor de massa volk die is opgedaagd op de wandeling van de 15e Wing. Samen met ons zijn er nog 2000 wandelaars op stap, verdeeld over de verschillende parkoers. De broodjes en de taart zijn snel uitverkocht, maar geen nood, nieuwe voorraad wordt aangevoerd. Wie wat geduld heeft wordt beloond. Toch is het wijs om eigen boterhammetjes mee te brengen, dan ben je steeds zeker van een volle maag.

We blijven niet te lang zitten want we moeten noodgedwongen buiten staan en dat is vandaag erg frisjes. Als de innerlijke mens versterkt is stappen we terug in de natuur.

Het weer blijft wat het is, droog en winderig, pas als we tegen de avond in de officiersmess zitten, breekt de zon door. Een beetje laat maar ach, het is droog gebleven en dat is het voornaamste.

We genieten nog van zelfgemaakte tomatensoep met balletjes, en als dat legerkost is dan valt dat reuze goed mee.

We zullen zien Carlo, als het volgend jaar te regelen valt op een tweede zondag van de maand, dan zijn we zeker present want met 28 deelnemende hondjes kunnen we wel van een succes spreken.

Verslag C-groep : Annie Albrecht

Vandaag staat er weer een leuke wandeling op het programma even met een ander effect want we vertrekken in de luchtmachtbasis te melsbroek.

Het Belgische weer is echter echt Belgisch namelijk echt koud voor midden april maar niemand klaagt want iedereen hoop op een mooie zomer dit jaar en dan ook in de zomer.

De opkomst voor de wandeltocht in melbroek is zeer goed want het was wachten op een parkingplaats voor de wagen.

Rond 11 uur vertrekken we voor onze aangename wandeling en aangenaam is ze echt wel dit jaar, af en toe konden onze cavjes loslopen en we liepen door bos en veld natuurlijk niet altijd want voor de korte wandelingen is dit bijna onmogelijk.

Witse en Fanny wandelen de korte wandeling want ze zijn net naar de kapper geweest (ze komen dan ook precies uit een doosje)en de baasjes hoopten op nog steeds propere hondjes na de wandeling.

Tijdens onze wandeling hadden we ook een minder leuke ervaring, er kwamen in de veldwegen in volle snelheid mountainbikes in grote groep op ons afgereden en ze konden nog net stoppen(maar  eentje had daardoor wel een mankementje aan zijn fiets) en wij konden nog net onze hondjes aan de kant houden niet te geloven dat zoiets kan terwijl er grote wandeltochten worden georganiseerd.

Op een bepaald moment kwamen we voorbij allemaal hekken en de baasjes van Pinky hadden het idee om onze hondjes daar allemaal samen voor te plaatsen zonder baasjes natuurlijk lukte dat enkel na het vastmaken van de cavaliertjes en sommige hondjes vonden dat maar niks onderweg vastgemaakt worden terwijl de baasjes enkele stappen van hen weg gingen en ja sommige baasjes hadden hun hondjes zo goed vastgemaakt dat ze bijna niet meer los kwamen.

Babs en Angel vonden het heel fijn af en toe eens los te lopen en Babs ging van voor naar achter en terug natuurlijk ik denk dat ze de afstand wel dubbel heeft afgelegd.

Pinky is een kleine mannelijke sloeber en zijn baasje hadden lekker koekjes bij voor alle hondjes.

Risca die blijft netjes baasjes voeten volgen als ze los mag en het is echt een lieve meid met kwajongens manieren want proper zijn en blijven is niet echt haar ding netjes gekamd gaat  ze liever direct een beetje liggen rollebollen in het zand.

En Gitta, Staecy en Jersey vonden dat ze met hun drietjes nog niet met genoeg waren en hadden hun loge Lotje mee. Staecy was wel een beetje aan het blaffen naar de andere hondjes, ik denk dat ze vind dat het hier thuis nu wel vol genoeg is zeker nu hier nog een tijdje een Alaska Malamute woont van de zoon en af en toe komt dan ook nog Lotte een chihuahua van de dochter logeren.

Na onze 6 km wandeling waren onze hondjes toch weer moe en voldaan en de baasjes ook natuurlijk want die hadden onderweg ook weer wat kunnen babbelen, sommige gingen nog naar de cafetaria om hun babbeltje verder te zetten en andere gingen naar huis zoals ook wij want Lotje de loge werd nog diezelfde middag bij ons opgehaald.

grtjs annie en freddy  met staecy, gitta en jersey

Deden mee: Angel, Ayla, Bink en Wiske, Charly2 en Jelle en Roebie en Timo, Fanny en Witse, Kizzy en Casper, Laika en Frodo, Lukka, Pinky, Qarrotje en Qwebble en Qnotje, Shira en Bo en Molly, Shukie, Staecy en Gitta en Jersey, Risca.

Special guest star : Logeetje Lotje