Cavalier King Charles wandelclub

Adoptie Romy/Dotje

DOTJE ROMY 003 (2) DOTJE ROMY 021 (2) DOTJE ROMY 027 (2) DOTJE ROMY 032 (2)

Verslag en fotoreportage : Liliane Hoylaerts

Er stond bij “dieren zonder dak” een tricolortje ! Een ex-fokteefje. Dat was nu net wat ik al zo lang wou doen : een hondje uit de fok opvangen en haar leren wat mensen doen die wél van hondjes houden. Wat een warm nestje , goed eten , een knuffel , en liefde kunnen zijn in een hondenleven. Ik dus gebeld , ik kon haar gaan halen de dag nadien.!!!! JOEPIE!!
Wat was me dat een angstig beestje , kende geen gras, geen wind in der haren , geen vogel die over vliegt , enfin helemaal geen buiten. Vermoedelijk alleen een kille stal. Maar ze vertrouwde mij , ze heeft heel de rit lang op de passagierszetel gezeten , af en toe geslapen.
Hier thuis was ze bang, ze is de eerste dagen niet uit de bench gekomen , wou niet eten , niet drinken. Nu zijn we al zover dat ze vrank rondloopt in huis, haar eten is is met één hap weg . Haar laten pakken, dat doet ze nog altijd slecht, daar is ze nog te wantrouwig voor.
Ze is 6 jaar , tricolor , weegt rond 5 kg (ze is niet te mager hoor, ze is gewoon ieniemienie klein) Ze heet ROMY

En dan moest ik een black&tan ophalen , ook bij “dieren zonder dak” , dit hondje wordt in februari 2 jaar. Zij had nog geen nestje gehad (zeggen ze) Zij zou speelkameraadje worden van een shih-tzu . We konden haar een paar dagen observeren (we : dat zijn een vriendin in Nederland waar ik logeerde voor een paar dagen, en ikke dus ) . We merkten al snel dat dit hondje niet het gepaste hondje was om een speelkameraadje te worden van een levendige shih-tzu. Heel bang , at ook de eerste dagen niet, dronk ook niet , was wel vrijer als ze naar buiten mocht en tussen de andere hondjes kon lopen. Maar voor de rest bleef ze liggen zoals je haar neerlegde. Ze zocht steeds meer het gezelschap/steun van Romy. Het waren 2 sukkeltjes die samen de wereld nog niet durfden ingaan, toch die voor hun gruwelijke , bangmakende mensenwereld niet.
Je raadt het dus al : Ze is ook bij mij blijven wonen. Ze werd DOTJE genoemd , omdat ze een echt dotje is !!

Op het forum schreef iemand dat ik een “warm hart heb”
Daar heb ik op geantwoord : “HET ZIJN ZIJ DIE MIJN HART VERWARMEN ”
Het doet zo’n deugd om zulke hondjes op te vangen en ze te zien open bloeien !!