Cavalier King Charles wandelclub

Meuteke Smoutebollentocht Brecht B groep 11-12-2011

Verslag B-groep : Chris Lamers
Fotoreportage in volgorde van binnenkomen : René Callot, Kristien Ghys, Robin De Ridder, Ann Therie

Brecht Smoutebollentocht ism St Michielstappers 

Lekker, Lekker, het is lang geleden dat we nog smoutebollen hebben gegeten! En nu gaan we naar de smoutebollentocht in Brecht.
We zijn er nogal geweest, steeds op het einde van het jaar, we hebben Brecht dus nog niet gezien in de lente.

Het ging droog blijven vandaag, 7graden is ook doenbaar voor de tijd van hetjaar. Tegen de avond zou het gaan regenen, maar dan zijn wij al lang terug.
De opkomst is weer heel behoorlijk voor een winterwandeling! 22 hondjes en een gelegenheidstapper Sam, samen met hun respectievelijke baasjes en vrouwtjes gaan ze vandaag met ons op stap door de velden van het platte Brecht. We zijn er op voorzien, stevige bottinnen voor de slijkpaden, en ook onze cavjes zullen vandaag vuil pateekes hebben!

Vandaag stappen ook Anita en Fabienne mee, ze hebben zopas Nanou moeten begraven en zijn nog zwaar onder de indruk. Een ongeluk komt niet alleen zegt het spreekwoord, en op de parking doet Fabienne een lichte aanrijding. En de tegenpartij wilt het allemaal erg officieel hebben en daar gaat dan de Bonus Malus.
We hopen van harte dat we hen vandaag wat verstrooiing en troost kunnen bieden zodat ze wat gesterkt naar de Kerstdagen kunnen.

Verleden keer waren er nog behoorlijk wat mensen in de C-groep (korte afstand) maar vandaag zijn er alleen de eigenaars van Pinky, en alleen is maar alleen, dus besluiten ze om het er toch maar op te wagen en mee te stappen met de lange afstand van 12,7 km.
We hebben ook een aankoop gedaan met ons Meuteke : jawel, we hebben een bezemwagen voor onze cavjes! Een ware pimped-out chromed-out Quentin Tarantino Kill Bill mobiel om het met de woorden van Hollywoodvrouw Astrid Bryan te zeggen!
Ze gaan er van genieten, wedden dat ze het snel door gaan hebben dat zitten leuker is dan stappen? Maar daar gaan de vrouwtjes en de baasjes dan weer goed op letten. Het is de bedoeling dat die Pussy Wagon meegaat op de lange afstand zodat baasjes die wel goed te been zijn een stevige wandeling kunnen maken terwijl hun minder mobiele cavjes toch lekker kunnen genieten.

We gaan op pad en zetten er een stevige pas in zoals dat voor de B-groep gebruikelijk is. We stappen tegen 4km/uur en dat is behoorlijk sneller dan de C-groep die slechts 2km/uur stappen en pauzeren wanneer ze er zelf zin in hebben. En dat is wat te snel voor Pinky en zijn gevolg, die al na een kwartiertje besluiten om toch maar de korte afstand te doen.
Dus hierbij een oproep aan diegenen die bij de C-groep zijn aangesloten : volgende keer met meer in jullie groep, want hoe meer zielen hoe meer vreugd, en Pinky heeft zich terecht eenzaam gevoeld!

Ons cavjes proberen de buggy uit, en ons Wiske wordt er tegen haar zin ook even ingezet. Ze moet maar wennen aan het idee, want ooit zal ze ook oud worden, net zoals de rest van onze Meute, en dan weet ze alvast dat ze nog meekan op 4 wielen. Jong geleerd is oud gedaan.
Thuis hebben we het even met Bink geprobeerd, maar ik vrees dat hij nog liever kruipt dan het gesnuffel onderweg te moeten missen!

Het landschap is zoals verwacht erg landelijk, we stappen dwars door velden in smalle paadjes en komen dan weer eens in een bos terecht. De velden zijn slijkerig, maar in de bossen is het wel ok. Niet dat iemand bezwaar maakt want het gezelschap van de anderen is belangrijker dan vuile pateekes.
Bij de rustpost genieten we van onze boterhammen en een warme tas soep. Er zijn ook koffiekoeken en broodjes te verkrijgen. Maar aan de eindmeet staat de smoutebollenkraam en die waren in het verleden nog nooit uitverkocht. We tellen wat calorietjes en besluiten onze aanval uit te stellen tot de eindmeet en de koffiekoeken te laten voor wat ze zijn.

Onze hondjes hebben wel wat tegenslag. Een groot deel van het parkoers wordt georganiseerd in de domeinen van een boomkweker. en daar moeten ze aan de leiband. Wat moet, dat moet! en van zodra we de kans krijgen worden ze weer losgelaten. Een deel blijft mooi bij zijn baasje lopen en een ander deel doet de afstand minstens 3x door constant van de kop naar de staart van de groep te lopen. Ha ja, we moeten toch zien dat iedereen bij de kudde blijft he! Vooral Bink blinkt uit in deze discipline. Hij heeft geen oog voor baasje of vrouwtje, tong op de tenen en crossen van voor naar achter met de kop in de grond om toch maar geen enkel snuffelspoortje te moeten missen.
Het is zelfs zo als we gaan wandelen zonder de meute, dat hij jankend blijft staren naar de ingang van de zaal, want wanneer komen nu toch de vriendjes? Zonder kudde is hij verloren.

De smoutebollen hebben gesmaakt, we moesten er weeral heel lang voor aanschuiven maar het is zondag, we hebben tijd.

Voor de volgende wandeling in januari trachten we er eentje te vinden die een kerstsfeer heeft (kerststal, driekoningen) en Limburg lijkt dat niet te kunnen bieden. Hou dus de website in het oog voor onze wandeling van 8 januari waarop wij ook onze nieuwjaarsdrink hebben.

Deden mee: Ayla, Bink en Wiske, Charly2 en Jelle en roebie en timo, Fanny, Indy en Bruce, Kizzy en Casper, Pinky, Rusty en Shira en Bo en Molly, Sammeke en Bo, Snuffel, Woody.
Nieuwkomers : Loes, Fien en Tessa
Special guest star : Sam uit Brecht